Herning

Fra Spademanns Leksikon, den både frie og sande virkelighed
Spring til navigation Spring til søgning
30px-Cquote1 svg.png Hvor fanden er Herning? 30px-Cquote2 svg.png
Ørnen om Herning


Herning er noget for sig, for enden af Herning Motorvej.

Historie[redigér]

Navnet Herning stammer tilbage fra 1579, hvor Hernings grundlægger, Zedong Ning fra Kina indvandrede[1], og slog sig ned midt på den daværende jyske hede, idet han savnede sin kones hedeture.

Zedong var dog ikke en uvirksom type, og han begyndte snart at hækle sokker af alt det uld der alligevel lå og flød på heden efter uldjydernes får, og snart havde han så mange sokker at han løb tør for fødder, og derfor begyndte at sælge af overskuddet. Værende en pertentlig mand var Zedongs sokker af god kvalitet, og det varede ikke længe inden rygterne løb i omegnsbyerne Tjørring, Snejbjerg, Lind, Birk, El, Bævreasp, Pelagonie, Stuebirk, Hammerum og Gjellerup at de bedste sokker man kunne købe for penge [2] var hos "hr. Ning" på heden, og efterhånden som kendskabet til Zedongs produkter steg på landsplan endte det slet og ret med at hele området blev til "Herning".

Herning i dag[redigér]

Herning byråd har planer om at Herning skal være Danmarks hovedstad fra år 2015. Derfor arbejdes der hele tiden benhårdt på at bygge nyt, større, højere og vildere. Overalt skyder storcentre, sygehuse, kunstmuseer, sportsmekkaer, multiarenaer, rockerklubber og Bilka'er op. Det giver samlet set et skattetryk på 86% i kommunen, men det betaler borgerne gladeligt. Senest har borgmesteren haft planer om at få omlagt gågaden med elfenben - men det mødte modstand fra Bono fra U2. I stedet fandt kommunen en stenleverandør fra Indokina, hvor børnearbejdere henter lavasten fra jordens indre. Borgmesterens vilde ideer omhandler også en svævebane, som skal gå fra Snejbjerg svømmehal og ind til "Møllegrillen" ved møllegade. På et pressemøde spurgte nogle journalister (dumme skeptikere) ind til hvordan Herning ville betale for den voldsomme byggemani. Borgmesteren havde svar på rede hånd: "Ved at skære ned på alle områder indenfor sociale ydelser, indføre brugerbetaling alle de steder vi kan samt hæve priserne på børnepasning, ældrepleje, biografbilletter og parkering"

Kilder[redigér]

  1. Bare rolig - Det var i perioden før Pia Kjærsgård - nu kan den slags uartigheder naturligvis ikke lade sig gøre.
  2. Og ikke mindst uden kvittering