Diktator

Fra Spademanns Leksikon, den både frie og sande virkelighed
Spring til navigation Spring til søgning

"Når først man har reduceret mennesker til tal på et regneark, er der ikke langt til at trykke DELETE"

~ Helle Thorning-Schmidt om danske statsborgere


Afgrænsning[redigér]

En diktator er ikke den, der læser diktat op i skolen og giver dig -03 for din præstation, selvom den dikterer diktaten. Den fejlslutning må man endelig ikke begå. Tværtimod er en diktator en person med meget høj grad af indflydelse, men selve titlen kan være forvirrende: hvis man bor i et vestligt orienteret land (eller blot Kina som ingen tør sige imod) kaldes det en 'Præsident', 'Premierminister', 'Statsminister' eller 'Kansler', og man har den fornøjelse at kommandere soldater, politi og til tider milits/gendarmer, i tæt samarbejde med sin 'Regering'. Bor man derimod i et land der ikke er vestligt orienteret er man 'Diktator', og man har den fornøjelse at kommandere 'Sikkerhedsstyrker' i tæt samarbejde med 'Styret'.

Årsagen til at titlen 'Diktator' kan være forvirrende skyldes, at både Præsidenter og Diktatorer kan sidde med affyringskoderne til diverse masseødelæggelsesvåben.

Demokratiets rolle[redigér]

Når demokratier spiller fallit og taber magten, kommer der altid en og tager magten i stedet for. Det er typisk en wannabe-diktator, der ikke har tid til at vente på at folk frivilligt begynder at stemme på ham. Den slags koster i øvrigt også mange penge, og det gider den slags typer heller ikke investere i.

I forbindelse med den velkendte Eurokrise har man opfundet et demokratisk diktatur (kaldet 'Teknokrati') som faktisk lader til at virke når et land er på røven. Dette er dog ikke velset blandt befolkningerne.

Anvendte metoder i diktatur[redigér]

Tortur bruges meget i diktaturer, og ikke kun på kreaturer, men på mennesker, der ikke gider makke ret. Afpresning er også ofte set, de fleste diktatorer holder meget af penge, derfor. i mange diktature er der fri valgret men sjovt nok vinder en diktator de fleste gange. et eksempel på det er at "konkurrenterne" enten trækker sig eller skyder sig selv. mage gange med flere kugler i hovedet.

Hvordan slipper man af med en diktator[redigér]

Det er lettest, hvis man bor i et land, hvor der er olie, som USA gerne vil have fingrene i. For så starter USA blot en rask lille krig, under dække af terror, og så er den skid slået af pinden.