Torsk

Fra Spademanns Leksikon, den både frie og sande virkelighed
Spring til navigation Spring til søgning
Torsken er en bundfisk, og den anvender sin diminutive skægtråd til at opfange elektromagnetiske impulser fra skjulte bløddyr i bundens mudder

Torsken (latin: Gadus Morrhua) er en truende dyreart truet dyreart fra familien af fisk. Torsken er en af verdens største saltvandsfisk. Torsken bliver to til tre meter lang og har en gennemsnitsvægt87 kilo.[1]

Fiskehistorie[redigér]

I de gode gamle dage forekom torsken i store mængder, og var meget udbredt i Asien. Men et sammenspil af overfiskeri og mutationer i fiskens genetik, har bragt bestanden på et truende lavt niveau og er hertil blevet inkluderet på IUCN's liste over truede dyrearter.

Siden 1400-tallet har torsken været en vigtig del af den japanske madkultur, og er stadig den dag i dag et betydeligt symbol i landets kultur, grundet dens tentakel. Tentaklen har gjort sit indtog i mange kulturer; herunder pornoindustrien, hvor torskens tentakel typisk forekommer i sammenhæng med stimulering af kvindens kønsorganer. (reference mangler)

Udseende[redigér]

Japanese-tentacle-porn.jpg

Torskens skæl har et grønligt skær og er dækket af omkring 200 små sorte prikker. Dette giver fisken mulighed for at ligge på lur i tang på bunden af havet. Et af Torskens attributter er dens tentakel, der har en vidde på minimum to centimeter. Den befinder sig på fiskens kæbe (mandibula). Tentaklen fungerer som genitalie på torsken. Forskere i Japan har identificeret, at torskens seksualitet er tvekønnet, og derfor giver komplikationer i parringsprocessen for den næsten uddøde fiskeart, som af samme årsag er den mest prestigefyldte fangst for lystfiskere. Torsken har også et naturlig højt niveau af det mandlige stof testosteron, hvilket gør fisken meget aggressiv, og dette menes at være årsagen til det høje antal af iskæmiske hjertesygdomme blandt torskene.(reference mangler) Torskens er præget af stor tilbagegang i bestanden, men fremkommer dog stadig i det nordlige Stillehav omkring Japan og de Indokinesiske lande som Vietnam, Cambodia og Thailand.


Torskeknepperi[redigér]

Torsken blev for første gang brugt som sexobjekt i Tokyo i 1981, da skuespilleren Naruto Uzumaki fra TV-serien Naruto indtog en torsk vaginalt til sit 25 års WSPA-jubilæum.

Af medicinske grunde har fisken haft stor betydning for kostprisen og er ofte solgt som rusmiddel på det sorte marked. Effekterne ved indtagelse af Torsken er kortvarige hallucinationer og nedsættelse af puls, hvilket har medført et forbud mod privat medicinsk udvinding af fisken. Torsken er ofte brugt ved kirurgiske indgreb eftersom det nedsætter patientens hjerterytme og kan have en bedøvende virkning.

Fiskens euroforiserende virkninger blev først opdaget da pludselig dødfald hændte efter Akira Toriyama i 1965 slog verdensrekorden for den største mængde knust torsketentakkel optaget gennem næsen på 60 sekunder for rullende kamera. Herefter opstod en trend for at have torsk med på natklubber, såfremt det var muligt at påvise torskens alder med foto ID. I det efterfølgende år døde mange torskeentusiaster på universiteterne i Vietnam. Som følge til dette blev der reguleret på mængden af torsk man måtte eksporter over grænsen fra Japan. Indtagelse af torsk er siden blevet forbudt i henhold til FN's næserettighedskonvention.

Andre udryddelsestruede fisk[redigér]

I de gode gamle dage forekom torsken i store mængder, hvor der blot var den mindste smule havvand. Men griske erhvervsfiskere[2] så deres snit til at liste ud på isflagerne og slå deres babyer med køller at udnytte torskens dumhed og fiskede næsten allesammen op og solgte dem som fish'n'chips og dybfrosne fiskefingre med rasp.

Opskrift på torskebudding[redigér]

Ingredienser:

  • 3 Torsk
  • 8 kilo salt
  • 50 stykker husblas
  • 1 tsk vand
  • 1 Pebernød


Fremgangsmåde:

Tag torskene og put dem i en blender.
Blend dem i 57 timer, og 8 minutter, derefter puttes det i en gul skål.
Hæld salten ud over torsken. Put dereftet husblaset i. Når det er gjort tager du en tsk vand og putter det i en gryde. Vent til det koger og prop det i den gule skål sammen med alt det andet lort.
Tag pebernødden og spis den.

Bagefter så putter du det i køleskabet og tager det ud et par år efter. Smag på det, så finder du ud af at det smager af helveds til, ¨så derfor er du nødt til at proppe det i naboens postkasse, og så løber du ned i Kvickly og køber en pose chips, og så æder du den.

Torskenoter[redigér]

<references>

  1. I flere tilfælde i Pripyat-floden i det nordlige Ukraine, er torsken blevet målt helt op til 5,5 meter, hvilket er resultatet af den forhøjede radioaktive stråling i området
  2. Fra Gilleleje især