Færøerne

Fra Spademanns Leksikon, den både frie og sande virkelighed
Spring til navigation Spring til søgning


Færøerne
FØ2.gif FØ1.gif
(Flag) (Våbenskjold)
Motto: Føroyar Fyri Føroyingar Einans

einaferð skít, altíð skít!!

Nationalmelodi: Den der sang med hende der Linda fra X-factor
Et kort over Finland. Mod syd ses Det Kaspiske Hav ikke
Hovedstad Eigjurs Fiskejolle
Største by Der findes ingen byer
Officielle sprog Færøsk. (Færøsk er en intern joke blandt Færinger.)
Dansk er officielt sprog også, men du skal bare vide at
du bliver lynchet med en død dronte hvis du taler det
Regeringsform
Høvding
Ø-Råd
Kaj Leo Jóhannesen
Fra Egypten
• Erklæret
• Accepteret
1814
19. september
25. september, men der går stadigvæk
nogle danskere og pjatter om rigsfællesskab.
  Klima Blæst!
Nationalhelt(e) Jack Petersen, Høgni Hoydal, Nólsoyar páll,
Tróndur í gøtu, Magnus Heinason, Birthe Kjær
Valuta 1 Grindehval á 8 får lig med 1 grønlandsk krone
Religion Satanisme og Asatrú.
 Befolkning  Ca. 120.000.
 Areal  1440 km²
 Befolkningstæthed  0.0001 per km²
 Etniske grupper  Færinge 85%, får 15%
 Største Eksportvarer  fisk og fiskeri produkter og mer' fisk
 Største Importvarer  Maskineri, olie
 Nationaldyr Dronte
 Nationalsport  Svømning & fåreklipning.
 Åbningstider   09-18 , 10-17.30 (de nye ejere har ændret dem)
 Internetadresse  5 internet brugere. Ingen hjemmeside.
 Telefonnummer  15 telefoner. Hvoraf 5 ikke virker i øjeblikket


Færøerne er en lille ø-stat, der ligger langt ude i havet.
Færøerne er samtidigt den autonome bananstat, hvortil de allermest tapre irere og dværge drog ud. De bedste kædedansere drog ligeledes ud i det stormende nordhav for at finde noget bedre land end det, som de havde været vant til. Til deres store skuffelse fandt de kun nogle øde klipper, hvor der ikke levede andet en fugle og får. Færingerne kunne dog ikke komme tilbage, da de ikke havde nogle træer til at bygge bskibe af. Derfor gravede de sig ned i jorden og levede af fugleæg og skidtfisk i de næste 1.000 år.


Færingerne har også et folkefærd, der beskytter dem, kaldet "danskere". Disse beskyttertyper forsøger ivrigt at eksportere nogle varer op til dem, som de ikke er i stand til at hverken bruge eller betale. Eftersom at de har en TV-station, som sender nogle fine programmer såsom nyheder, debat og andre dokumentarer, burde der være forbud imod røvirriterende programmer som X-factor, da man ellers ville kunne se på nogle programmer om fordrukne færøske sømænd ude i verden, eller om færøske idrætshelte - såsom deres berømte fodboldmålmand fra 90'erne med sin hjemmestrikkede tophue. Eller deres evindelige VM-triumf i fugleplukning og fåreklipning.


Færøerne er på 3-pladsen i top-10 blandt verdens fattigste lande. Færøerne er også det land, som har den største arbejdsløshed i verden.

Selvom der har været fredFærøerne i mange år, er der stadigvæk blodige kampe mellem den normale befolkning og en oprørsgruppe, bestående af får, der vil have magten tilbage.

Import og eksport[redigér]

Importpartnere: Alle, der tager imod Grindehvaler som betaling. Importvarer: Alt (minus Fiskevarer).

Eksportpartnere: Storbritannien, Norge og Danmark. Eksportvarer: Fisk, Skaldyr, Fiskevarer, Grimme Havfruer, spæk og små, sure dværge.

Historie[redigér]

Fundet af munke i området omkring England. Senere blev det købt af Danmark for 100 tønder øl, som munkene drak hurtigt efter.


Demografi[redigér]

Færingerne er i det store og hele et tilfreds folkefærd, blot de har nogle lidt anderledes landsmænd, de kan fordømme og nedgøre. Mange af de unge færinger vil gerne forlade øerne og er særdeles aktive på datingsider, for hvis de scorer lokalt, er de sikret en plads på en lille fåreø for resten af livet.

De færinger, der flytter til Danmark er ganske vist flyttet på tværs indenfor rigsfællesskabet, men alligevel er kulturforskellene så store at de går under navnet færkere. De kan gradvist assimilere sig i det danske samfund, og efter et par år er de så tilpasset at de ikke løber ud på gaden hvis en spøgefugl råber GRIND. Dog kan der gå op til 30 år før den svage lugt af skærpekød ikke kan fornemmes mere.

Kultur[redigér]

På Færøerne er der konkurrencer om hvem der kan tale pænest dansk og hvem der kan spise flest røde pølser. Personen som vinder konkurrencen for lov til at hilse på dronningen næste gang hun kommer forbi og bliver nævnt i Dronningens nytårstale og er derefter en folkehelt på Færøerne.

