Jorden

Fra Spademanns Leksikon, den både frie og sande virkelighed
Spring til navigation Spring til søgning
Et kort over planeten Jorden.
Bouncywikilogo.gif
Humor-encyklopædien Wikipedia har en parodi-artikel om Jorden.

"Jorden drejer. Alting lyser op på ny"

~ Døgnfluen GryJorden er den 3. planet i solsystemet og det tydeligste himmellegemehimlen. Den blev opdaget anno 1900 af den svenske astronom Alfred Nobel, hvorfor den ofte omtales ved sit svenske navn Jordan. Året efter modtog Nobel Nobelprisen og en halv times svensk-undervisning, når vi har fødderne solidt plantet i den blåluft, for sin opdagelse.

Jorden findes der ting som: vand, Anders And-blade og alle de tankevækkende fortællinger, der følger med i Anders And-bladet. - Og så er der jo selvfølgelig en masse jord, fordelt over de fire verdenshjørner.

Folk kan ikke blive helt enige om, hvorvidt det hedder "jorden går under" eller "gå under jorden".

Folk er også i tvivl om, hvorvidt Jorden drejer mod højre eller venstre. Det bliver der nogen gange forsket i.

Jordens form[redigér]

Der er i disse dage voldsomme diskussioner om Jordens udseende. De fleste eksperter påstår, at Jorden er flad fordi det ellers ville være umuligt at lave et fladt atlas. Det er også være svært at have vand på en kugle, uden at det drypper på nogen et eller andet andet sted. Det gør jorden ikke, altså er den flad.
Andre forskere mener at kunne bevise, at Jorden har form som en firkant, der dog lækker stoffer ud gennem atmosfæren, det såkaldte teoretiske rumaffald kombineret med -henfald.
Men for nyligt har Apple bevist at jorden er en klump modellervoks som gud bare har formet helt tilfældigt. Dette mener mange er rigtigt, da de har hørt fra deres ven at iOS er det bedste
Enkelte forskere har den skøre idé, at Jorden er rund. Men det ved vi er helt umuligt. Dersom Jorden er rund, vil vi kollektivt falde ned, også fordi vi vender på hovedet, hvis Jorden har kurs mod et sort hul i universet. Den eneste sande forklaring må derfor være, at Jorden hælder let til venstre.

Andre dybt anerkendte forskere, som Al Gore, Lina Rafn (fra x-faktor), Duracell Kaninen og Bjarne Riis mener, at Jorden har været flad, men ikke er det længere, fordi tiden har slidt Jorden rund. Hypotesen for deres teori ligger ikke helt fast, men der er to dominerende teorier:

1) Efter den 1000+ år lange globale opbevaring er jorden simpelthen smeltet, og derfor er hjørnerne blevet buet nedad, til de til sidst ramte hinanden og blev til en kugleform. 2) De 4 anerkendte vinterbadere, Mogens Camre, Stiven Sigal,Chuck Norris og Pia Kjærsgård, har stillet sig i hver sit hjørne og derfor med deres enorme BMI været i stand til at krumme jorden på samme måde som i 3. Dette er de argumenter, som Berthel Haarder i sin tid brugte til at forklare, hvorfor tunge ting falder hurtigere end lette ting. 4) En helt fjerde teori er, at Amin Jensen søgte efter verdens ende og aldrig fandt den, fordi hans ubeskrivelige vægt har fået jorden til at krumme sammen som en pølse.

Rotationshastighed[redigér]

Hastigheden af jordens rotation kan svinge meget og variationerne i tempoet kan være meget forvirrende, men den bedste måde at måle hastigheden af jordens rotation på, er ved at kigge op på himlen, mens man er forelsket og ser alt gennem et lyserødt filter (måske af indestængt liderlighed?).

Da vi jo ved at skyer er stillestående, også de lyserøde, er det nemt at regne ud, at når skyerne ser ud til at bevæge sig, så er det faktisk jorden der drejer hurtigt rundt om skyerne. Ved at tage tid på skyerne over 100 meter kan vi så udregne hastigheden af jordens rotation på det givet tidspunkt.

På tysk har Jorden ikke noget navn.

jorden er en ø mars bar smager godt

Se også[redigér]