Nisse

Fra Spademanns Leksikon, den både frie og sande virkelighed
Spring til navigation Spring til søgning

"Hoe hoe hooooe!!!"

~ Julemanden om en af de frække nisser


Pænt surt at gå nisseskolen om 63 gange...

Nissen er en sjælden, underudviklet race af dværge, hvilket er svært at forestille sig muligt, men ikke desto mindre er det så sandt som det skrevet står! En nisse er mindst 60 cm høj, og dette vil sige alfer er mindre end nisser! En konsekvens af deres lave intelligens er, at langt de fleste nisser dømt er til en lang og beskeden tilværelse, som fabriksarbejder på Grønland i hele december måned, hvor de beskæftiger sig med gaveproduktion, til lav arbejdsløn og oftest uden nogen overenskomst. Mængden af færdigproducerede gaver, når dog aldrig frem, pga. Grønlands manglende infrastruktur (veje).

Resten af året er nisserne på overførselsindkomst, idet de ikke kan finde arbejde, og bruger derfor tiden på at hore og fjolle rundt, iført rødt tøj og med en nisseøl i hånden, fulde som paven. [1]

Nissens livscyklus[redigér]

Ifølge pålidelige kilder, bliver nisserne stopfodret med nisseøl lige fra barns ben af, hvilket gør at de gennem hele sit liv er indhyllet i alkohol. Dette giver en særlig konserverende effekt på deres kroppe, og som følge heraf, er nisserne i stand til at blive utroligt gamle i forhold til mennesker. Dette har bl.a. ført til den stigende ældre-byrde blandt nisser. [2]

Men lykken har som bekendt også en bagside, som er bag forsiden, og derfor kulsort. Det høje alkoholforbrug betyder nemlig samtidigt at de fleste nisser, i en relativt ung alder, rammes af demens og andre neurotiske sygdomme, der gør dem sære og utilregnelige, og har gjort at folk siden efterhånden er holdt op med at tro på dem.

Nissernes høvding og alpha-han, kaldes for Julemanden, og er kendt af de fleste børn i Norden, som ham den fremmede gamle mand henne i supermarkedet, der elsker at gramse have små børn på skødet, mens han venligt uddeler slik og dyre gaveløfter. Det er således ham som alle nisser ser op til, og har på deres idol-plakater og som ringetone.


Forskellige nisser[redigér]

  • Drillenissen: Er oftest en person på arbejdspladsen/skolen som for egen vindings skyld, driller en af sine jævnbyrdige, ved at stoppe en banan op i udstødningen på hans bil, eller hælde biksemad i lommen på hans splinternye tweed-jakke.
  • Gårdnissen: Pensioneret nisse, der har søgt tilflugt på høloftet på en afsidesliggende gård, hvor han plager naboerne ved at overføre kønslige sygdomme til dyrene, og præge egnens bygninger med grafiti-tags og ophængte syltede rødbeder.
  • Julenissen: Almindelig nisse, der har udstået sin prospect-periode.
  • Kravlenissen: En nisse der har drukket så tæt at de ikke længere er i stand til at transportere sig selv i oprejst tilstand.
  • Vatnissen: En nisse der har fået opbygget et meget lavt selvværd, dels fordi den er fanget i en verden af vat (nisselandskab), og dels fordi den ikke fik lov at komme på tv.


Nissernes sprog[redigér]

Nissesprog er en blanding af engelsk og dansk. Mange ord kommer fra nissesproget, bl. fænomen.


Nisser som blev kendt på tv[redigér]

Nissefødder[redigér]

  1. Nisseøllen er modsat brugsforretningernes billige efterligning, en stærkøl på niveau med Masterbrew, og samtidig nissernes eneste mest værdsatte drik.
  2. Ifølge nyere statistikker nåede ældrebyrden blandt nisser op på hele 87,5%, primo 2009, og forventes fortsat at stige (Av for den da!).