High School Musical

Fra Spademanns Leksikon, den både frie og sande virkelighed
Spring til navigation Spring til søgning

High School Musical (på dansk vil de gerne bilde os ind, at den hedder "Musicalholdet") er en Disney-film-musical lavet til Disney Channel. Den er kopieret inspireret meget af Grease. Den handler om en nye pige, som finder en dreng, de forelsker sig i hinanden, og kommer uforventet til at gå på samme skole, men drengens venner vil ikke have, at drengen og pigen er sammen. Det vil pigens veninder vist heller ikke have. Tror vi nok. Vi ved ikke helt præcis, hvad de har i mod det. Vi er heller ikke helt sikker, på om de overhovedet har noget i mod det. Faktisk er der konspirationsteorier om, at de slet ikke havde noget venner. Vi ved det slet ikke.Der er også mange sange med.

Handlingen[redigér]

Troys mor får ham overtalt til at gå ned til en fest, for at blive total til grin til karaoke. Men det viser sig, at han kan synge (men ikke selv), og pigen, han kommer til at synge med, Gabriella, forelsker sig tilfældigvis i ham, og han forelsker sig tilfældigvis i hende. Efter vinterferien skal de så tilfældigvis gå på den samme skole. Han viser hende så rundt på skolen. Troy kommer til at love Sharpay, at han vil se hende til audition. Til auditionen kommer Gabriella og vil gerne synge til auditionen, men hun kommer for sent til at må gøre det alene, så hun bliver nød til at synge med Troy. Men det gider hende, som holder auditionen, ikke høre på, så hun går bare. Så falder hende, der spiller klaver, voldsomt over ingenting, og Troy og Gabriella kommer op på scenen og får alligevel sunget, og det hører hende, der er gået, og genindkalder dagen efter til endnu en audition. Men det synes Troys venner, Gabriellas venner og Sharpay og hendes hold og de fleste andre ikke om, og så bliver der drama, og alle prøver at gøre det af med dem med halshugning. Men det hele ender med, at deres kærlighed er så stærk, at de sagtens kan leve, selvom de er blevet halshuggede.

Sangene og deres betydning[redigér]

  • Start Of Something New - Sangen, der tilfældigvis startede det hele.
  • Get'cha Head in the Game - Troy og hans venner spiller et spil med guillotine, fordi de ikke kan lide ham længere.
  • What I've Been Looking For - Troy leder efter sit hovede.
  • Stick to the Status Quo - Troys undskyldning for at vil have hovedet på, han siger, at det har normale mennesker.
  • When There Was Me and You - Gabriella savner sit hovede.
  • Bop To the Top - Hovederne vil op på kroppene, men kan ikke nå.
  • Breaking Free - Troy og Gabriella bryder fri fra den opfattelse, at man behøves at have et hovede.
  • We're All in This Together - Men hovederne protesterer, og siger, at de er en del af dem, men de bliver undertrykt fordi kroppene ikke kan høre, fordi de ikke har ører (videnskabsmænd diskuterer desuden, hvordan folk uden hoveder kan synge).

Ekstra[redigér]

Disney har fundet ud af, at de virkelig kan tjene penge på den her film. Derfor er der kommet en 2'er, og der vil senere komme en 3'er og 4'er osv., indtil folk er blevet trætte af det. Der er også udgivet en dans-med version og konkurrencen My School Musical.