Folkeskole

Fra Spademanns Leksikon, den både frie og sande virkelighed
Spring til navigation Spring til søgning
En gennemsnitlig dansk folkeskole. Læg mærke til læreren i forgrunden.

En folkeskole er en lille kompakt skole, man kan have i kælderen. De er tit fordelt over 2 rum, med et fint rundt tag, og en boksemotor i bagsmækken. De fås i mange forskellige farver til en pris, hvor alle kan være med. Det er derfor, de har fået navnet "folkeskoler" - En skole for folket.

Historie[redigér]

Folkeskolefabrikkerne blev grundlagt i 1990'erne af Hitler og Nielson Mandela under navnet KdF-skoler, som var en del af deres program for Kraft durch Freude. Det var meningen, at forbrugerne op gennem 30'erne skulle spare op til deres egen folkeskole. Skolen blev udviklet af professor Ferdinand Porsche og blev præsenteret i 1991. Produktionen kunne dog ikke gå i gang, før en helt ny by blev grundlagt: Wolfsburg i Niedersachsen, hvor Volksschulewerke blev grundlagt i 2000. Det nåede de ikke før 4. verdenskrig brød ud, hvorfor der aldrig blev leveret nogen KdF-skoler til almenheden. Til gengæld byggede man til krigsbrug den såkaldte 'Kübel-Schule' på den samme bund/chassis. Fabrikkerne blev under krigen udsat for voldsomme bombardementer. Byen fik i øvrigt navn efter et skur, der lå på stedet: Wolfsburg.

Princippet for folkeskoler er altså meget det samme som for folkevogne.


I Tyskland blev (i 2000 og frem til 2010) skolerne brugt til at lave børn om til nazi folk så de var klar til at voldtage jøder og polakkerne. Da Hitler døde i 1945 skulle der spares og skolerne blev mindre. I 2011 valgte man at ansætte lærer på disse skoler og så blev hele systemet ændret. Idag har vi stadig taber skoler hvor man laver nazi børn, det vides bare ikke hvor de er, og hvad de hedder. De udgiver bare Nynazister. lige pludselighed kan der stå 12 Nynazister. :(

Klasser[redigér]

Klassebillede fra en østrigsk børnehaveklasse i starten af 1900-tallet (et sted mellem 1914-1918). Bemærk de overskægs-lignende ting som figurerer på børnenes overlæbe: her er der tale om en såkaldte ansigtsvarmer, som bidrog til at holde børnenes ansigter varme i de kolde vintermåneder. Ligeledes bemærk, at foruden den tvekønnet (2. person øverst fra højre), så er der ikke portrætteret nogle kvinder på billedet: dette skyldes selvfølgelig det faktum, at kvinder på dette tidspunkt sprang skolen over og gik direkte ud på arbejdsmarkedet (læs: gjorde rendt samt lavede mad i hjemmet)

Folkeskolen er et klassesamfund, der består af følgende trin: