Sverige

Fra Spademanns Leksikon, den både frie og sande virkelighed
Spring til navigation Spring til søgningElgstadt (Sverige)
Svensk: Elgstadt
Dansk: Sverige
SVDDR.jpg
Trekroner.png
(Flag) (Våbenskjold)
Motto: Har du snus eller?
Nationalmelodi: Du snusa, du fria

Hvor mange kroner ser du her?
Test din egen intelligens og se om den lever op til svenske standarder. Hvis den ikke gør det (hvilket ville være meget besynderligt), kan du få vores IQ-pumpe til hjemmebrug: Du pumper indtil du kan løse samtlige af verdens problemer, og vi pumper dig kun for 3 kroner denne gang
IQ-religionen.dk


Googlead.png

Sverige.gif


Hovedstad Göteborg
 Tidligere hovedstad IKEA
Største by Stockholm
Officielle sprog Et eller andet uforståeligt
Regeringsform
{{{ledertitler}}}
Shariah
Mohammed (Arabisk for bombetrussel)
Skovle
{{{etableret_begivenheder}}}
{{{etableret_datoer}}}
Nationalhelt(e) Karlsson på taget og Pippi Langstømpe
Valuta Köttbullar og skind fra blandet døde dyr
Religion Islam
 Befolkning  ca. 57 mennesker, 703.930 elge og 9.060.432 muslimer
 Areal  450.000 km2
 Befolkningstæthed  0,33 pr. IKEA-møbel.
 Etniske grupper  IKEA-folkeslaget
 Største Eksportvarer  Köttbullar, IKEA-møbler og Astrid Lindgren-bøger. (Terrorister)
 Største Importvarer  Muslimer og bomber
  Areal dækket af IKEA-møbler  43.660 m2
  Klima  Koldt
 Nationaldyr Elgen
 Nationalsport  Elgjagt
 Åbningstider  8:00 til 10:00 (lukket lørdag og søndag)
 Internetadresse  www.fis.se, piger.se og deres nationalside http://www.ikea.com/se/
 Telefonnummer  Sverige benytter brevduer og postvæsnetSverige er landet, som grænser op til Danmark mod nord og øst, og hvor regeringen, muligvis hjulpet af elgene, frit kan foretage overvågning af de enkelte borgers gøren og laden, når de løber nøgne rundt i naturen og boltrer sig.

Fra den svenske psyklopedin: Sverige är ett land, som ligger i Norden i Europa. Sverige gränsar till Pommern med Finland, klubban Norge och halvön Danmark. Sverige är en halvö, om du räknar med Norge. Sveriges befolkning består bland annat av Vikingarna, kommunister, fjortisar och några samer ibland. Sverige kallas på tyska även för Sverland eller "Reinfeld" (rent fält). Sveiges fana är genomskinlig med blå citroner och ett fotografi av en ovanligt stor fiskmås. (Karl Marx)

Historie[redigér]

Svensk nationaldragt og nationalret.
En stor gåde i Sverige. Den er endnu ikke løst.
Barmfager svensk prinsesse i danske farver.
Svenskerlabyrint
Den største af alle sex-butikker i Sverige.

Sverige blev i 1974 opdaget og grundlagt af ABBA efter et ikke uanseligt pres fra naboerne til deres øvelokale. Sverige blev med et omdannet til europæisk paillet-metropol, og plateausko og højt hår blev en del af politiuniformen, og det var ikke unormalt for folk af den højere stand at have et backingkor med til at underbygge deres taler med powerakkorder.

Dette medførte dog en stadigt stigende nysgerrighed hos den svenske regering, der gerne ville holde et vågent øje med alle pailletterne og høre alle sangene, hvorfor de opkøbte alt Stasi's overvågningsudstyr samt restpartiet af hemmelige agenter, og i juni 2008 satte myndighederne dem til at overvåge den svenske befolkning (og eventuelt forbipasserende elge), for at se, om for meget melodigrandprix-musik kan resultere i øget terrorvirksomhed. Indtil videre er to elge i Västernorrland observeret i lettere olm stemning, efter at have lyttet til ABBA's "Waterloo" 24 timer i træk fra et nærliggende hal-kalas.

