Farve

Fra Spademanns Leksikon, den både frie og sande virkelighed
Spring til navigation Spring til søgning

Det skilt der ↑ er tydeligvis anbragt af en spade-admin, det er der ingen tvivl om...

Farverækken[redigér]

Farver: Rød, orange, gul, grøn, blå, lilla, pink, og pastel, er vist nogenlunde grund-farverne, mere eller mindre. Derudover er der også farverne sort, og hvid, men de er faktisk slet ikke farver, er der nogen der siger. De der siger det tror de er kloge, men de er jo dumme, for man kan se med sine øjne at farverne er der (måske bortset fra hvid) og de ser heller ikke ens ud eller noget, så det er jo noget pjat at postulere.

Farver der ligner noget[redigér]

Der er visse farver, der tager navn efter det, de ligner. Således er farven lortebrun opkaldt efter fækalier. Hudfarve har da også taget farve efter hud, men den varierer ret meget efter geografisk placering og folkevandringer (migration).

Farver uden farver[redigér]

Ordet farve kan også bruges i overført betydning, hvis man vil manipulere folk og få dem til at tro, at noget er på en anden måde end det altså i virkeligheden er. Hvis man bruger den slags metoder farver man virkeligheden.

Farvelære i faget fysik er fuldstændig farveløs og burde absolut ikke hedde sådan.

Farver med knald på[redigér]

Farver bruges også i udtrykket "fest og fede farver". Det kan vi ikke have noget imod, for fester er jo dejlige, især hvis det er en nytårs-fest og der er masser af nytårskrudt med fede farver.


Advarsel[redigér]

Kig aldrig lige på en farve - du risikerer at blive farveblind.