Golf

Fra Spademanns Leksikon, den både frie og sande virkelighed
Spring til navigation Spring til søgning
Eftersom det rigtig sjove først kommer længere nede på siden viser vi her et billede af en person som aldrig har...eller vil komme til at spille golf

Golf er guds straf til den rige mand, og samtidig selveste indbegrebet af alverdens tåbeligheder. Negere kalder dette spil for en sport, men da ingen motion indgår, vil vi i denne artikel betegne det som en tåbelig fritidsaktivitet.

Historie[redigér]

Golf blev opfundet i det østlige Skotland af en usandsynligt nedrig og vred skotte, der bare ønskede det værste for alle andre i verden. Når man er fårehyrde, og er blevet for gammel til at dyrke sodomi med flokken gå op og ned af bjerget dagen lang, så kan man lige så godt slå til en sten med sin stok, og dermed opfinde en verdensomspændende fritidsaktivitet, der havde til hensigt at straffe rige svin uskyldige borgere, og samtidig få dem til at gå i grimt tøj.


Spillet[redigér]

300px|thumb|right|Her får du forklaret de mest basale regler i golf.

Caddie betyder indkøbsvogn på engelsk. Din caddie er nødt til at gå samme runde som sig uden at slå så meget som et eneste slag. Husk når du snakker business på golfbanen, har din caddie ikke tavshedspligt. Denne caddie er formidlet af Jobcenter Rudersdal

Helt elementært, så går golf ud på at få en kugle i et hul. Hullet ligger typisk mellem 140 og 580 meter væk fra der, hvor du starter. Fritidsaktiviteten går elementært ud på at ramme kuglen[1], inden den er landet i hullet.

Remedierne[redigér]

Til golf skal du bruge:

 • En bold[2].
 • Køller og jern[3] - maks. 14 af slagsen i din bag.
 • Grimt tøj.
 • En caddie[4]
 • Uendelige mængder af tålmodighed.
 • En undskyldning for at slippe afsted hjemmefra.

Det er endvidere en fremragende idé at have en taske, nogle "tee"s, en "pitchfork", en handske, et par sko, et scorekort og den slags... Alt sammen bare for at de i shoppen i golfklubben, kan rippe dig for dine sidste spareskillinger.

Reglerne[redigér]

Alting i golf er bare kompliceret! Når man ser formålet med golf - så er det jo rørende simpelt, men nej! Golf er en fritidsaktivitet, der er inficeret af flere hundrede ligegyldige regler, der alle sammen er nedfældet i en bog på et par hundrede sider, som du selvfølgelig forventes at kunne udenad. Reglerne i golf bliver løbende modificeret af en gruppe homoseksuelle gamle mænd i et tilrøget lokale i St. Andrews i Skotland. Som en betingelse for optagelse i dette ædle selskab, skal man tilsyneladende være aktiv sadist eller tidligere arbejdslejrkommandant.

Ud over selve reglerne, er der "etiketteregler", der er en slags uskrevne regler for god opførsel på banen. Alle regler i golf, beskriver hvordan du bliver straffet på den mest sofistikerede måde for din opførsel og dit spil.


Straffen[redigér]

I golf bliver du som udgangspunkt straffet for alting! Tager du den forkerte kølle, bliver du straffet. Rammer du i vandet, bliver du straffet. Rammer du dine medspillere, bliver du straffet.

Alt handler om straf! Forstår du det?

Ram eller bliv ramt straffen[redigér]

Som udgangspunkt er det tilladt at tyre i golf! Det er god stil at lade den som ligger bagerst slå til sin bold først, og der er en vis fornuft i at befinde sig bag vedkommende, når han prøver at ramme sin bold. Da langt de fleste golfspillere har større tiltro til egne evner, end egne evner har tiltro til golfspillere, så kan en del fejlskud forventes. En andel af fejlskudene rammer typisk et træ, en sø, en fugl eller noget andet ubetydeligt, en anden del rammer medspillere eller tilfældigt forbipasserende.

Fore!

Uanset hvem du rammer, koster det som udgangspunkt strafslag. Hvis du spiller golf med en rocker, kan du imødese en del af slagsen.

Etikettereglerne foreskriver, at du skal råbe "Fore!", når du er i gang med at ramme nogle andre. Etikettereglerne foreskriver også, at du skal rive i bunkeren, hvad det så end betyder?

