København

Fra Spademanns Leksikon, den både frie og sande virkelighed
Spring til navigation Spring til søgning
Byskilt.png

STORKJØWENHAVN

"København - fri for københavnere!"

~ Skilt i Ballerup


"Er Madam Arthur stadig byens hippeste in-sted?"

~ Oscar Wilde om København


København ['kœvn'avn] (engelsk: Buyaharbor) har siden 1962 været hovedstaden i Danmark. Bortset fra Næstved, fungerer København som Kongerigets største by. En by, hvor der bor i omegnen af en 10.000 millioner mennesker (1. januar 2012). I København - hovedsageligt fra Københavns Hovedbanegård - er der forbindelse med tog til Kalundborg, Helsingør, Rødby, Stockholm, Fyn og Jylland - intet andet. Fra Københavns Lufthavn er der daglige afgange med fly til Aalborg, Bornholm, Roskilde og Malmø.

Byens centrum kalder man for Rådhuspladsen, eftersom det er en central plads, hvorpå Københavns Rådhus ligger. Her sidder en senil gammel mand lille dreng[1] ved navn Frank Jensen, og befaler som det passer ham. Han kaldes en overborgmester, og kan derfor gøre som det passer ham. Frank bander sjældent men ynder at kalde tingene tudetosset hvis han virkelig har fundet et korn. Borgmesteren har forladt en glorværdig karriere som bingovært i nordjylland for ved dette kald at bevæge enhver Københavner og kaste sit lys over byen ganske næsten gratis.

Som de fleste nok ved, er junglen København meget barsk og ubarmhjertig, og det er ikke unormalt at opdage en igangværende voldtægt rundt om næste gadehjørne. Men bare rolig, nogle andre skal nok tage sig af det, så bare gå videre, eller tag et selfie. Derudover føre det barske, Co2-plagede miljø, og de tætte betonbygninger, også til at enkelte individer i populationen oplever mildere dementia, og glemmer hvad blomster er.


Fakta om København
Byvåben Københavns Kommune.jpg
Grundlagt på Absalons fridag
Kommunesæde Magistrat
Areal 7000 tønder land
Indbyggere køvn'avnere, christianitter, bandemedlemmer, pendlere, kongehuset,
Beliggenhed Nord for Køge - syd for Helsingør
Hæder Europæisk Modkulturby 2017,
Dansk Landbrugs Fortjenstmedalje 1943,
Kelloggs-prisen 1966,
Selskabet for Hovedstadens Forgrimmelse 1999.


Historie[redigér]

Byen opstod for over 5 år siden, hvor en lille købmandsforretning nede ved den til lejligheden, nyanlagte havn blev grundlagt. Til at beskytte købmandsforretningen mod især svenske barbarer, anlagde en mand ved navn Absalon en ruin på en lille ø i nærheden. Siden har byen ved hjælp af intensiv markedsføring og bestikkelse af politikere udviklet sig til i dag, at være en by hvor alle danske veje og offentlige transportmidler fører til. Ikke underligt er København derfor hurtigt blevet en af Danmarks største byer, og tiltrækker hvert år mange turister og andre handelsrejsende fra Udlandet.

Absalon byggede engang i middelalderen en vold for at forsvare København mod angreb fra barbarer. Også Christian IV og Frederik III ville være med i det sjove byggeri, så de anlagde også nogle volde hist og her, for at kunne blive nævnt i denne artikel på Spademanns Leksikon. Desværre var det spildt arbejde, da det blot få hundrede år senere blev sløjfet da de ikke kunne forsvare sig mod kanoner.

Geografi[redigér]

København ligger på den sjællandske ø Sjælland. Faktisk også lidt på lorteøen, men det prøver de fleste at tie ihjel. København ligger teoretisk set i udkants danmark, bortset fra Bornholm er det, det østligste punkt i Danmark, og det eneste det ligger tæt på er Sverige, som reelt ikke er noget som helst. Modsat Tønder som ligger i midten af verden, og i eksport himlen. Den indre by er meget flad for at være venlig overfor turister, men så snart man kommer længere vest- eller nord på oplever man bakkede bakker. Omkring Søborg og Høje Gladsaxe kan man således opleve en vanvittig høj bakke på omkring 50 meter. Også Valby Bakke er med til at forstyre en fredelig cykeltur for cykelglade turister.

For at kunne holde styr på de mange hundrede mennesker som dagligt har deres gang i København, beslutede nogle kløgtige mennesker engang at opdele København i forskellige byportedele. Dengang var pøblen store modstandere, og der blev da også brændt enkelte hekse af, for at markere deres utilfredshed. Men bydelene blev oprettet, og i dag ser det ud til at mange folk har accepteret at de rent faktisk bor i en bydel - og ikke i København.

