Uganda

Fra Spademanns Leksikon, den både frie og sande virkelighed
Spring til navigation Spring til søgning
Groß-Uganda
SkotskFlag.jpg
(Flag) (Våbenskjold)
Motto: "You cannot run faster than a bullet!"
Nationalmelodi: Goth Sav' tha presdent!
Hovedstad Kampala
 Tidligere hovedstad Amin City
Største by Amin City
Officielle sprog Engelsk og Stammesprog
Regeringsform
Konge af Skotland
Groß-Republik
Idi Amin
Hjemsendelse af briter
Udført
9. oktober 1962
Nationalhelt(e) Præsidenten
Adolf Hitler
Valuta Kampalaswahilimønter
Religion Nazisme, Satanisme, Stammereligion
 Befolkning  200.000. (Dem som ikke er i arbejdslejr)
 Befolkningstæthed  Nej, overtallet er slået ihjel
 Etniske grupper  Negre
 Største Eksportvarer  Slaver, Elfenben
 Største Importvarer  Højteknologiske våben, Alkohol
 Nationaldyr Hjernesugende Mandril
 Nationalsport  Løb fra de glubske vagthunde
 Internetadresse  Kun præsidenten har computer
 Telefonnummer  De har ikke råd til telefoner


Uganda er et land i Østafrika der ifølge Radio Uganda ledes af verdens bedste præsident, og de har altid ret.

Demografi og Geografi[redigér]

Uganda grænser op til Sudan i nord, Tysk Østafrika i syd, Britisk Østafrika i øst, og Belgisk Congo i vest. Hovedstaden er Kampala, og den største by er Amin City. Uganda består kun af stepper og jungle når man ikke støder ind i en stor- eller landsby. Uganda består kun af ét distrikt, nemlig McNigger District, der er præsidentens fødested.

Historie[redigér]

Før kolonitiden var Uganda beboet af suveræne overmennesker. Det kan læses i ugandiske skolers historiebøger som er skrevet af præsidenten selv, og enhver der siger ham imod er brite!

I modsætning til hvad vestlige historikere påstår, blev Uganda aldrig koloniseret af europæerne. De inviterede derimod den britiske hær til at bo i landet helt frivilligt. Uganda erobrede både Kenya, Rwanda og Burundi, og det var også på Ugandas initiativ at hele området blev omdøbt til Britisk Østafrika, briterne havde ikke noget at skulle have sagt.

Ugandas nationaldag, 9. oktober 1962 er således heller ikke dagen hvor de fik uafhængighed fra Storbritannien, de havde tværtimod aldrig fået frataget deres frihed! Det er til gengæld dagen hvor den gavmilde Amin betalte for briternes tur hjem.

Almen viden[redigér]

Uganda er et militærdiktatur under ledelse af feltmarskal Idi Amin, og det er ikke en god ting. Alle aviser og Radio Uganda censureres, et klart brud på ytringsfriheden der nærmest ikke eksisterer. Ifølge officielle udmeldinger, findes der ikke negativ omtale af præsidenten, (enhver der vover at kritisere ham bliver nemlig sendt i arbejdslejr hvor der forekommer tortur og brud på menneskerettighederne.) Uganda har under Amins styre forvandlet sig til en ustyrlig nation der opfører sig agressivt over for sine naboer, i særdeleshed Kenya.

Skotland og Uganda har indgået et rigssfællesskab, og deler flag.

Rekorder[redigér]

Ugandas højeste mand er Munfubo Kolé, som er 1,20 cm høj, og den laveste: Didier Kalou som er 0,60. Desuden har Uganda verdensrekord i flest arbejdslejre på mindst plads.


De har også verdens bedste negermusikant som hedder Biggie Smalls der er fætter til Amin. De forveksles ofte med hinanden på grund af visse ligheder.