Svenskerne har altid været i krig med enten Norge, Danmark eller Finland, men har holdt sig neutrale, når der har været rigtige krige, hvor der virkelig har været risiko for at få ørerne i maskinen.

"Endelig et land der forstår sig på bøssefodbold"

~ H.C. Andersen om Sverige og Brøndby


"Lorteland"

~ Norsk Gubba om Sverige, fordi de bankede Norge i håndbold


Bouncywikilogo.gif
Humor-encyklopædien Wikipedia har en parodi-artikel om Sverige.

"De taler fandeme meget gebrokkent dansk herovre!"

~ Anton Wittorff om de svenske tosser


Sexbutikker[redigér]

De svenske tosser handler meget i sex-butikker såsom ICA, som er den største af sin slags i hele elgeland. Som en gammel svensk kendis, Gustav Vasa, så fint fortæller, er butikken skabt til at få flere indbyggere til landet. Gustav Vasa døde i 1560, året efter at han åbnede sin første ICA butik, som i dag hedder ICA Strömmen. Desuden kan man på billedet se, at svenskerne ikke kender noget, der hedder telefoner. De bruger som her på billedet mange postkasser, for en normal (hvis de er heldige) svensk flicka sender omkring 45 breve om dagen, og en liderlig modig han-svensker bruger brevduerne - også til at sende meddelelser.


Danskernes forhold til svenskerne[redigér]

Danskere og svenskere elsker at drille hinanden, men alligevel holder vi sammen som gode naboer, når andre blander sig. Er vi ikke med i en fodboldturnering, holder vi selvfølgelig med svenskerne. Og er vi med begge to, evner vi også at spille kynisk resultatfodbold, så nogle blegfede italienere står tilbage med håret i pizzakassen.[1] Og de svenske blonde piger er jo bare dejlige[2]. Det danske og svenske kongehus er da også grundigt indavlet i meget nær familie. Det er også efter mange undersøgelser og afpresninger af Julemanden bevist, at København er Stockholms officielle hovedstad! I øvrigt er det almindeligt anerkendt, at der ikke er noget intelligent liv i Sverige.

Allemandsretten[redigér]

Den svenske allemandsret giver en svensker lov til at campe, hvor han vil i Guds fri natur. Den danske allemandsret giver en dansker lov til at nyde en en pilsnerøl, hvor han/hun lyster.

Når en svensker kommer til Danmark bliver fortolkningen af den svensk/danske allemandsret oftest at slå sig ned alle mulige steder, med så meget pilsnerøl, man kan bære i sin prærievogn, og sjunge samtlige gamle sange af Bellmann og Evert Taube, og derefter overbrække og overpisse samtlige dele af Guds fri natur og bagefter benytter svenskeren sig af sin allemandsret til at overnatte i et dansk arresthus.

Geografi[redigér]

  • Største ø: Malmø
  • Over halvdelen af landet er fyldt op med træer. En stor del af disse er placeret | skovene.
  • Den sydlige landsdel Skåne (tidligere dansk koloni) ligger sydligst.

Ernæring[redigér]

  • Drikke: Øl og sprit. Indtages i vanvittige mængder, hovedsageligt i danmark. Det er hændt at svensken får narret en tår vand i sig, i arresten eller på hospitalet efter en udpumpning.
  • Føde: Nedgravet (og senere opgravet) fisk (Surströmning) er det eneste svensken spiser bortset, naturligvis, fra peanuts på de danske beværtninger. Det Svenske Kongehus spiser også nedgravede ansjoser, genopgravet hummer samt nyopgravede østers, da de siges at være gode for puberteten derovre.

Se også[redigér]

Notabene[redigér]

  1. Her tænkes selvfølgelig på den afsluttende kamp i vores gruppe til EM 2004, som endte 2-2 og gjorde, at Italien ikke kom videre. Det er godt og broderligt, så længe at det er OS som scorer de første to mål
  2. Her er så beviset på at svenskere skriver udmærket dansk.