Somalia

Fra Spademanns Leksikon, den både frie og sande virkelighed
Spring til navigation Spring til søgning


? (det har de ikke råd til)
Somalia-flag.gif Somalia2.jpg
(Flag) (Våbenskjold)
Motto: Sult skærper kærligheden til systemet
Nationalmelodi: (obligatorisk)
Msomalia.gif
Hovedstad Mågedisko
 Tidligere hovedstad Mokkadishah
Største by Megadisko
Officielle sprog Somali og skudsalver
Regeringsform
Krigsherre
Overpirat
Præsident
Overtjener
Hyppigt omskifteligt anarki
Mohammed Aidid
Jack Negro Sparrow
En som snart bliver halshugget
En kannibal
Somalia lander ved Afrika
Den første hvide mand bliver kogt.
Den hvide mand flygter fra landet.
Somalia løber tør for mad
Den hvide mand vender tilbage
Anarkiet genindføres
De første søspejdere lander
Pirateri udgør 98% af BNP
1200
1885
1885
1885
1940
1940
1940
1941
Nationalhelt(e) Beboerne i Ungdomshuset
Valuta Løsepenge
Religion Troen på at du betaler løsesummen.
 Befolkning  Pirater
 Areal  637,657 km²
 Befolkningstæthed  Stigende i højtiden for kapringer.
 Etniske grupper  Somaliere og invaderende nabolande
 Største Eksportvarer  Frigivne gidsler
 Største Importvarer  Nej
 Nationalsport  Pirateri
 Åbningstider  Du er altid velkommen.
Medbring selv løsesum.
 Internetadresse  Piratlingosiden
 Telefonnummer  Det får du - sammen med en besked
om løsesummens størrelse

Somalia er en teltlejr for søspejdere, der er placeret lidt syd for Ægypten, og så lidt ude mod højre. Stedet omfatter Afrikas hørm horn, og pirateri fiskeri-arealet omfatter hele Adenbugten, og langt det meste af det indiske ocean.

Tidlig historie[redigér]

Da Gud lavede det afrikanske kontinent, stod han tilfældigvis med en stump ørken i overskud, formet som et spørgsmålstegn, men uden prikken og alligevel for deformt til at gøre til en smuk atol i Stillehavet, og for lidt eksotisk til at placere ud for Japan - og dermed beskytte landet for Tsunamier.

Da tidsregningen var nået til omkring 1200, var Gud færdig med at beslutte sig. Ørkenklumpen endte som en gevækst på Afrikas østlige side, og således var grundlaget for Somalia var lagt. Gud havde samtidig grundet grueligt længe over, hvad han skulle gøre med styreformen "Anarki". Så den puttede han ned samme sted til senere brug.

Den hvide mand kommer til Somalia[redigér]

I omtrent 1885 farede en flok søspejdere fra Frederikshavn vild på vejen fra Egypten til den sydlige del af Det Røde Hav. De havner så i det dér uopdagede land - Somalia.
Her oprettede de så en sommerlejr, og da mødtes de med en flok lokale, der tilfældigvis havde deres gryde med (selvom gryden ikke har en skid med historien at gøre), og så prøvede de (spejderne) at forklare hvad de havde gang i. Derved opstod landets navn, fordi de lokale lavede sådn en pidginengelsk gengivelse af ordet Sommerlejr. Nåmmen, efter en festlig aften opdagede de hvide spejderledere så, at de manglede én i deres selskab, og at der var nogle sære tå-negle-lignende chips som dessert. En nærmere gennemgang af lokalområdet afslørede at den forsvundne vens hat var at finde på hovedet af høvdingen, at hans sokker var brugt som theposer og at hans øjne blev brugt af de lokale børn til at spille glaskugler med. Og dét var jo noget hø.

Men teltlejren blev liggende, selvom de oprindelige indbyggere uddøde pga colaforgiftning - eller var det khat? Whatever - de er skredet nu, og landet hedder Somalia.

