Curling

Fra Spademanns Leksikon, den både frie og sande virkelighed
Spring til navigation Spring til søgning

"Får det da ingen ende?"

~ Oscar Wilde om at være nødt til fjerne sin naturlige kropsbehåring på vanskeligt tilgængelige steder i allersidste øjeblik
Marokko stiller atter i år med et fuldt udstyret hold, der samtidig er ambassadører for landets blomstrende tapet-industri
I Skotland spilles curling hele året, da man vil have fuld valuta for leje af sten, koste og isterninger


"Man skal ikke kaste med spande"

~ Jens Vejmand om at gøre rent på gaderne


"Se, her kommer mutter med kost og sten"

~ Grethe Sønck om at fare med bål og brand, når skorstensfejeren har været derCurling er en leg, som blev opfundet i stenalderen, hvor man ikke havde så mange andre ting at lege med. Det hele går ud på, at man er to hold med lige mange sten (sådan cirka) ude på en islagt mose, sump eller vandhul et sted i nærheden. Eksperterne siger, at man oprindelig brugte en fastfrossen svane (eller en kat i en tønde) til at sigte efter, når man spillede med stenene. Dét hold som kunne placere en sten tættest på den dræbte svane (eller kat, eller stork), fik også sejren (inklusive retten til naboens datter, au pairs og negerslaver).
Curling blev først en sportsgren i 1985, hvor man fik øjnene op for at man kunne lave en konkurrence ud af at gøre rent.
Det startede jo ellers med at der fandtes en Curlinglejr i Sverige, nærmere bestemt Sjælland. Denne lejr blev etableret på baggrund af konceptet, hvor man kidnapper små piger og opdrager dem til at gøre rent. Dog havde de en fritime en time om dagen, denne time blev som regel brugt på dødbold, men da man ikke havde bolde, måtte man tage det næstbedste, sten. Det endte dog med at mange fik hjerneskader, som vi også kan se, når man tænker over, hvor mentalt forstyrret man skal være for at gå til curling.
Reglerne i curling minder meget om petanque, især om vinteren.

Taktik[redigér]

Mange tager fejl af cannabis curling og curlers

Taktikken er ganske enkel: Det gælder om at gøre det let for sig selv, og svært for modstanderen. Det kan gøres ved at smide en levende haj til dem.

Man vinder typisk, hvis modstanderen ikke ved det (og i nogle tilfælde ved bestikkelse).

"Curling eller ej"

~ Tommy Seebach om hvilke sportsgrene man dyrker i VanløseMisbrug[redigér]

Curling er faktisk Sveriges nationalsport, nogen gange hvis svenskerne vinder (det er et sjældent syn) kaster de deres Jansons fristelse ind på banen.
Jansons fristelse anses for at være et dopingmiddel i curling. Ud over verdensmesterskabet i Curling, er det også blevet brugt som en undskyldning for at gøre rent. En meget ond far ville spørge sine børn om de ikke skulle spille curling i huset og på den måde få gjort rent.

Fakta[redigér]

  • Curling minder en del om dart, men skiven er placeret vandret.
  • Island er det eneste land, hvor curling spilles på hvert andet gadehjørne.
  • En Carmen Curler er en person som er i stand til at forføre Spademanns superdiva.
Bouncywikilogo.gif
Humor-encyklopædien Wikipedia har en parodi-artikel om Curling.

Af kendte curling spillere kan nævnes: