Din egen klasse

Fra Spademanns Leksikon, den både frie og sande virkelighed
(Omdirigeret fra Din Egen Klasse)
Spring til navigation Spring til søgning
ThumbsUp.gif
Vi siger pænt tak for lån til 7.C på Marienlystskolen i Frederikssund fra 1973. Det var meget koldt den sommer.


"Gu' er det røv min tur til at have Abegrotten!"

~ Din klasselærer om at undervise din klasse


"De fortjener faktisk en rejse østpå... Til Sobibor!"

~ Oscar Wilde om din klasse


Du vil utvivlsomt huske alt på denne side tydeligt, for det er DIN klasse[1] siden handler om!

Din Klasse[redigér]

Dit klassebillede - din bedste ven ses yderst til venstre, midt for, til højre.

Du var i skolen så heldig, at gå i Ugletræet, klassen for "specielle elever" som havde masser af "sociale kompetencer" og derfor var samlet på tværs af årgange, for i din klasse var "alle vindere" og ingen behøvede derfor stigmatiserende klasseskel at være hver for sig.

Som enhver anden klasse (fnis) var din selvfølgelig også inddelt i kliker:

De Seje[redigér]

Bestod af dem der ramte fodbolden i ét ud af fjorten forsøg i de 6[2] gange Klassens Time I havde om dagen. Alle i din klasse havde vildt respekt for dem, og ingen der så dem turde sige dem imod! Her var der selvfølgelig cheerleaders til at bakke dem op - nærmere bestemt Katrine med klappen for øjet.

Nørderne[redigér]

Dem der ikke behøvede en støttepædagog for at skrive en række med 7 A'er. Da de var 14 år. Denne gruppe blev selvfølgelig mobbet vildt fordi at de dyrkede rollespil (Barbie og Rideskolen Live Action) og læste tegneserier - ikke Marvel, men 'Elmo vasker op'. Denne klike var hadet af alle for deres høje karakterer, der primært bestod af et par flueben når I havde formning.

Gotherne[redigér]

Henriette i sin skønheds fulde flor

Michael og Henriette, som begge gik rundt med en kappe af (brun) nærvøs velour og tegnede på sig selv med farvelade akvarel-maling. De var fucking spooky, og det rygtedes at den ene engang havde klappet naboens hund mens den var vågen.

Outsiderne[redigér]

Dem der var så fesne, at selv specialklassen din klasse[3] mobbede dem. Denne gruppe bestod i høj grad af børn vis' forældre nægtede at skrive under på at få dem overflyttet til en specialskole. Tænk Morten & PeterRitalin.

De Lækre Piger[redigér]

Komplet med lyserøde prinsessekroner fra BR, lilla strutskørt og højhælede sko der er 6 numre for store. Disse piger udstrålede bare 'uopnåelige gudinder' når de pattede på deres kærnemælk. Selvfølgelig var deres leder en forkælet møgunge på 9 år, der havde rottet sig sammen med en 15-årig der aldrig sagde noget til nogen.

Dig og din bedste ven[redigér]

Levede i denial da I som 17-årige[4] åd ostepops i jeres lyserøde legehus klubhus i dine forældres have. Din bedste ven havde et crush på din lillesøster som mobbede jer sammen med alle de andre 5-klasser.

Skoleskemaet[redigér]

Et eksempel på en typisk uge for din klasse:

Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag
Klassens Time fra 8 - 12, fordelt over seks lektioner.

Efter opråbningen forsøgte din lærer ved 10-tiden at undervise lidt. Klokken 10.30 havde I valgt fag, og klokken 11 sad I alle oppe på bordene og skreg fordi at I 'bestemt ikke er nået til F endnu'. Klokken 11.50 var der ro og undervisningen kunne begynde.

Resten af dagen tilbragte I glade på Blå Stue ovre i SFO'en, mens de andre børn undgik jer legede udenfor.

Klassens Time fra 8 - 12, fordelt over seks lektioner.

Jeres lærer begyndte at tænke super-pædagogisk men indså ved 11-tiden, at I ikke kunne kapere et nyt skema. 11-12 havde I formning, men uden sakse fordi de er skarpe.

Resten af dagen tilbragte I glade på Blå Stue ovre i SFO'en, mens de andre børn undgik jer legede udenfor.


Ekskursion til legepladsen bag lærerværelset.

I havde nogle gode dage her, og lærte en masse om sandkasser og kattes toiletvaner[5] . Hele dagen går med disse ekskursioner, og ved 14-tiden plejede jeres ikke-ryger lærer gerne at tænde tre-fire smøger.

Klokken 15 havde i normalt fri[6] og skyndte jer at mobbe[7] børnehaveklassen for ikke at have været 'på tur'.


Klassens Time fra 8 - 12, fordelt over seks lektioner.

Jeres lærer dukkede op 20 min for sent, med sorte rander under øjnene, en tom termokande i hånden og et stærkt ønske om at teste jer i Stil. Du skrev om en so, og en ko og en is, men fik ingen ros fordi din lærer græd. Resten af dagen, frem til klokken 12, havde I Klassens Time og I var alle sammen smaddergode til stoleleg.

Klokken 12-17 tilbragte I glade på Blå Stue ovre i SFO'en, mens de andre børn undgik jer legede udenfor. Klokken 17.30 begyndte pædagogerne at tale alvorligt i telefon med de sociale myndigheder om hvorfor jeres forældre ikke har hentet jer.


Klassens Time fra 8 - 12, fordelt over seks lektioner.

Alle var så glade, at undervisning blev umuligt fordi I, ligesom alle torsdage indtil nu, har fået is på politistationen mens jeres forældre skulle tale med den flinke dame fra kommunen.

Klokken 12 fik I tidligt fri og I glædede jer allerede til weekenden hvor teletubbies blev genudsendt hele lørdagen på VHS. Pokémon var kun for de store børn over 18 år.

Socialt liv[redigér]

Et helt normalt syn i din klasse

Din klasse havde skolens bedste arbejdsmiljø, og byggede på tre grundprincipper:

Juleklip[redigér]

Blev holdt fjorten gange om året - heraf 3 i november-december, men I måtte kun lave musetrapper. Uden brug af sakse, for de er skarpe - til gengæld blev alle i klassen mætte når I åd hele depotet af melklister. De Seje kom naturligvis først, men dig og din ven kom da i det mindste til fadet før Outsiderne...

Klassefester[redigér]

Flot pyntet med madpapir[8] , og alle undtagen Outsiderne dansede ballondans til 'Johnny Reimer & Smølferne' og der manglede sandelig ikke saftevand når festerne sluttede ude på de små timer, klokken 19.30.

Sidste Skoledag[redigér]

Fandt sted løbende når folk blev personligt myndige[9] , og var altid et større tilløbsstykke blandt skolens øvrige elever, for i en skole der kun går til og med 7. klasse burde det trods alt ikke være helt normalt at se 18-årige kaste med karameller.

Klassens Noter[redigér]

  1. Og du er fesen
  2. Hvis I kunne kapere det, vel at mærke
  3. Specialklassen
  4. Mentalt var I 8 år
  5. I fik Puha på fingrene
  6. Og blev kraftigt medicineret
  7. ved at række tunge
  8. Brugt
  9. De af jer som Øvrigheden tillod det