Korstog

Fra Spademanns Leksikon, den både frie og sande virkelighed
Spring til navigation Spring til søgning
Bouncywikilogo.gif
Humor-encyklopædien Wikipedia har en parodi-artikel om Korstog.
Paven i færd med at fløjte til afgang for det seneste korstog

"Kun imod ondskabens akse!"

~ George W. Bush om hvorvidt han stadig rejser med korstog

Korstogene var en togtype, som DSB anskaffede sig i løbet af middelalderen, da kimbrertoget var ved at være godt nedslidt.

Afgang til Jerusalem[redigér]

Ligesom de nye IC4-tog, blev korstogene designet i Italien, og det blev da også derefter. Leveringstiden var lang, og når de endelig nåede frem, manglede mindst halvdelen af passagerene. Desuden var indbyggerne omkring endestationen i Jerusalem ikke alt for glade for de nye tog, da de larmede meget, og tilsyneladende også forurenede ekstremt, hvilket begrundedes i de mange døde langs strækningen.

Efter at have forsøgt sig 4 gange med at sende et tog afsted, opgav DSB til sidst projektet, og kastede sig over andre og mere tidskrævende opgaver, som eksempelvist at skaffe sig nogen passagerer.

Rejsedeltagere[redigér]

Flere kendte er rejst med Korstogene. Du kender måske:

Første klasses rejse[redigér]

Korstogene var luksuriøst indrettet i af de bedste af datidens arkitekter og kunstnere. Alle steder var der udsmykket med de fineste lysekroner, og allesteds langs ruten til Jerusalem, blev de lokale plyndret og voldtaget inviteret til festbanket ved alle togets mange stoppesteder.

Meningen med togene var, at imponere borgerne langs ruten, og få dem til at slutte op om den gode sag, eller at få dem til at arbejde lidt for Paven. [2]

Småting om Korstog[redigér]

  1. Kun i den amerikanske version.
  2. Ellers kunne de jo altid bare få hugget knoppen af, eller blive brændt på bålet.