Påklædningsstraf[redigér]

Golfspillere udmærker sig ved at være de grimmest klædte mennesker i verden. Der står ikke direkte noget om det i reglerne, men alligevel er ternet tøj i tweed og umoderne farver ret udbredt i fritidsaktiviteten.

"Et par skjønne terneede bjukser og afsted det gaar."

~ H.C. Andersen om at gå på golfbanen.


Ekstraslags-straf[redigér]

Lige når du tror, at du har gjort noget godt, så bliver du ramt af "ekstraslags-straffen". Måske er du kommet til[5], at flytte din bold fra en å og ud midt på fairway. Måske er du[6], kommet til at skubbe din egen bold ned i hullet, selv om den lå i den undseelige sandkasse som lå ca. 80 meter fra flaget. Den slags sker, og den slags koster i golf!

Begreberne[redigér]

Golf indeholder en sand perlerække af begreber, som kun vanskeligt kan forklares. Vi tager fra en tilfældig ende:


Svært forklarlige begreber i golf"
Golf-begreb Betydning Straf!
Par Din score passer til dit handicap. Du har lavet noget forkert undervejs. Tag to strafslag.
Birdie Du har fået den i hul på færre slag end du burde. Meld dig ind i en S/M klub. Tag 200 strafslag.
Green Det tætklippede område omkring hullet. Du tænkte forbudte tanker. Ryk direkte i fængsel
Fairway Græsområde som er i god stand. Ingen! Er der græs på banen, må der spilles.
Putter En pind med en udvidelse for enden, der bedst bruges tæt på hullet. Som for "Green".
Lempelse uden straf. Du er landet i et område med blå pæle. Ligemeget! Det oplever du alligevel aldrig!

Den ondsindede golfgud[redigér]

I starten - altså når du begynder at spille golf, vil Den ondsindede golfgud på et tidspunkt bevillige dig ét eneste godt slag! Du rammer bolden, og på mirakuløs vis svæver den i præcis den retning og præcis den længde, som du drømmer om og har ønsket dig. I din spæde krop flyder en følelse, som du ikke har haft, siden du første gang så et nøgent menneske af det modsatte køn, der villigt og med et frækt blik i øjnene inviterede dig til lagengymnastik. Varme og glæde fylder din sjæl, mens du ser den lille hvide kugle blive meget lille, for til sidst at lande så du næsten ikke kan undgå at få "den" i hul lave en "Birdie", og dermed få en lejlighed til at tale højt og pralende til alle de kommende 35 familiesammenkomster.

Du tror at du har gjort det godt, men i virkeligheden er det starten på Den ondsindede golfguds straf over dig! DU - ja altså DIG! Du skal ned med nakken!

De næste tusindevis af slag du slår i golf er aldeles jammerlige. Der kommer ikke ét eneste godt slag fra nu, og ethvert besøg på banen er den rene elendighed. Den ondsindede golfgud har slået til igen, og er i gang med at ydmyge og nedgøre dig, på en måde som selv den ondeste Olfert ikke kan præstere. Du kommer til et punkt, hvor det at smadre alting ikke er nok. Du kan ikke græde dig ud af den sag, du kan ikke gå i terapi og selv en numerolog kan ikke hjælpe dig.
Den ondsindede golfgud helmer ikke og giver ikke op. Du skal bare ned med nakken, og det skal du længe efter at suset fra det éne gode slag har fortaget sig.

På et tidspunkt, hvor du er på vej til at begå selvmord, ved at kaste din golfbag i en sø, efter at du har bundet den om halsen, sammen med din bil, så kommer Den ondsindede golfgud og bevilliger dig endnu ét godt slag, og på den måde starter det hele forfra. Kombinationen af et par afsindige regler og Den ondsindede golfgud er en yderst virkelig form for oplevelsen af at spendere 4 timer i helvede.

Ting med småt (Minigolf)[redigér]

 1. Som hedder en "bold".
 2. I en forudbestemt størrelse og vægt. Du bestemmer ikke noget selv!
 3. Her tænker du på noget andet, men det er ikke det.
 4. På visse baner er det kun tilladt at nærme sig, hvis man har en caddie med. Hvis du har set sådan en tingest med tre hjul på er det tid til at skifte golfklub
 5. Ved et beklageligt uheld forstås.
 6. Ved et lige så beklageligt uheld forstås.