Telefon

Fra Spademanns Leksikon, den både frie og sande virkelighed
Spring til navigation Spring til søgning

"Naar Den, man taler med, er bogstaveligt talt uafrystelig, kan man ved med smaa Mellemrum at trykke let paa Gaflen, momentvis afbryde Strømmen. Man siger saa: "Er De der endnu! Hallo! Apparatet er nok i Uorden! Naa, ja, vi var jo for Resten færdige. Farvel og paa Gensyn"."

~ Emma Gad om at telefonere


Graham Boll og den første telefon, der mere ligner en bong eller måske en kanon af en slags end en telefon.

Oprindelse[redigér]

Telefonen blev opfundet tirsdag den 17 August 1754 klokken lidt over Fire om eftermiddagen af en grahamsbolle. Ja det lyder forunderligt, men det var en superintelligent grahamsbolle, der havde udviklet sig en IQ på 189, fået sig en doktorgrad og som kaldte sig selv Graham Boll. Han lugtede af vildlet kat og levede sit liv på kant-stenen inden at han faldt i mormors suppegryde og fik en brækket arm og to amputerede øjne for at blive kastet ind i det nye århundrede. Naboen mente at han var sindssyg, men han mente nu at det var busken der var skyld i det hele.

Telefonens fortid[redigér]

Telefonen er en viderudvikling af en telegraf, som udelukkende kunne sende og modtage grafer, som navnet jo også antyder, dette blev i midlertid for kedeligt, og man begyndte at eksperimentere med at sende ligninger i stedet, men dette projekt blev hurtigt opgivet da Graham Boll's banebrydende forskning blev kendt. Telefonen er en god opfindelse.

Telefonen idag[redigér]

Træk et number

En telefon er nu om stunder et aggregat der kan sende og modtage tele-bølger altså levende billeder, ikke at forveksle med en mikrofon der gør brug af mikro-bølger eller en megafon der gør brug af såkaldte Mega-bølger.

Telefonens fremtid[redigér]

Kompetente hekse på Spademanns Leksikon-redaktion har hugget om telefonens fremtid. Den spås en dårlig fremtid, af heksen, der vandt.