Mikhail Gorbatjov

Fra Spademanns Leksikon, den både frie og sande virkelighed
Spring til navigation Spring til søgning
Mikhail Gorbatjov gik med til at Bornholm blev indtatoveret i hans hoved

"Hellere et korrupt Rusland end en korrupt Sovietstat"

~ Mikhail Gorbatjov om korruption


Mikhail 'Gorby' Gorbatjov (Født d. 2. Marts, 1931), var Sovjetunionens sidste leder, og altså også manden bag dens fald.


Mikhail's Barndom[redigér]

Mikhail voksede op i en bondefamilie, som boede i en lille skodlandsby med beliggenhed i Nordkaukasus. Da han blev 6 år gammel, kunne han hele den russiske arbejdersangborg i hovedet, og han havde samtidig lært at bunde en flaske vodka på 5 sekunder. Hans lærer mente at han havde stort potientiale, og Mikhail meldte sig ind i Komsomol som 12 årig.
Han blev hurtig partiets lille loyalist, med en stor tendens til at sladre hver gang hans partifæller var samfundskritiske, hvilket eventuelt førte til deres arbejderkarriere i Stalin's gulagger.


KGB og Præsident[redigér]

Mikhail prøvede derefter sit held af som KGB-agent. Efter at have medvirket til at indsætte adskillige kommunistiske revolutioner i de britiske og franske kolonier, og forhindret adskillige af CIA's attentater på Fidel Castro, blev han overhoved for KGB.

Mikhail blev statsoverhoved af Sovjetunionen i 85', efter at Tjernenko var gået ned med stress og døde i 84'. Derfra gik det kun ned af; Salget af Jerntæpper stoppede, økonomien brød sammen, Kazakhstan forlangte selvstændighed, og folk gad ikke at være lige længere. Det hele faldt ned om ørene på Mikhail, og i 1991 afgav han hans post, og blev pensionist


Efter embeddet[redigér]

Efter at blive pensionist, har den kære Gorbatjov ikke andet at tage sig til, end at være samfundskritisk overfor diktatoren Putin, og måden hvorpå han styrer Rusland.


Efterfulgte:
Konstantin Tjernenko
Sovjetisk præsident
19851991
Efterfulgtes af:
Boris Jeltsin