Grover Cleveland

Fra Spademanns Leksikon, den både frie og sande virkelighed
Skift til: navigering, søg
Seal USA.png

Stephen Grover Cleveland alias Clever Grooveland blev født den 18. marts 1837 og holdt lige til den 24. juni 1908.

Ungkarlen Grover indtog Det Hvide Hus med pomp og pragt. Men hænderne over dynen, altid hænderne over dynen.
Efter sit nederlag ved præsidentvalget '88 måtte Grover genopfindes rent pr-mæssigt. Det resulterede i denne herre: Clever Grooveland.
 • Grover Cleveland var USA's 22. præsident.
 • Clever Grooveland var USA's 24. præsident.
 • Ingen af dem var USA's 23. præsident.

Og hvordan kunne det så gå til?

En familie med grimme vaner[redigér]

Lille Grovers far var prædikant i New Jersey, så allerede dér røg det hele lidt af sporet. Salmesang, kirkegang, en inderlig frygt for at komme i helvede og tungetale fra morgen til aften. Hænderne over dynen. Ingen utugtige tanker om store patter kvinder og kvier.

Hans mor var datter af en boghandler og hårdt ramt af det. Hun gik og katalogiserede hjemmets inventar efter den internationale ISO 15511-standard, når hun ikke fødte et af sine i alt ni børn. Grover var nummer fem. En dreng. Katalogiseret under "Cleveland, Stephen Grover", 99.4, biografier. Anden seng til højre. Ofte udlånt til æbleplukning hos naboen.

Lille Grover var glad for at lave fis med gamle mennesker og praktiserede det, man kalder udendørssport, hvilket gav ham smag for jura, så han kunne spare advokatudgiften, når han blev præsenteret i dommervagten.

Familien flyttede til New York, da Grover var 13 år. Så døde faderen. Hele familien gispede, da gulvet åbnede sig under dødslejet og faderen blev suget direkte ned i et brændende helvede, som tak for mange års religiøs livslede og had til vantro i almindelighed.

Karriereudviklingen[redigér]

Sherif[redigér]

Efter at have praktiseret som advokat i nogle år, besluttede Grover sig for at blive statsanklager. Han stillede op ved valget i 1865 for Demokraterne, men tabte til Lyman Bass, der var en anelse tykkere end ham - og republikaner, ligesom den nyvalgte præsident, Aberham Linkål. Til gengæld blev han fem år senere valgt til sherif i Nottingham Erie County, hvor han også fungerede som bøddel. Orv, mand! Tænk at hænge sådan en rigtig led forbryder med reb og faldlem, whooooa! Hov! Ud og skifte bukser!

Til sidst havde Grover hængt alle indbyggerne i Erie Country, som måtte skifte navn til Eerie County, som er lidt spooky på engelsk.

Borgmester[redigér]

I 1881 under en hedebølge skete der en lille kortslutning i hjernen hos lederne af det demokratiske parti i Buffalo, New York. De ønskede sig pludselig en ærlig borgmesterkandidat. Byen var i oprør. Cleveland blev valgt og nedlagde straks veto over en ny lov, der skulle sikre at der blev ryddet op i gaderne. Ikke fordi Cleveland var et lille møgsvin, men fordi byen ville give kontrakten til den højestbydende, som i øvrigt gav den fedeste returkommission. Cleveland svinede de korrupte bypolitikere til i pressen, så de hurtigt stak følehornene til sig og kravlende accepterede, at den lavestbydende skulle få tjansen.

Guvernør[redigér]

Nu blev Cleveland guvernør i New York.

30px-Cquote1 svg.png Når vi nu endelig har en ærlig mand i vor midte, så er det bare om at presse citronen! 30px-Cquote2 svg.png
Demokraternes bestemmerøve om Grover C.


Grover Cleveland bekæmpede korruptionen, uærligheden og kortsynetheden blandt politikerne i New Yorks senat. Og tvang dem til at sove med hænderne over dynen. Snart var han så populær i hele landet, at han kunne blive præsident, hvis han ville. Og det ville han.