Fra denne klippehule ved Nørrebro hersker stammelederen Ritt stædigt til den dag hun dør.

Bydele og forstæder[redigér]

Vi nævner i flæng:

30px-Cquote1 svg.png Yep, jeg er fra Albertslund din lorteluder.. 30px-Cquote2 svg.png
Proletar



Ååh nej, nu kom der alligevel turistflomme ind i artiklen[redigér]

Her ses den dejlige udsigt udover havnefronten ved operaen. Er der ikke skjønt?!

Prøv at kigge mod højre... Ååh nej, man kan ikke se Den Grimme Havdukke!
Prøv at kigge mod højre... Ååh nej, man kan ikke se Den Grimme Havdukke!


Ting som du kun finder i København[redigér]

Bycyklen[redigér]

En tilfældig henslængt bycykel
Eiffeltårnet , København.

Bycyklen var en gammel ide fra Amsterdam om at man frit skulle kunne transportere sig rundt, stille cyklen og lade nogle andre få glæde af den. Den moderne bycykel er designet så den også er velegnet til bankrøverier, half-pipe, iskørsel, kørsel i Rundetårn, halal-slagtning, swingerklubber UNAME1.

Mange folk er simpelthen blevet så glade for de ikke-eksisterende gear på en bycykel, at de investerer i dyre domme i banecykler til at køre rundt på - uden bagagebærer.

Det hedder sig at københavn er en vaske ægte cykelby. Det er dog ikke sandt.

Fristaden[redigér]

"Staden er ikke hvad den har været" er en sætning man ofte hører indfødte Christianiter (eller folk, der bare har kommet der et par gange) sige, og de har ganske ret, da fristaden oprindeligt var en kaserne, og det er bestemt ikke meget kæft, trit og retning [2] man oplever derinde, men det forsøger uansvarlige politikere dog at råde bod på.

Således har politikerne nedlagt hashhandlen i fristaden, og i stedet spredt den ud over hele byen, så hashen var nærmere kunderne, og alle kunne få en del af kagen.

Der er dog stadigvæk visse særtræk at finde på Christiania, som eksempelvis Christianitternes modtræk til bycyklen, Christianiacyklen, der har ekstra mega meget bagagerum og brede dæk. Enkelte modeller fåes endda med gear, for ligesom at vise distancen til det omgivende samfund. Hvis du er heldig følger der også et par cones med.

Desuden har de også et spillested ved navn Loppen, hvis logo er en loppe [3] uden at man dog kan spille loppespil derinde, hvilket var meget skuffende. Og så er der en bodega med fisk i loftet og så så vi ikke mere, for så fandt vores lærer os igen.

Rundetårn[redigér]

Et forholdsvis rundt bygningsværk som aldrig kommer på UNESCO's Verdensvragliste over flotte og kulturelle bygninger. Alligevel skal tusindvis af turister lige knipse lidt med kameraet når rundturen falder forbi Købmagergade.

For mere uundværlig info, se uddybende artikel om Rundetårn.

Tivoli[redigér]

Verdens ældeste forlystelsespark - kun overgået af en eller anden bakke i Klampenborg - ligger i København. Tivoli er stedet hvor nysgerrige udenlandske turister kan se små danske børn lege og more sig. Især om sommeren er Tivoli i høj kurs hos nysgerrige turister.

Natrestauranter[redigér]

Dagens vigtigste hovedmåltid i København er natmad. Derfor har adskillige restauranter åbent til kl. 5.00. Af de kendteste kan nævnes McDonalds, Burger King, Sunset, Kentucky Fried Chicken og pølsemanden.

Betalingsring[redigér]


Ting du ikke kan finde i København[redigér]

Ting du kan finde i København[redigér]

Se evt. uddybende artikel kategori om Ting i København.


Sport[redigér]

Københavnerne ææælsker fodbold og god forretning. PARKEN er stedet hvor det sner. Her huserer både en af landets største fodboldklubber, FCK, og med jævne mellemrum også Brøndby IF, FC Nordsjælland og Fremad Amager når deres egne stadions ikke er store nok til Champions League. Der blev også engang spillet håndbold derinde, men det viste sig sidenhen at være så dyrt, at hovedstadsklubben endte med at gå konkurs.

København planlægger endvidere at søge om Sommer-OL 2024 i samarbejde med Helsinki, og Vinter-OL 2026 i samarbejde med Holbæk.

Venskabsbyer[redigér]

Københavns Kommune har valgt ikke at have nogen venskabsbyer. Dermed hader alle europæiske- og danske byer og kommuner København. Navnlig Høje-Taastrup.

Noter[redigér]

  1. Som ikke engang ejer en høj hat!
  2. Det skulle da lige være en skæv vinkel.
  3. En ting, der kommer bag på mange Sjællændere