CO₂-kvote

Fra Spademanns Leksikon, den både frie og sande virkelighed
Spring til navigation Spring til søgning

En CO2-kvote består af 1 ton varm luft, som man køber og sælger for at holde forureningen nede. Det kan virke lidt indviklet, men vi forklarer det med en illustration.

Som det fremgår af billedet, var der rigeligt med vandtætte skotter på Titanic. En H2O-kvoteordning havde sikret, at vandet i de ikke-oversvømmede rum var kommet de fem oversvømmede rum til gode - hvis ellers bogholderen nåede at kreditere og debitere kvoten, inden vandstanden gjorde skrivning med fyldepen umulig.

En illustration[redigér]

Tag nu Titanic, ikke. Skibet sank, fordi 5 vandtætte rum blev fyldt med vand. Men husk, at der stadig var mange vandtætte rum, der ikke var noget vand i! Havde man nu haft H2O-kvoter dengang, så kunne de fem oversvømmede rum havde købt H20-kvoter i de tomme rum, og hele katastrofen havde været undgået.

Ja, indrømmet, ideen er genial og det er ingen skam at sige, at den er udviklet i EU. Hvilken topembedsmand der står bag ideen ved vi ikke, vi herude i det virkelige liv, men mon ikke der er faldet et hampert løntillæg af i svinget? Det tror vi nok, der er!

Et eksempel[redigér]

Nå, tilbage til kvoteordningen. Der sker så det, at Dan Jørgensen tager på helikoptertur rundt i Danmark for at tale til sultens slavehær om det nu overståede EU-valg. Han sviner så atmosfæren til med et ton CO2. Men i Aserbadsjan, hvor man er meget fattige, har man ikke svinet til med et ton CO2, for man har ingen helikoptere!

Så køber Danmark et ton ren, varm luft i Aserbadsjan og lige så snart pengene er overført, frigives den ønskede luftmængde ved, at aserbadsjanerne går ud og vifter med et viskestykke, indtil præcist 1 ton ren luft er sendt mod Danmark.

Hvis vindforholdene i Aserbadsjan er så ugunstige, at luften ikke kan viftes ind over Danmark, må man gå den hårde vej og blæse luften ind i en ballon, der sendes til Danmark med luftfragt ved førstkommende lejlighed.