Tigerdyr

Fra Spademanns Leksikon, den både frie og sande virkelighed
(Omdirigeret fra Tiger (dyr))
Spring til navigation Spring til søgning

"Tyger, tyger, burning bright, in the forests of the night"

~ John Donne om afbrænding af pelsdyr


Tigerdyr

<youtube width="300" height="250">0v-n6VnRZQ4</youtube>

-her i en kvindelig udgave
Her er den ene tiger ved at æde den andens hale

Tigerdyr kan være en betegnelse for en vare, der koster en ganske beskeden sum penge i en ordinær butik. Ordet kommer af, at varen ville virke kostbar i Tiger-butikkerne. Der kan også være tale om et truende,[1] tigerstribet kattedyr af arten Panthera tigris, som kan veje op til 300.016 gram[2], har 100 mm lange hjørnetænder og er menneskeædende og omkring 3.119½ mm langt. Men det kan du læse meget mere om på det fiktive site Wikipedia.


Put en tiger i tanken[redigér]

Essoslogan.jpg


Desværre nåede tigerdyret at uddø sammen med en masse Esso-stationer, som havde bildt kunderne ind, at de bare skulle putte en tiger i tanken. Dét kostede Esso en millard-erstatning til ødelagte biler, og man var nødt til at afhænde selskabet til norske Statoil.

Hvert år samles gamle Esso-fans, når Damhus-kroen i Rødovre åbner, og de kører alle i kortege med en interimistisk[3] tigerhale hængende ud af benzintanken.

Batterier[redigér]

Tigerdyret var også udenpå de legendariske Hellesens[4] batterier. Det blev aldrig helt klart for brugerne, hvad tigerdyret havde med batteriet at gøre, og da Duracell overtog fabrikken i 1986, foretrak de at visualisere batteriernes energiindhold med en kanin, der led af bækkenbundsbetændelse og Parkinsons syndrom.[5]Tigerstriber[redigér]

  1. Lidt a la kiwien
  2. Hverken mere eller mindre
  3. Men ægte!
  4. I øvrigt det eneste pigenavn, som har sen i enden.
    William Frederik Hellesen (som opfandt det batteri vi kender i dag) blev født i dølgsmål af sin mor i Kalundborg. Faren var ukendt og moren hed Helle, så derfor ...
  5. Muligvis også en allusion til kaniners seksualitet, da batterierne ganske ofte benyttes i dildoer