Præsidentkandidat i 1884[redigér]

Under valgkampen om præsidentposten i 1884 kom det frem, at den ærlige og overreligiøse Grover Cleveland betalte børnepenge for et barn født uden for ægteskab. Stor opstandelse. Kysen gled helt ned i panden på de indremissionske møer. Som den ærlige mand han var forklarede præsidentkandidaten, at det havde drejet sig om noget så uskyldigt som en syv-ottekant og at ingen rigtig vidste, hvem af de involverede der havde sluppet klatten. Da Grover var ungkarl, påtog han sig regningen. Hva' fa'en...

Dette svar beroligede vælgerne så meget, at de valgte Grover til præsident.

Præsident nr. 22[redigér]

Det normale var, at en nyudnævnt præsident fyrede alle embedsmænd, der havde den forkerte partifarve og udnævnte nye, ligesindede røvslikkere håbefulde demokrater. Men slå mig i trussen om ikke Grover Cleveland sagde nej!

30px-Cquote1 svg.png Jeg vil skide på om de republikanere! Hvis de passer deres arbejde godt, så beholder jeg dem! 30px-Cquote2 svg.png
Grover C om lønarbejdere i regeringen


Så mange gode røvslikkere håbefulde demokrater blev efterladt udenfor regeringsbygningen uden en eneste røv at slikke i lille regeringstjans.

Præsidenten kæmpede troligt imod forsørgersamfundet. Han nedlagte veto mod et lovforslag, der ville indføre pension til handicappede, der havde aftjent værnepligt. Han nedlagde veto mod statshjælp til tørkeramte texanere med ordene:

30px-Cquote1 svg.png Selv om folket understøtter regeringen, skal regeringen ikke forsørge folket! 30px-Cquote2 svg.png
Minimalstatsgrover


Told og sølv[redigér]

USA havde en høj told på varer, der blev importeret. Dette skete for at beskytte de høje avancer hos de amerikanske forretningsdrivende[1]. Så blev Grover sur igen og kaldte det for optrækkeri og forbryderisk forræderi. Toldtilhængere og toldmodstandere kæmpede frem og tilbage og ingen vegne i hele Grovers præsidentperiode.

Skulle dollaren kunne indfries med sølv - eller kun med guld? Det var der heller ingen der fik afklaret i de fire år, Grover var præsident.

Men én ting fik han da styr på, ham den tykke...

Frances, åååh, Frances![redigér]

Grover havde altid haft et godt øje til sit gudbarn, Frances Folsom. Lidt for godt, måske.

I 1885 lykkedes det ham med list og flødeboller at få tilladelse fra Frances moder til at måtte "korrespondere med hende", som det så fint hedder. De blev gift i Det Hvide Hus i 1886, inden det kunne ses. De endte med at få fem børn sammen. Ingen af dem blev opkaldt efter sin far.

Valget i 1888[redigér]

I 1888 vandt Cleveland valget over Benjamin Harrison rent stemmemæssigt. Men valgmandsstemmerne ville det anderledes: Grover tabte, selv om han havde vundet. Beskæmmet rejste han hjem med hovedet dybt i flasken. Men Frances[2] nægtede at give op. Ved afrejsen bad hun staben passe godt på alt nipset, for hun ville tælle hele lortet efter, når hun kom igen om 4 år.

Og det gjorde hun s'gu! For Grover havde en lumsk plan, der involverede nogle falske briller og et overskæg[3].

Præsident nr. 24[redigér]

Under pseudonymet Clever Grooveland svinede Grover sin efterfølger til i medierne i årevis. Den slags kan amerikanerne godt lide, så de valgte Clever til præsident i 1892. Han gik straks i gang med det meget vigtige arbejde, der lå foran ham: At få noget opkaldt efter sig.

Men aktiemarkedet skred ad helvede til i 1893. Og der var ikke noget guld. Clever indkaldte kongressen til en ekstraordinær samling og resolut - og efter kun 15 uger - lykkedes det de ærede politikere om at blive enige om at fordele arvesølvet og voldtage kvinderne.

