Spademanns Leksikon diskussion:Vær sjov, ikke dum

Fra Spademanns Leksikon, den både frie og sande virkelighed
Spring til navigation Spring til søgning

Humorpluralisme![redigér]

Jeg synes, at denne artikel støtter en speciel form for humor - formentlig forfatterens egen. Men der skal da være plads til andre former for humor på Spademanns. Af de eksempler der nævnes synes jeg det første er klart det sjoveste:

Jeg bor i en stenhule, som er bygget af mursten i det 12. århundrede! Vil du have en pølse?

Hvorfor er det sjovt? Fordi det tager pis på selve leksikon-genren ved at have en jeg-fortæller og ved at tilbyde læseren en pølse. Jeg mener, hvilket leksikon ville tilbyde sin læser en pølse? Den slags strukturel humor er hvad jeg og rigtig mange af mine venner synes er sjovt. Det ville være synd, hvis der ikke var plads til den form for humor i Spademanns.

-Legopejs


Ja.... Det er ganske rigtigt... jeg syntes også meget og strukturel humor (som navnet Legopejs) jeg synes faktisk også vi kunne bruge lidt mere af den slags... men der bør jo heller ikke være for meget, for så er der SLET ikke sjovt...--Danielbj 19. apr 2007 kl. 10:27 (UTC)

Jeg syntes at off-topic/ude-af-kontekst-humor er godt en gang i mellem, men jeg syntes hurtigt det bliver dumt og ikke særligt sjovt. Nogle af de typer humor jeg selv syntes er sjove er f.eks. ord- og forkortelseshumor som Leif og FM. Jeg kan allermest lide artikler der bruger misforståelser og som gør fuldstændigt grin med det oprindelige emne. (først læse om det rigtige emne på wikipedia og så bruge det som inspiration til en artikel her) --Jesse hz 24. maj 2007 kl. 11:24 (UTC)

Rækkefølgen af eksempler[redigér]

Hey, der er faktisk en pointe i at jeg har byttet om på rækkefølgen af eksemplerne- det gør det meget sjovere. Så hold venligst op med hele tiden at rette det tilbage.

Mvh. 130.225.96.2

Ombytning af eksempler[redigér]

Nu er det vist blevet rimelig tydeligt, at 130.225.96.2 mener humor er noget helt andet end det, der står i "Vær sjov, ikke dum" i øjeblikket. Kan du ikke rejse sagen i forummet i stedet for bare at redigere om hele tiden? --BBC 18. mar 2007 kl. 17:40 (UTC)

Nå, svaret var allerede skrevet! :) Men hvorfor mener du det er sjovere? --BBC 18. mar 2007 kl. 17:41 (UTC)

= Det er da ret sjovt at det, artiklen fremhæver som et eksempel på den dårligste humor, er den ordlyd, som faktisk findes i leksikonet på nuværende tidspunkt. Desuden synes jeg faktisk at definitionen af stenhule er temmelig dårlig - ikke for at være fornærmende, men jeg synes, det netop er sådan noget, en 12-årig kunne have fundet på. Men vi skal jo alle have lov til at være her :) KH 130.225.96.2

Kan vi ikke bytte tilbage til det det var før denne redigeringskrig? Jeg syndes stadig det var det bedste!--Det onde U 18. mar 2007 kl. 17:56 (UTC)

Kære 130.225.96.2. Denne side er en af de få seriøse sider på Spademanns og skal altså derfor ikke være morsom, men derimod vejledende for hvilke artikler vi finder fornøjelige, og jeg er ked af at sige det til dig, men det virker ikke just til at være din humor. Du er dog hjertens velkommen til at oprette din egen uncyclopædi, hvilket ifølge Lhademmor ikke skulle være specielt svært. --DJ Platon 25. mar 2007 kl. 14:49 (UTC)

Omkring stavning[redigér]

Ved ikke om jeg vil give forfatteren af dette stykke ret i, at det altid er bedst når man staver rigtigt. F.eks. har jeg tænkt lidt på, om man kunne skrive en artikel om dialekt, på den givne dialekt. Ville det være for svært at læse for andre, eller ville det herinde betragtes som god humor? Man kan jo evt. skrive det på normal dansk i et andet afsnit? Runebroder 4. maj 2008, 19:56 (UTC)


Brug af virkemidler[redigér]

Jeg kunne godt tænke mig at fortsætte Vær sjov, ikke dum med et afsnit om brug af virkemidler.
Der er nu kommet så mange forskellige at det er til at blive forpustet af: Billeder, videoer, links, fodnoter, skabeloner og muligheden for selv at forsøge sig med <div></div> (nej du kan altså ikke bruge background-image). Afsnitet skulle bestå af

  1. Først noget om hvad man kan bruge
  2. Noget om hvorfor noget lige pludselig bliver morsomt af at blive spærret inde i en kasse.

--Frode Fenis 4. sep 2008, 14:27 (UTC)


Vær min gæst! --DJ Platon 4. sep 2008, 16:10 (UTC)
Det er da bare at komme igang. --kurtadam 4. sep 2008, 18:40 (UTC)