Carl Friedrich Gauss

Fra Spademanns Leksikon, den både frie og sande virkelighed
Spring til navigation Spring til søgning
En Gauss er desværre kun 10 mini Tesla

Carl Friedrich Gauss var en nazistisk matematiker, fysiker samt altmuligmand, der levede i slutningen 1700-tallet samt starten af 1800-tallet. Han bliver betragtet af mange som den bedste matematiker, der nogensinde har levet - han bliver endda betragtet som en bedre matematiker end selveste Gud.

"Der er kun to ting der er uendelige, nemlig universet og Carl Gauss' intellekt. Jeg er dog en smule usikker på universet. "

~ Albert Einstein om uendelighed


Barndom og senere liv[redigér]

Ligesom så mange andre tyskere, så var Gauss en meget klog dreng. Man kender desværre ikke særligt meget til Gauss' mor, nok primært fordi hun var en kvinde og derfor blot passede madgryderne dag efter dag. Derimod kender man meget til faderen, idet han var en mand og dermed havde et spændende erhverv. Faderen var nemlig revisor, og hans primære opgave var derfor at holde styr på Tysklands finanser. Selvom faderen var en god revisor,[1] så formåede den dengang treårige Gauss at finde en fejl i faderens regnskab, hvilket naturligvis fik lille Gauss til bryde ud i gråd. Hans forældre kunne ikke forstå hvorfor lille Gauss blev ved med at græde, og de kunne ikke få ham til at stoppe, hvilket fik forældrene til at overveje at bortadoptere ham væk.[2] Gauss blev efter sigende ved med at tude i 32 dage i træk,[3] indtil faderen ved et tilfælde opdagede regnefejlen og rettede den, herefter stoppede lille Gauss straks med at græde. Faderen lavede efter sigende aldrig mere en fejl i regnskaber, hvilket fik kæmpe økonomiske konsekvenser for den lille familie, idet Gausses fader altid plejede at indgive en meget "fantasifuld" selvangivelse til skat.
I en alder af blot 10 år blev Gauss optaget på det verdensberømte universitet i Göttingen. Her formåede Gauss at færdiggøre sin bachelor, kandidat og Phd-afhandling på blot to år, hvilket aldrig før eller siden er sket på et ikke-rent-arisk-universet. Gauss selv havde følgende kommentar til bedriften; "Jeg havde desværre allerede reserveret min sommerferie igennem Ryanair, ellers kunne jeg nok have gjort det på lidt over et år."
Gauss fik umiddelbart efter sin færdiggjorte uddannelse arbejde på diverse universiteter rundt omkring i verden. Førhenværende arbejds-kolleger har efterfølgende været ude og ytre sig negativt i henhold til Gausses person. Gauss skulle angiveligt have været en træls type at arbejde sammen med, idet han både skulle have været über arrogant og selvglad. Desuden skulle Gauss have opført sig meget uhensigtsmæssigt over for de kvindelige medarbejder, idet han var noget af en lider-buk.

Gauss' Facts[redigér]

Her er en liste over de mest bemærkelsværdige bedrifter som Gauss opnåede:

Gaussianske fodnoter[redigér]

<references>

  1. Den slags er lige så sjældne som gode advokater
  2. "Bortadoptere væk" er mindst én pleonasme
  3. Så han blev frygtelig forkølet af al den træk
  4. Og negative og imaginære tal