Ketchup

Fra Spademanns Leksikon, den både frie og sande virkelighed
Spring til navigation Spring til søgning
Ketchup er bl.a. godt til at imprægnere parketgulve med

Oprindelse[redigér]

Ordet ketchup stammer formodentlig fra det malaysiske ord kēchap, der blot betyder smag. Der er nok tale om nogle malaysiske folk, der har fået noget kedeligt hunde-mad fra dåser serveret, og derfor har været tvunget til opfinde ketchup, for overhovedet at overleve. Se også ketchup-effekten, som har visse træk til fælles med menneskets evne til regurgitation.
Ketchup er også kendt som et meget afhængighedsskabende og tungt euforiserende stof, specielt brugt af Kim Bodnia.

Madsminke[redigér]

I virkeligheden er ketchup altså mad-sminke, der skal skjule at maden er aldeles uspiselig. Jo dårligere maden er, desto mere ketchup skal man således komme på, indtil maden i værste tilfælde til sidst er helt skjult.

Handelsnavne[redigér]

Herover ses en reklame for tomatketchup, som ofte anvendes i Hollywoodfilm, når man er løbet tør for rigtigt blod i en actionfilm eller et romantisk drama

Oftest sælges ketchup under navnet tomat-ketchup, men ingen af de pågældende produkter er lavet af tomater. Det er æbler man putter i, for æbler falder gratis ned fra himlen om efteråret, og noget skal overskuds-frugten jo bruges til.

Anden brug af ketchup[redigér]

Den verdensberømte stangstive ornitolog Gaylord Q. Tinkledink var totalt hooked på ketchup, og hver anden time tog han noget, for at få et kwik fix.