Samfund

Fra Spademanns Leksikon, den både frie og sande virkelighed
Spring til navigation Spring til søgning

"snif-snif. ahhhhhh...artikel"

~ dig om denne artikel


"sighn... ikke samfundsfag igen"

~ Niels Bohr om skolefaget samfundsfag


"jeg lyttede aldrig rigtigt med i skolen. hvad er det nu samfundet er igen?"

~ min, men ikke din, kæreste om samfundet


Samfundet er det som du normalvis befinder dig midt i, som du har en holdning til, og som du alligevel er ude af stand til at påvirke på nogen måde.


Historie[redigér]

Hvis du tilfældigvis er tvunget til har valgt skolegang som din primære beskæftigelse, så vil du formodentlig rende ind i begrebet "Samfundshistorie". Dette fag tjener som kontrast til "Oldtidshistorie", og skal lære dig om forskellen på da og nu. Den egentlige samfundshistorie kan du læse her:

Samfundets opståen[redigér]

Man ved ikke rigtig, hvad der fik menneskeheden til at udvikle samfundet. Implicit i navnet ligger vel, at det er noget vores forfædre fandt på sammen, men det kan med sikkerhed fastslås, at de ikke aner, hvad de egentlig ville med sådan et.
Sikkert er det, at det er samfundets opgave at tage sig af alt fra børneopdragelse til ældrepleje. Det er altså medmindre at man ikke har børn, eller man ikke er gammel. I så fald er hverken børneopdragelse eller ældrepleje samfundets skyld. Sådan har det været lige siden samfundets opståen, og netop af samme årsag, er der ingen som ved hvornår samfundet opstod eller ikke opstod.

Samfundets udvikling[redigér]

Efter oprettelsen af samfundet, skulle vi til at beslutte os, hvad vi ville med sådan en størrelse. Derfor tilknyttede vi en masse infrastruktur og velfærdsydelser til samfundet. Men jo større det blev, jo mere komplekst blev det at finde ud af, hvad der var med i samfundet, og hvad der absolut ikke var samfundets opgave.


Samfundets totale kollaps[redigér]

Efter sigende står samfundet på randen af et større kollaps. I virkeligheden er det nok fordi at Harold Camping endelig forventes at ramme rigtigt med sin præcise analyse af verdens undergang, og samfundet forventes ikke at kunne overleve selve verdens undergang.

Da samfundet forventes at gå under, vil det bedste råd være at du snarest får hævet din børne- eller pensionsopsparing og brugt den på cigaretter og ludere. Lige op til samfundets sammenbrud, er der forudsagt en vis stigning i afgifter på cigaretter, hvorved du kan få færre cigaretter for dine penge og samtidig vil afgifterne ryge durk ned i det hul som samfundets kollaps efterlader.
Ludere er der heller ingen der vil bruge, når verden er gået under. Gaderne er ejet af samfundet, og uden gader - ingen ludere.

Forunderlige ting i et samfund[redigér]

En statistik over noget i samfundet. Denne beskriver vist et eller andet...

Grundstenen i samfundet er statistik! Alt hvad der definerer samfundets rolle, indhold, formål og udvikling er baseret på statistikker. Det ved 80% af alle med sikkerhed!
Hvis man fjerner statistikkerne over alt fra rejsetider til tvangsfjernelser, så har man samtidig ødelagt grundlaget for at måle samfundets værdi, og dermed er det værdiløst. Oven på statistikkerne hviler samfundet med alle dets øvrige gøremål.

30px-Cquote1 svg.png Det er samfundets skyld! 30px-Cquote2 svg.png
Steffen


Andre ting som kan bemærkes om samfundet er:

  • I samfundet er ældre en potentiel byrde. Statistikken siger at samfundet bedst overlever uden dem.
  • I samfundet kan man se virkelige, levende mennesker. 100% af dem har muligheden for at blive ældre. 82% af dem har sandsynlighed for at ende som en byrde.
  • I samfundet er der læger. 20.000 mennesker har flere end 50 kontakter til deres læge om året, deraf er langt de fleste ældre.