Rock

Fra Spademanns Leksikon, den både frie og sande virkelighed
Spring til navigation Spring til søgning

Rock, også kaldet sten (hvis man altså oversætter det) er en slags lyd som vores ører opfatter som svingende, rytmisk og fuld af liv.

Skabelsesberetningen[redigér]

Black Sabbath sagde: "Lad der være rock" Og der kom rock. Black Sabbath så, at rock var godt, og Black Sabbath satte skel mellem Rock og Pop. Black Sabbath kaldte Pop, Justin Bieber og Rock kaldte de Black Sabbath. Og det blev Intro, og det blev guitar solo, og outro.

Den historiske indføring i sten[redigér]

Rocken blev, som navnet måske antyder, opfundet tilbage i stenalderen, hvor en fortagsom jæger/samler ved navn Brian fik den geniale idé at slå to sten imod hinanden, hvilket både gav ild og musik, hvorved han kunne turnére rundt på de forskellige fangstpladser og underholde for folk.

Senere slog Brian sig sammen med en række andre stenslagere ved navn Mick, Keith, Ian, Dick og Tony, og turnérede videre som band op gennem resten af ældre stenalder, hele yngre stenalder[1], periode 1,2,4,5 og 6 af bronzealderen[2], hele førromersk og ældre romersk jernalder[3], samt hele germansk jernalder og vikingetid[4], samt det meste af middelalderen, renæssancen og nyere tid. Navnet på bandet var naturligvis under navnet "The Rolling Stones".


Noget med to og fire[redigér]

Så'n noget med taktarter og diskantnøgler var ikke opfundet i den senromatiske jægerstenalder. Det er videnskablige efterrationaliseringer for at bortforklare at rock oprindeligt gik i og beatet i rock var også oprindeligt på 4 og 11. Men folk syntes dengang, at det swingede på en måde, der gjorde, at de blev hurtigere brunstige og fik lyst til gærede drikke.

Senere opfandt lige så gamle grupper Let Tæppelim fra kridttiden

  • (Kashmir)

og Pink Floyd fra den urteutonske folkevandringstid

  • (Money) og det lød jo også rocket.

Hvem som opdagede rock i ? Tjah?! Var det Bill Heily eller Keld Heick? Det ved vi ikke da de vist nok opdagede rocken samme aften i hver sin verdensdel.

Berømte rockartister[redigér]

Se også[redigér]

Sten

Noder[redigér]

  1. Dog med en enkelt pause i enkeltgravstid, da man her ikke kunne trække så store skarer til som under fællesgravpladsernes til i den første del af perioden
  2. De måtte holde en pause efter periode 2, da Keith sad inde for usømmelig omgang med Egtvedpigen
  3. Da Mick fik et lidt for godt øje til de yngre romere, måtte man holde en pause i denne periode af jernalderen
  4. Her drog de ud med vikingerne for at sprede død og ødelæggelse kendskabet til deres musik