Lig

Fra Spademanns Leksikon, den både frie og sande virkelighed
Spring til navigation Spring til søgning

Betegnelsen lig bruges oftest om et afdødt menneske. Lig findes hyppigt af gravere, som graver på kirkegårde ved midnatstid. At et menneske er dødt, udregnes efter nogle særlige principper, som derefter tilsammen skal give facit eller lig med (=).

Man kan blive sigtet af politiet for usømmelig omgang med lig, hvilket fx kan være at bruge liget som sidemakker i et spil poker eller et andet hasardspil. Derudover kan man blive straffet med pisk, efter sex-lovens paragraf §42, som forbyder enhver levende person at have seksuel omgang med et lig. For mere information, se nekrofili.

Sømmelig omgang med lig derimod er en helt anden sag. Hvis du bliver taget i at spille meyer, eller foranstalte en konkurrence med et lig, hvor du enten er sikker på at tabe, eller chancen er 50/50, betegnes dette som sømmeligt. Altså kan vi konkludere, at sømmelig omgang med lig er spil, hvor modstanderen har en fair chance.

I tilfælde af lig[redigér]

Finder du et lig i din havedam eller i den lokale mose, eller hvis du på anden vis finder en død person, så er der kun to steder at smide ham/hende hen. Enten på den lokale genbrugsstation eller i den nærmeste container.