Befolkningen indføres[redigér]

I slutningen af 1930'erne stævnede et antal søspejdere ud fra London, på vejen op ad Themsen ville de slå lejr. Uheldet ville, at de havnede i en rædderlig storm, der førte dem ud gennem Themsens munding, og var lige ved at blæse dem i land i Frankrig.
I deres iver for at slippe for denne grumme skæbne, iværksatte de en større omgang padling, der i sidste ende gjorde, at de strandede på Afrikas Horn - sådan omtrent der hvor Afrika er bredest, og lidt nord for Ækvator.
Undervejs var de blevet så ganske solbrændte, og havde efterhånden på den årelange rejse mistet evnen til at tale et anstændigt engelsk.

Lykkeligt landet i deres nye land, besluttede de at oprette deres sommerlejr her, og Somalia blev snart en nation. For at gøre alting bedre, besluttede de sig straks for at indføre absolut ingen selvjustits! Anarkiet var jo allerede opfundet og implementeret i området, og Somalia skulle være stedet, hvor denne vanvittige praktiske styreform blev afprøvet på rigtige, levende mennesker[1].

Pirateriet grundlægges[redigér]

De glade sømænd - på vej efter dine familiemedlemmer.

Ok - her kommer så den alvorlige del af snakken. Nu skal vi tale lidt om, hvorfor Somalia vendte tilbage til din virkelighed - på den virkelig onde måde!

I 1941 var landet Somalia simpelthen løbet tør for indtægtskilder! Godt nok havde man en masse, små, hurtiggående både ("Skiffs"), og godt nok var havet ud for kysterne fyldt med fisk. Men hvad gør det!?
Folk fra Frederikshavn har længe vidst. at man ikke kan overleve af fiskeri alene, medmindre man supplerer det med sort arbejde[2], og netop derfor droppede man fiskeriet, og erstattede det med en form for nationaløkonomi, der var baseret på at rige skibe sejlede forbi.

Det er jo så meget sjovt - og hurra for det! Det er ikke værre, end dengang hvor Danmark indførte "Sundtolden", men det taler vi så ikke mere om fra NU af!

Siden dengang har pirateri været den primære indtægtskilde i Somalia. Når de lokale pirater var lige ved at løbe tør for kapringsmuligheder, kom der sikkert en eller anden tilfældig familie i en sejlbåd forbi, og så gik det alt sammen...

Tanker om Somalia[redigér]

Mange har meninger om Somalia. Du har sikkert også en. Men har du nogensinde spekuleret over, hvad andre dog mener om Somalia? Nej vel? Men her kommer så nogle svar alligevel:

Dette er Red Barnet's officielle holdning til Somalia[redigér]

30px-Cquote1 svg.png Somalia er et et ulykkeligt land udsat for skrækkelige og umenneskelige hendelser. Vi i Red Barnet begræder den udvikling, som vi desværre må konstatere forekommer i Somalia. Borgerkrig og børnesult hærger landet, og verdenssamfundet - især skibs-industrien - vender hårdt og inhumant det blinde øje til. Vi har dog stor sympati for hvad folket i Somalia gennemlever, så via en donation kan du være med til at hjælpe os, med at hjælpe Somalia tilbage til velfærd og lykke. Giv en donation på 150 kroner til Red Barnet - så vil mindst 7 % af dit indskud gå til de fattige børn i Somalia som har brug for din hjælp - mere end nogensinde. 30px-Cquote2 svg.png
Red Barnet om Somalia


Dette er Mærsk's officielle holdning til Somalia[redigér]

30px-Cquote1 svg.png Somalia er et beskidt land som ikke fungerer bedre end en losseplads i Udkantsdanmark. Vores sammenligning er ikke helt tilfældig, for mange af vores kontainere havner i Somalia - mod vores vilje desværre. Heldigvis havner nogle[3] dog også i små både ud for kysten, når sorte mennesker kommer sejlende efter os med pistoler og gule tænder. Mærsk vil ikke anerkende Somalia som et land, og vi tager stærkt afstand fra al aktivitet som foregår i landet. Selvom vi ikke må have skydevåben med hvis vi sejler under danske flag, så gør vi det sgu alligevel. Og hvad vil du gøre ved det, lille sorte sambo ven? 30px-Cquote2 svg.png
Mærsk om Somalia


Men bare rolig. Sahro Mohamed Ali Samantar har styr på sagerne.


Noter om Somalia[redigér]

<references>

  1. Hvor tror du at "Fluernes herre" er skrevet?
  2. Den var alligevel for søgt. Se bare bort fra den!
  3. dem med gødning og tunge armbolte