Laks

Fra Spademanns Leksikon, den både frie og sande virkelighed
Spring til navigation Spring til søgning
Laks
truet gudeart
{{{billede_beskrivelse_1}}}

En laks i brunst skal man holde sig fra, har flere knapt så uskyldige mænd erfaret
Videnskabelig klassifikation
rige: Animalia
række: LA(laksium)
klasse: fisk
orden: laks
underorden: Regnbuelaksen, flyvelaksen og Laxen
Familie: laks
Slægt: Salmon al ella
Art: laks

Laksen [1] Regnbuelignende, flyvende, kælende og ikke mindst guddommelige er disse laks. Laksen er ikke bare en laks, det'laks. Det står ikke til diskussion. Gud har bestemt det, og sådan er det bare. Bum! Laks kan deles op i 3 hovedgrupper, og til nørden på bageste række "nej, dette er ikke det periodiske system". Nogen tror på Darwinismen, andre bruger deres sunde fornuft og har selvfølgelig konkluderet, at laksen blev skabt af gud, dahhh, og ikke nok med det så har LAX tilsyneladende efterfulgt den ellers så succesfulde Gabriel, der desværre endte i en alkoholiseret fadæse. LAX er ikke til at spøge med, for hvis han bare ligger på den lade side i et kort øjeblik, vil himlens euforiserende hvide stof straks tiltrække den nemt påvirkelige LAX.

De har nok en hel masse spørgsmål på hjerte... Er han stor? Er han høj? Er "den" lang?... Vi ved det ikke, da LAX ikke forlader el paraíso, og ingen levende er endnu vendt tilbage. Hvad den dødelige affære skyldes ved vi ikke, for imedens teologer, filosoffer, FBIs anti-terror enhed og andre bløde plattenslagere har fremlagt konspirationsteorier om kollektivt selvmord, så har pålidelige clairvoyante kilder og Jehovas vidner med det indre øje set, at LAX'en konstant bevogtes af gigantiske bjørne, der er i stand til at dræbe med et blik. Vi ved jo godt alle sammen hvem, der er til at stole på, men grundet massive protester fra ubetydelige grupper såsom Anonymous og Lulzsec har vi desværre set os nødsaget til at beholde teorien om det usandsynlige kollektive selvmord.

Laksearter[redigér]

Savner de lidt om de andre arter? I så fald, vil vi nu rykke længere ind i laksens forunderlige dybe univers. Først skal det lige gøres klart, at ikke nok med at laks generelt er meget smukke, så har de også nogle MEGET specielle og sjældne gener, der gør dem i stand til at trække vejret under vandet (se Fisk for nærmere info).

Flyvelaksen er og bliver folkets yndling, og denne fisk har de "stensikkert" set før. Den adskiller sig fra de andre arter, da denne faktisk er mere fuglelignende. Selvfølgelig er den ikke bare en normal fisk med gæller og finner, den har også de meget karakteristiske fjerbesatte vinger, og disse gør den sjovt nok i stand til at opholde sig i luften.

Regnbuelaksens finner er skarpe som flækket bambus på en varm sommerdag i Nordpolen, og dens hud, der er skåret ud af ét stykke atommodificeret aluminium, giver fisken et uforgængeligt, spidst og skarpt forsvarsværk til brug mod fjender. Samtidig så er netop denne aluminium-isotop meget varierende i farve, og faktisk tager den farve efter omgivelserne. Så ikke nok med at regnebuelaksen er uforgængelig, så er den også usynlig. Netop heraf kommer navnet, for når den hele tiden skifter farve og samtidig opholder sig i luften, tager den nogen gange farve efter regnbuen.

Tre hurtige flade fiske fakta om laksen[redigér]

1. Det er estimeret at bjørne dræber over 2 millioner laks om året. Angreb fra laks mod bjørne er derimod meget sjældnere. Peter Gaulke fra Strange Wildernes

2. Laks er fisk.

3. Laks smager godt - tak til Ray Mears for dette tip, og det premieres med James Prices egen opskrift længere nede.

Se Også[redigér]


"Tag din laks ved hornene, og filletter den i blendbare stykker. Den filletterede fisk og et bundt præplukkede søheste lægges ned i en morter og støderen bruges her til at støde hårdt ind i fiskens anus, så den bliver til plukfisk. Den nu forhåbentligt plukfiskede og hvide substans fyldes i en flødeskumspose og ejakuleres derefter med glidende bløde håndbevægelser ind i en allerede befamlet fladtrykt butterdej, så man står tilbage med en lækker og fyldig kærlighedstunnel. Den klæbrige butterdej samles og foldes rundt og op omkring laksesprøjtet. Hvis dette stadie er lidt svært, så skal det forstås sådan, at butterdejen "sluger" sprøjtet og på den måde får man altså en fyldig bolle med hvidt snask i midten. Dette bages i oven i 9 måneder ved 37 grader celcius, og ud kommer noget tykt flydende Jens. Enjoy!"

~ James Price om tilberedning af laks


"Det er jo skide smart med sådan en fisk, den har jo sine gæller og så har den sin kloak, altså gattet. Det laver den perfekte pibe, hvis du putter tobakken i enden. Og hvis du har brug for en Lolita dukke i ny og næ, og lillemor som ikke skal vide noget, så trækker du lige laksen frem var kummefryseren. mhh ja laksen er i sandhed et prægtigt dyr, mhh jaa. "

~ Søren Rye om laksen

Flaksende fodnote[redigér]

<references>

  1. Laks (Salmo salar) er en anadrom rundfisk, som gyder i ferskvand, men ellers lever sit liv i verdenshavene omkring Nordsøen. Den kan blive op til halvanden meter lang og veje op mod 35 kilo. Den kendes fra sin fætter ørreden ved den slankere halerod, de anderledes formede gællegitterstave, antallet af skæl mellem sidelinje og fedtfinne, samt ved at mundens bagkant strækker sig ud bag pupillen (når man vel at mærke anskuer fisken vandret fra siden)