Vodka

Fra Spademanns Leksikon, den både frie og sande virkelighed
Spring til navigation Spring til søgning
Vodka nydes også af statsoverhoveder
Nåmen, jeg må vel hellere ryste noget vodka-martini, så vidt jeg kan forstå, dreng!

"En del af et sundt morgenmåltid!"

~ Boris Jeltsin om Vodka


Vodkaen er en klar alkoholisk drik på mellem 85 og 99 vol. % alkohol, der nydes i store mængder i Rusland. Den menes at stamme fra 1922, fremstillet som et masseødelæggelsesvåben af Vladimir Lenin, med henblik på at gøre USSRs fjender hjælpeløse. Historien har vist at USSR endte med at blive hjælpeløst i stedet. Ordet vodka stammer fra det slaviske ord ”voda” der betyder vand, dette regnes for grunden til det store overforbrug i Rusland, der hovedsaligt er beboet med analfabeter og ordblinde, der ikke er i stand til at kende forskel på voda og vodka. Denne fejltagelse skyldes med stor sandsynlighed, at skriverne af den russiske retstavningsordbog har været drukne i vodka under udarbejdelsen. Det forklar også hvorfor de russiske bogstaver ser ud som de gør. Ja, det forklarer i det hele taget en hel del. Vodka har dog bivirkninger, tit en tendens til at gøre mænd homoseksuelle og kvinder til mænd.

Fremstilling[redigér]

Vodka brygges oftest af rug eller hvede samt humle, men følgende materialer er blevet mere og mere almindelige: Majs, tomater, appelsiner, artiskokker, snegle, uran 235, steroider, hunde og kogt fars. Det valgte materiale stilles i et kar med tungt vand, gæres ved stuetemperatur i 2 måneder, destilleres, filtreres og drikkes.

Benyttelse i Danmark[redigér]

I Danmark nydes drikken i stort set samme omfang som i Rusland, den typiske dansker har drukket vodka for første gang som seksårig, hvilket samtidig er forklaringen på det dalende intelligensniveau blandt unge mennesker. Dette har i de senere år udmøntet sig i en enorm tvivl om hvor Nakskov ligger. Mærket Bereznikoff er kendt som det vodkamærke i Danmark, som hyppigst bliver indtaget - ofte i selskab med to terninger. Dette skyldes efter sigende en flok 3.g elever fra Århus.

Benyttelse på film[redigér]

En obskur roman- og filmhelt svælger så voldsomt i denne drik, at man får skrumpelever af at se på det. Dog blandes den her op med den italienske drik, Martini. Det er MEGET vigtigt, at drikken bliver rystet, ikke omrørt. Og at dette bliver gjort af en babsemodel i en våd t-shirt. Serveres drinken derimod af en stor tyk mand, er det MEGET MEGET MEGET vigtigt at den omrøres og ikke rystes. Det er jo ikke alt, man kan tåle at glo på, hvis man skal kunne sove om natten.

Se også[redigér]