Der afholdes dagligt konkurrencer i kædedans. Især er programmet "Eg Elski Tjóðardansin" populært på den nationale TV-station Kringvarpi, som sender hverdage.

Kædedansen fylder halvdelen af programmet, resten er kongelige udsendelser (der er lovpligtige).

Ellers bruges tid på at spille skak og at besøge Torshavn museum og de mange banker, som alle er i ruiner.

Der er ingen lokale musikudøvere, så der lyttes mest til Björk, som sagtens kan høres fra Island en god sommerdag. Men siden Björk har erklæret krig imod Færøerne og Grønland utallige gange, gider indbyggerne ikke længere at høre på hende.

Politik[redigér]

Færøernes politik består primært af et Ø-råd, med Kaj Leo Johannesen som høvding. De mødes en gang om ugen, hvor de benytter halvdelen af mødet på at høre Bill Justinussen snakke om sin had til religion. Resten af tiden bruger de på at smide sten efter vinduer.
Alle i Ø-rådet, undtagen Kaj Leo Johannesen er i øjeblikket gået i hi over vinteren, og har derfor fået Kaj Leo som høvding, for han var den eneste der var ude af sin hule under valget. Som den eneste der havde noget at sige, blev han hurtigt valgt til høvding mens de andre var i hi.

30px-Cquote1 svg.png Eg legði til merkis, at har var eingin mjólk eftir, so eg fór mær ein túr í FK. 30px-Cquote2 svg.png


...svarede Kaj Leo Johannesen da en dansk journalist spurgte hvorfor han ikke var i hi endnu.

Den tidligere høvding, Johannes Eidesgaard, ligger stadig i hi, og ved intet om at Kaj Leo har taget over for ham. Han drømmer sikkert sødt om sit comeback.

Syn på Danmark[redigér]

99,9% af alle færinge hedder Hjalte og de tror ikke på at der er noget der hedder et diskotek. Desuden er de så misundelige på danskerne, at de vælger at immigrere dertil på deres tømmerflåder. Desuden har de endnu ikke fundet ud af at bruge det, vi fleste vil kalde ild. Tværtimod er de bange for den, da de mener at guds værk og hvis de tog imod den ville de blive straffet at satan. De fleste Færinger betragter Danskere og Danmark som Færøernes svar på Aids, da de er umulige at slippe af med, og åbner røven for alt der står bagved.

Færøernes syn på andre[redigér]

 • Island Vores primitive broderfolk i nordvest. Folk tror stadigvæk på trolde der. Island har bare grusveje, siden de ikke får bloktilskud som på Færøerne. Men siden de er venlige og flinke så sejler skibet Norønna op der i ny og næ med madforsyninger. Efter den økønomiske krise forventer vi at 1/2 af dem kommer til os for at arbejde.
 • Norge Færinge bryder sig tit om at idenficere sig med nordmænd.
 • Sverige Ikea og volvo yay.
 • Faraoer Nogle dovne svin nede i Egypten, som aldrig har løftet en finger i deres liv. De har stjålet navnet fra Færøerne (engelsk Faroe Islands) og brugte færøske slaver til at bygge pyramider i Egypten.
 • England Vores feminine "high class" naboer i syd, der kan lide at drikke te, snakke om kongelige og spille golf.
 • USA Hvor er det? er det i europa eller amerika?
 • Grønland Vi burde også eje Grønland da det var os (og islændere) der fant det landet. nogen form af modvilje imod det vil resultere i at vi brænder hele landet ned.
 • EU Hvorfor har vi brug for EU da vi har MC hár, IRF.fo, Týr og ALS.fo?
 • Danmark Et flat ørken territorium mellem julemandens værksted og Sahara. Svin, aber og danskere (folk der lever i Danmark dvs. 97% af dem der forstår denne tekst) lever generelt i harmoni med hinanden i dette område. Vi refererer oftes til området som "MINI sahara" eller "flatlandið". Ungdommen på Færøerne (dvs. lammene) har udviklet et had til Danmark, da der står på wikipedia, at Færøernes officielle sprog er dansk. Det er noget vrøvl, da man taler fårsk. Hele den mere lækre halvdel af den Færøske befolkning tager til danmark engang om året, for at vinde med deres ynkelige pole dance indslag til et X-Factor Show mens mæneniærne deltager i arkitektur kup, bank, galleri og købmandsforretningsbelånings forretninger som skylles ned med flydende rådden skærpekødssuppe
 • Finland Er styret af Lordis og Dudesons.
 • Björk En ondskabsfuld Islandsk kajser. Alle færinge håber på at Eivør Pállsdóttír vil slagte Björk snart.
 • Hvaler Fuck hvaler, slå de svin ihjel, de spiser vores fisk!!
 • Føroya Bjór europas bedste øl i verdenen.
 • Tyskland Vi vælger at tro på Amerikanerne der siger at: Alle tyskere er nazier. Findes ikke en som ikke er nazi. De burde være glade for at Amerika befriede dem, ellers ville de stadvæk snakke tysk i dag!!