Dernæst nedsætte præsident Grooveland tolden på sprut og cigarer og fik dermed situationen under kontrol. Fulde arbejdere med cigarer er nemme at styre. En sjat ædruelige arbejdere gik dog i demonstration mod valutapolitikken men blev arresteret, fordi græsset ikke måtte betrædes foran kongressen.

Ellers skete der ikke rigtig noget. Nå, jo. Clever fik kræft i ganen. Af angst for, at hele landet skulle gå mere i panik end de var i forvejen, fik Grover i allerdybeste hemmelighed amputeret hovedet fra overmunden og op. Dette blev i lang tid holdt hemmeligt, selv om politiske modstandere havde deres mistanke:

30px-Cquote1 svg.png Der mangler s'gu noget! Men hvad... HVAD?? HVAD?? 30px-Cquote2 svg.png
Republikaner


Ved næste valg opstillede Clever Grooveland ikke. Han var for træt. Og tyk. Nej, det ville være helt hovedløst, mente han. I stedet trak han sig tilbage til New Jersey, hvor der ikke er en skid at lave. Han døde af en blodprop i øret i 1907, efter at have svinet sufragettebevægelsen til i en ugebladsartikel, hvor han blandt andet bad disse "selvstændige kvinder" skrubbe tilbage til køkkenet, trække kjolen op og stikke røven frem.

30px-Cquote1 svg.png Jeg har prøvet altid at gøre det forkerte 30px-Cquote2 svg.png
Grovers sidste ord


Trivia[redigér]

 • Cleveland, Ohio, er ikke opkaldt efter Grover Cleveland, men hans fjerne, fjerne slægtning, general Moses Cleaveland Ohio.
 • Grooveland, det kendte diskotek i Upperwupperthal/Baden Schwinenpelsen, er opkaldt efter Madonna's "Get into the Grooveland" og ikke Clever Grooveland.
 • Land Groveren er ikke opkaldt efter Grover, men bare stavet forkert.
 • Stephen Baldwin er ikke opkaldt efter Stephen Grover Cleveland, men Steve Priest fra The Swiiiiiit.
 • Statuen af Clever Grooveland foran retsbygningen i Sharpwille, Tennessee, forestiller i virkeligheden William H. Taft, der også var lidt rund om hofterne.
 • Atom-ubåden Grover Cleveland er opkaldt efter tarmrenser Grover Cleveland fra Flattown, South Dakota, ikke præsident Cleveland.
 • Clevelands portræt kunne ses på den amerikanske 1.000$-seddel under depressionen i 1930'erne. Der var bare ikke nogen, der havde en 1.000$-seddel.

Præsidentielle noter[redigér]

 1. Eller: Profitten hos de kapitalistiske udbyttersvin!
 2. åååh, Frances!
 3. Skide godt, Grover!
Tjim-didi-dim-dididididi-da-daaa!HAIL TO THE CHIEF! Tjim-didi-dim-dididididi-da-daaa!
George Washington · John Adams · Thomas Jefferson · James Madison · James Monroe · John Quincy Adams · Andrew Jackson · Martin Van Buren · William Henry Harrison · John Tyler · James K. Polk · Zachary Taylor · Millard Fillmore · Franklin Pierce · James Buchanan · Abraham Lincoln · Andrew Johnson · U.S. Grant · Rutherford B. Hayes · James Garfield · Chester Arthur · Grover Cleveland · Benjamin Harrison · Grover Cleveland · William McKinley · Theodore Roosevelt · William H. Taft · Woodrow Wilson · Warren Harding · Calvin Coolidge · Herbert Hoover · Franklin D. Roosevelt · Harry S. Truman · Dwight D. Eisenhower · John F. Kennedy · Lyndon B. Johnson · Richard Nixon · Gerald Ford · Jimmy Carter · Ronald Reagan · George H. W. Bush · Bill Clinton · George W. Bush · Barack Obama · Donald Trump