Komet

Fra Spademanns Leksikon, den både frie og sande virkelighed
Spring til navigation Spring til søgning

En komet er et restprodukt, der opstod dengang Det Store Knald var netop overstået. Tiderne efter universets opståen må have været noget af en nedtur for de måbende tilskuere, for efter dette festfyrværkeri af materialer, antimaterialer og "intelligent design", var der ikke rigtig noget.

Hvis du ser dette, og tænker på en sædcelle, så skal du til lægen.

Affald samles til noget meningsfyldt[redigér]

Heldigvis var der En eller anden, der fandt på at samle alle restprodukterne fra planetdannelsen til nogle klumper af is, støv og andet lort. Ved at sende klumpen i omløb mellem forskellige sole og stjerner, viste det sig, at man kunne få klumpen af lort affald.

Kometer blev hurtigt universets fyrværkeri. Måbende stod dyr og mennesker på planeter i det ganske univers, og beundrede hvorledes brændt affald lyste op på nattehimlen, og gav anledning til teorier om alt fra universets skabning til jordens undergang. Heldigvis har mennesket ikke haft muligheden for at undersøge indvoldene på en komet, og dermed at aflæse skæbnen for alverden.

Cyklus[redigér]

Kometer bevæger sig typisk i elliptiske baner omkring et givent objekt. På sin vis kan deres sammenpressede bane sammenlignes med vandringen mellem bodega og socialkontoret.

Forskellene mellem en alkoholiker og en komet kan således opgøres til:

 1. Kometen er længere undervejs.
 2. Alkoholikeren lyser lidt mindre.
 3. Kometen ses lidt sjældnere.
 4. Alkoholikeren går i mindre regulære cirkler.
 5. Kometen varsler naturkatastrofer[1].
 6. Alkoholikeren giver aldrig en omgang!

Fælles for kometforskere og koner er, at de venter i årevis og forgæves for at få et glimt. Når der endelig er kontakt, ender det med den vildeste skuffelse.

Navngivning[redigér]

Kometer navngives som udgangspunkt af folk uden noget egentligt liv. Det betyder at de stakkels, uforvarende kometer bliver navngivet "Halley", "Schoemaker-Levy 9s" eller "Hale-Bopp".

30px-Cquote1 svg.png Jeg døber dig - i universets, teleskobets og astrologiens navn: Hale-Bopp 30px-Cquote2 svg.png
Aftenbønnen for en, der har drukket for meget hashthe.


Andre betydninger[redigér]

 • engelsk hedder skidtet "Comet". Det var samtidig en forkortelse for "COpenhagen METro group". Sammenhængen med Kometer er reduceret i, at de var ca. en million år undervejs, at de aldrig ramte noget som helst, og at de brænder sammen ved sollys. Hvor kometer er relativt sjældne og gratis, er metroen[2] relativt hyppige og koster 17.000.000.000 kr., men det er da et godt bytte!? Lige indtil den dag regningen skal betales... Men sådan er der så meget.
 • Når en løgn spådom siger, at nogen bliver en stjerne i musikbranchen, så starter de som enten "kometer" eller "stjerneskud"[3].

Små kometer[redigér]

 1. Tror de svagtbegavede.
 2. By COMET.
 3. Det første er sammenpresset lort, det andet er hastigt på vej til at brænde ud.