Omnologi

Fra Spademanns Leksikon, den både frie og sande virkelighed
Spring til navigation Spring til søgning

Omnologi er viden om alting og folk som ved alt kaldes omnologer.
Folk, som tror de ved alt, kaldes bestemmerøve. Det er ikke specielt let at få arbejde som omnolog da samfundet bygger på at hvert individ specialiserer sig. Folk, som afgrænser sig indenfor et meget lille felt, kaldes eksperter og de hader af princip omnologer da de stadig ved det samme som dem. De har i mange år hersket ekspertkultur på danske virksomheder, da der så kunne skabes flere arbejdspladser indenfor deres fag.

Alligevel har omnologi fundet sin rette plads indenfor videnskaben, da det jo er ret praktisk at have én person som kan krydsrelatere fakta indenfor komplekse emner.
Spademanns Leksikon er ikke omnologi, men da mange af skribenterne er i stand til at rumme mange forskellige emner og derudover er i stand til at give emnerne en kuriøs drejning, opstår der mange gange synteser som ikke ville have opstået ved brug af almindeligt anerkendte videnskablige metoder.

Omnologer er i stand til at rejse i tid. De ser lige så godt ind i fremtiden når de jo ved alt om fortiden. I princippet kan alle jo kende fremtiden hvis de selv er det handlende subjekt[1]. Hvis man er den person som styrer flyet ind i tvillingetårnene i New York eller retter en pistol mod John Lennon, har man som person jo selv en afgørende indflydelse...men alt det ved omnologer - det er personerne selv som ikke ved hvorfor de handler som de gør. Da omnologerne jo ikke kan sidde og sende SMS'er til folk der ved at blive skudt eller voldtaget, har de fleste valgt i deres fritid at bekende sig til fatalismen for selv at kunne leve et rigtigt forudsigeligt liv hvor de handler i Lidl og henter unger i børnehaven.

Det første Dansk Omnologisk Selskab er her samlet i 1938. Man havde ikke så meget at tale om når man var sammen - modsat MENSA, da man jo vidste hvad den anden ville sige.
1. Ruth Rigmor Svensby Aalestrup 2. Kurt Deuleran 3. Hilda Benckard-Pedersen 4. Ove Hassenskiold 5. og 6. Søstrene Birte og Tove Flenborg 7. Halfdan Aage Juul (meget ung omnolog) 8. Birte Juul (mor til Halfdan) 9. og 10. Flemming og Gunhild Tofte (det var kun Flemming som var omnolog men vidste at Gunhild blev ked af det hvis hun ikke kom med i byen) 11. Ebbe Hagen-Bissentoft 12. 13. Oda Kiern Bjæverskov med sin søn Harald på skødet. 14. Ejnar Petersen 15. Hans Gevning-Andersen 16. Joseph Goldsmith 17. Gerner Overgaard og 18. Jens Overgaard.

Omnologiske paradokser[redigér]

Hvordan kan man have spil som Lotto som bygger på tilfældighed når nogen ved alt?
Omnologer har ikke brug for penge da de altid ved hvordan de får tingene gratis.
Hvis en omnolog ved alt, kender han så også sin egen dødsdato?
Da en omnolog ikke begår de samme fejl eller behøver at slide på krop med nedbrydende arbejde bliver de fleste i omegnen af 105 år hvor celledelingsprocessen giver definitivt op.
Kan omnologer være uenige ligesom videnskabsmænd?
Nej, videnskabsmænd er som regel uenige når de skal tolke på empirisk materiale.

Hvordan bliver jeg omnolog?[redigér]

Øøøh, det ved vi ikke rigtigt.


Noter[redigér]

  1. Nej, det har ikke noget med folk med taberlignende adfærd at gøre