Skat

Fra Spademanns Leksikon, den både frie og sande virkelighed
(Omdirigeret fra Præmie)
Spring til navigation Spring til søgning

"I'M A SKAT MAN!"

~ Mig om Skat


Skat er et udtryk, der dækker alle former for ufrivillig afgivelse af tid, penge eller materielle værdier.
Ordet bruges også retorisk, som oftest før et spørgsmål, og ordet indikerer, at svaret er forudbestemt og at du blot skal repetere det.
Se også: Retorisk spørgsmål

"Skat, jeg havde et lille uheld med bilen"

Skat som virksomhed[redigér]

Skat blev tilbage i 2013 stadig ledet af administrerende direktør og terrorist Jesper Rønnow, en lille mandsling med herpeshøjre overlæbe, iført et galdegrønt slips med en overdreven Windsorkunde og ganske ufikse modebriller.

Jesper var den embedsmand, som indledte et straffetogt mod den danske pornomodel Camilla Westh, men da vores kvindelige statsminister i det meste af 2012 samtidig var optaget af, at hendes mand, Steffen Kinok (en norsk lejesoldat og kaninhyrde), havde et intimt politisk forhold til Bøssehomoer i Luxembourg. Men i øvrigt boede Steffen K. overvejende i Danmark, selv om han betalte skat (den smule det var) i Luxembourg, og det faldt skattemyndighederne - og især Jesper Rønnow - for brystet. Men da Steffen Kinoks sag mindede totalt meget om Camilla Wesths sag, så gik det hele i glemmebogen[1]


Den personlige akt i skat[redigér]

Hvis fx din kæreste - såfremt du da overhovedet har sådan en, hvilket du nok ikke har, når du bruger din tid på sådan et åndssvagt sted som dette - hvis nu fx din kæreste siger, "Skat, synes du ikke, vi snart skal til Grækenland igen?", Og så spørger hun jo umiddelbart om du synes, at I snart bør drage til det solrige land [igen], men fordi der siges skat, som indledning til spørgsmålet, så betyder det, at ja er det eneste gyldige svar på spørgsmålet.

Den tid og de penge, som skal bruges på sådan en udflugt, kalder man for skat, og det har intet med grønne afgifter at gøre.

Du kan med fordel sige: "Du er min skat", hvis du gerne vil fortælle konen, at hun bruger mere end halvdelen af dine pengeshopping.

Forskellige slags skat[redigér]

"Jeg tjener ingen penge, så jeg skal ikke betale skat"

~ dig om at være skattefri


Jo, selvfølgelig skal du betale skat. Det danske samfund er så viseligt indrettet, at du får penge af det offentlige, så du kan betale skat. Så du betaler fx skat af din pension eller kontanthjælp. Smart, ikke?

Statsskat[redigér]

Statsskatten er delt op i bundskat og topskat. Bundskat betales af alle, mens topskat kun betales af folk, der har opnået mindstelønnen på arbejdsmarkedet.

Afgifter[redigér]

Afgifter er også skat, men dem kan du sagtens slippe for. Du skal bare lade være med at købe ting (især i København), som fx mad og biler, og undlade at bo i hus eller lejlighed. Kort sagt: flyt til Jylland, bliv pedel og få et synsfrit anhængertræk og dit helt eget nøglebundt.

fodnoter[redigér]

<references>

  1. I det hele taget har der været en fed karma af destruktion over dette forløb. Vores eget samfund er ude efter os, men er vi ikke selve samfundet?