Limahl

Fra Spademanns Leksikon, den både frie og sande virkelighed
Spring til navigation Spring til søgning
Et relikvie fra en af 80'er sekten's templer: Tilbedelsesplakaten med "Store Leder"

Limahl
(A.K.A. "Store Leder"), manden bag dette århundredes største religiøse sekt, kendt som "80'erne".
Limahl har med sit hår, sine moves og sin sang forledt og fortryllet tusinder og atter tusinder af mennesker gennem tiderne, og er idag et koryfæ indenfor kommerciel religion i en grad der får L. Ron Hubbard til at ligne en gadesælger.
Limahl trækker på sin uforlignelige svensker-karisma og sin uimodståelige popstemme som dødbringende våben, og er da også på FN's liste over potentielle masseødelæggelsesvåben.


Limahl's Unge År[redigér]

I midten af 60'erne kørte det svenske kulturministerium et promoverings-show for svenske gymnasiebands.

Turneen, som kom forbi Glasgow i Skotland talte det dengang helt ukendte Umeå-band ABBA, som blandt andet talte Benny Andersson. Andersson gjorde efter en våd nat i byen 3 skotske piger gravide. De 2 aborterede af væmmelse, men den tredje beholdt barnet, og det var denne kulturforvirrede svenskerdruk-bastard der voksede op og blev kendt som Limahl, komplet med den kendte skotske manglende tøjsmag og svenskergarn.

Allerede i børnehaven viste Limahl sig som en outsider, idet han i sandkassen konstant forsøgte at bygge elfenbenstårne, og til sine kammeraters store irritation brød ud i langvarige klagesoloer når de kollapsede.

Skolen indeholdt ingen udfordringer for den verdensfjerne halvsvensker, der med sin charme, drømmernatur og blændende stemme behændigt undgik de store lektier og kunne fokusere på at forføre hver eneste hunkønsvæsen over 15 på skolen med sit kridhvide svenskersmil.

Således havde han masser af tid til at udvikle de 11 læresætninger, der skulle blive grundstenen i hans religiøse emperium:

Limahl's læresætninger[redigér]

 • I - Alle skal bruge for meget hårvoks - OGSÅ TØSERNE!
 • II - Alle skal gå med tøj de normalt ikke ville røre med en ildrager!
 • III - Alle skal tilbede Limahl!
 • IV - Alle skal afblege deres hår - OGSÅ BLONDINERNE!
 • V - Håret skal være længst i nakken!
 • VI - Smykkerne skal være større end dine ører - og SKAL være lavet af kunstige materialer!
 • VII - Du skal elske dine skulderpuder som digselv, og du må ikke begære din næstes Sodastreamer
 • VIII - Der findes kun én gud, og det er Limahl- Sabrina, Samantha Fox, Wham & Duran Duran er hans profeter!
 • IX - Vi forsager 90'erne og alle dets gerninger og alt dets væsen. - Især Vanilla Ice!-
 • X - Du må kun have ét hit!
 • XI - For dit er svenskerhåret, lacoste-poloen og pastelfarverne i evighed, amen!

80'er Sekten[redigér]

80'er sektens kim(også kendt som Kim Wilde) blev lagt i London i efteråret 1979, hvor Limahl, hans håndlanger (og angivelige elskerinde) KatjaGooGoo, samt Gorbachev, en ung George Michael, Reagan og Simon LeBon fra det senere Duran Duran planlagde hvad der skulle blive en af det 20. århundredes største sekter: 80'er-sekten.

Sekten vandt fodfæste i løbet af december 1979, blandt andet med hjælp fra sektens utrættelige PR-medarbejder Samantha Fox. Efterhånden som rygtet om sekten spredtes, meldte flere sig under fanen. Designere der ikke kunne finde et marked for deres kollektioner, musikproducere med sære ideer, og farveblinde industrifolk. Takket være disse støtter og den barmfagre miss Fox' arbejde kunne Limahl nytårsaften 1980 fejre begyndelsen på sin storslåede plan; en plan om at udnytte verdens hunger efter uforbeholden underholdning.

Langsomt men sikkert spredte sekten sig til hele verden, og var især stærk i Tyskland, Danmark, Sverige og England. Gorbachev & Reagan bragte sektens indflydelse ind på verdens bonede gulve,og KatjaGooGoo & Samantha Fox bragte den ind på alverdens drenge- og pigeværelser.

Limahls magt toppede i det herrens år 1986. Håret var højest, skulderpuderne bredest, og i Danmark var Schlüter stadig overbevist om at her "går det ufatteligt godt".
Men skandalerne lurede. Katja var jaloux på Limahl's mange sidespring med italienske og amerikanske barmfagre sangerinder fra Fox' PR-bureau. Og så rullede lavinen. Folk var forargede over hele verden, chokerede over at opdage at deres åndelige guru sådan gav ind til sine kødelige lyster.

Sektens Fald[redigér]

80'ernes Judas: Per Gessle

Og midt i dette kaotiske virvar lurede en oprørsk sjæl på sin chance. En Brutus, en Judas, en slange i Limahls falmende paradis. Denne afblegede afviger gik under navnet Per Gessle, en mand som ellers havde haft gyldne tider under Limahl-vælden.

Gessle støttede sig til sine frygtede elitetropper Roxetterne, et specialkorps bestående af tidligere bz'ere, musikere med talent og andre der følte sig udstødte i Limahl-vældens one-hit-wonder kultur.

Halmstad-drengen der tidligere havde været hjernen bag det i Sverige interne korps "GT-Pojkarna", viste sig som en aldeles eminent strateg, hvis Operation 1990 viste sig at være noget nær et sidestykke til amerikanernes "Operation Desert Storm".

Og ligesom Operation Desert Storm var med til at svække Saddam Hussein, viste operation 1990 sig som det afgørende slag mod et skrantende styre

Limahl Idag[redigér]

Efter Gessle-oprøret brugte Limahl megen tid på at forsone sig med KatjaGooGoo og slikke sine sår. Han forsøgte i midten af 90'erne på et comeback, idet han håbede på at kunne give Gessle igen med samme mønt.

Dette forsøg fejlede på det sørgeligste, og idag bor han i et toetagers parcelhus i Solrød med sin hund Fipser, og arbejder i Bilka i Hundige som kasseansvarlig. Katjagoogoo's nuværende opholdssted er ukendt.

Per Gessle er aldrig blevet dømt. Der var ingen, der så nogen grund til det.