Fisk

Fra Spademanns Leksikon, den både frie og sande virkelighed
Spring til navigation Spring til søgning

"Ræk mig lige stenbideren"

~ Jens Vejmand


"Er du nu med rogn igen?"

~ FiskeFars om sardindåsen


"I Sovjetrusland fanger fiskene DIG!"

~ Russisk ordsprog om fisk


"Skægt"

~ Den skægge fisk om Skægfisken


"Skal du bare sidde dér hele dagen?"

~ Kaj om Stenbidderen


"Hej haj"

~ Det halve øje om Hajen


"Hal-øøj"

~ Hajen om Det halve øje


Fisken Uri Gæller.

Fisk er fællesbetegnelsen for en række populære hvirveldyr, der lever i vand. Der skelnes mellem ferskvandsfisk, der trives bedst i ferskvand, saltvandsfisk, der trives bedst i saltvand, flyvefisk der trives bedst i luft, samt sølv- og guldfisk, der trives bedst i sølv og guld. De astrologiske fisk trives ganske godt i alkohol.

Endelig er der tørfisk, som ikke trives i noget, der er vådt. Derudover er fisk også symbolet for kristne, der elsker smagen af fisk (skal dog være gennemkogt), uanset om det er rå sushi, røget makrel eller rom-marineret regnbueørred, det drejer sig om.

Lystne fisk[redigér]

En ganske stor gruppe af fisk er de såkaldte lystfisk. Disse fisk efterstræbes af lystfiskere, som bruger formuer på deres udstyr til at fange lystfiskene. En videnskabelig undersøgelse fra Københavns Universitet påviser, at værdien af en givet lystfiskers udstyr er omvendt proportional med udbyttet[1] af fangede lystfisk. På trods af dette faktum, fortsætter fiskerne til stadighed med at anskaffe mere og nyere udstyr, og deres såkaldte "sport" er blevet sammenlignet med at stå under den kolde bruser og rive hundredkronesedler i stykker ...

  • En speciel fiskeart, den urbane sild, kan kun trække vejret over vand og dør, hvis de kommer i vand for længe.

Eksempler på kendte fisk[redigér]

Nemo, Gypsyfisken, Kæmpetorsken, som optræder flere gange i "Dødens Gab", Shittyfisken, sild, laks, haj, kaskelothval, pebermakrel, næbdyr, blæksprutte, brisling, musling og mæsling.

Se også:[redigér]

Fiskefodnoter[redigér]

  1. Milena Penkowa: The Angler & the Brain, Gyldendal 2003
  2. Jo de har selvfølgelig skæl, men disse er for små til at se med det blotte øje