Blod

Fra Spademanns Leksikon, den både frie og sande virkelighed
Spring til navigation Spring til søgning
I Thailand får man dødsstraf for at pege med blod på fingeren.

"Blod er tykkere end vand"

~ Albert Einstein om væskers viskositetBlod er en rød, tykflydende masse, som man er fyldt op med indeni. Blod smager af jern og nogle vitaminpille-fabrikanter snyder og putter blod i jerntabletterne, selvom det slet ikke virker på dén måde. Den slags tricks burde forbydes omgående, men det er de borgerlige partier imod.

Hvor[redigér]

Blod løber gennem blodårene. Det hedder blodvejene i kroppen, fordi det tager ét år for én dråbe blod at komme igennem alle blodårerne. Blod er fyldt med små celler, der ikke er bakterier. Blod er faktisk en slags transportmiddel, og hvis blodet kører galt, får du næseblod eller måske op til flere hjerneblødninger.

Forsøg med blod[redigér]

Blod er så tykt at det kun er lykkedes at analysere ned til én dråbe én gang. Man har dog også kun lavet det forsøg én gang, fordi det var så svært at udføre. Men ellers er det også meget sjovt at forsøge sig med at lave pølse, hvis man holder af god mad.

Sygdomme[redigér]

Hvis man har for mange hvide blodceller, bliver man helt vildt tynd. Denne sygdom hedder anonymitet, og er ret udbredt blandt unge teenagepiger, der vil ligne Britney Spears.

Man kan også få en sygdom, som hedder bløder-sygdommen, den gør ens blod meget tyndt, og så er det farligt at få et sår, så blødere, som de sygdomsramte kaldes, bør være pakket ind i vat og have plaster på sig ALTID.

Royalt blod og ulækre dyr[redigér]

I de kongelige familier er blodt blåt og ikke rødt, som hos normale mennesker (kongefamilien er reptil-aliens i forklædning). Blod findes også i snegle og andre dyr, men nogen snegle er så ulækre, at da Gud havde skabt dem, ville han ikke røre mere ved dem. Derfor er deres blod hvidt. Blæksprutters blod er grønt, fordi deres blod er baseret på kobber, der irrer ligesom kobbertage.

Andre forekomster[redigér]

Der findes også blod i plante-blade. Der hedder blodet plantesaft og det er tyndere end menneskeblod og smager også bedre. Især når det forefindes i solbærblade, hvor blodet er tørret ind, hvorefter der kan laves te på de indtørrede blade.

Blodskam[redigér]

Hvis man bløder på et helt nyt gulvtæppe, første gang man har sex med sin far, bror, søster, mor, mormor, farmor, farfar eller farmor, så må man skamme sig over blodet, er der tale om blodskam. Hvis der er tale om en onkel eller en kusine, er det okay, men forvent at få muterede børn, som spiller banjo og har skæve tænder.