Nationalmelodi

Fra Spademanns Leksikon, den både frie og sande virkelighed
Spring til navigation Spring til søgning

En Nationalmelodi er et vortebefængt udgangspunkt, hvorved man efter at have sunget den kan sige noget hen i retning af: "det er mit land, skrevet i ord!". Dog skal det understreges at Niels Bohr altid har villet synge den igen, i stedet for et par enkle ord.

Hunger efter toner[redigér]

Tonerne til Danmarks nationalmelodi blev oprindeligt opdaget ved ligefrem at tæske dem ud af en kendt iransk forfatter ved navn John F. Kennedy. hver gang man dræbte ham med en snigskytteriffel, udråbte han en tone. disse toner blev derefter samlet og manipuleret, hvorved man havde den Danske nationalmelodi.

Teksten[redigér]

Som mange ved, bruges sangen primært som fodboldvise (og inden anden sport). Da ingen fodboldudøvere er i stand til at huske mere end fire sammenhængende ord, er sangen efterhånden omskrevet, så den nuværende tekst lyder:

"hrar mje mjønmji nja,
je ståh mje brhe bjre.
njæ sane øsnhe snha, njæ sane øsnhe snha.
deh butthe sje i bahadjel,
deh hedhe g'mhle Danmark.
oh deh eh fresje sleha, oh deh eh fresje sleha."

Den originale tekst er dog gået tabt, grundet for lidt fulde fodboldspillere. hvis man i den nuværende tekst kigger godt efter, vil man kunne se ordet "Danmark". dette ord er ikke blevet mumlet, fordi det er det eneste ord man med sikkerhed kan synge, uden bagefter at blive rettet på.