Bamse

Fra Spademanns Leksikon, den både frie og sande virkelighed
Spring til navigation Spring til søgning
Mange har spekuleret over, hvem der var inden i Bamse. Vi løfter sløret lidt.
Bamse trækker sig ud og giver Poul Richard skylden


"Come on, Kylling. Come on!"

~ Bamse om Kyllings forsøg på modstand


Bamse fra DR1s børne-tv har taget verden med storm, uforståeligt nok. I 1980 (pudsigt nok samme år som sangeren Bamse vandt det danske grand prix) blev børn verden over afhængige af den gule tv-bjørn, da han komponerede en melodi og nedskrev sangteksten ”bakke Snagvendt”, der gav bamsen Peter Plys kælenavnet Plytter Pes.

To andre tøjdyr, "Kaj og Andrea" krænkede hurtigt derefter Bamses ophavsret og fremturede med sangen, hvilket også var bedst, da Bamse ikke kunne lære teksten udenad.

Sangtyveriet bevirkede at fjerklædte engle, i form af Kylling og Ælling, blev sendt ned, fra den store mediehimmel, de skulle være Bamses værnere og beskyttere. De tre dyr dannede et glimrende tv-helteteam for børn og barnlige sjæle, alle danskere var vilde med serien og gaderne lå øde i sende-tiden.


Tidligste Bamse-dom[redigér]

Bamse opstod som det forudsigelige resultat af 70'er-pædagogik, gode intentioner og et brutalt forbrug af snaps. Denne ekstremt farlige cocktail udviklede sig til den vidunderlige bjørn som alle i hele verden elsker og elsker at hade.

Bamse havde oprindeligt en lillebror ved navn Bobo, som eftersigende søgte en karriere i byen Springfield (USA), hvilket gav Bamse blod på tanden efter også at blive rig og magtfuld. Pga. svær fedme og klodsede bevægelser havde Bamse dog ikke de samme forudsætninger - han var dømt til storhed, men havde dog svært ved at tackle succesen.

15 år på toppen[redigér]

Da 1980'erne langt om længe sluttede i 1995 var Bamse træt, slidt og brugt. Faktisk i et omfang der krævede adskillige overhalinger for at han kunne bevare sit unge og spændstige ydre, hvilket kommer konkret til udtryk gennem den mærkelige overgang mellem gul og orange-agtig pels. Bamses ydre var ikke kun skadet, også hans indre: således har de mange år med at fylde 5 år, hvert år, slidt på hans nerver, og i slutningen af 1990'erne begyndte Bamse at intensivere sit allerede faretruende forbrug af søde sager, navnlig usynlig honning, og eksperter anslår at dette har været medvirkende til det videre forløb.

Nedtur[redigér]

De to fjerede kræ, Kylling og Ælling, har over årene udviklet visse zoologiske særheder efter deres intime nærkontakt med Bamses hardcore overgreb på sine kolleger. Kylling begyndte at stamme og Ælling begyndte at gnaske tørklæder, helst Bamses. Efter et par lange og trælse perioder, med allergifremkaldende fjer over det hele og et konstant gennem-gnasket tørklæde, besluttede Bamse sig for (i 1974) at slå sig ned sammen med den store instruktør Morten Korch. Det skete i et homoerotisk forhold, hvor skuespilleren Poul Richard spillede en rolle i et trekantdrama omkring en anden sang om skovens vingede kræ.

Bamses kombination af Ultimate Fame, usynlig honning, vilde sex-orgier (ofte gennem reelle voldtægter) og den konstante rolle som 5-årig, har udløst en ekstrem personlighedsspaltning, og Bamse var til sidst 100% overbevist om, at han var 5 år gammel og var blevet tildelt nogle støttepædagoger af kommunen, hvoraf Aske er mest berømt.

Bamses misbrug af fjer og sukker tog til, og en dag havde han (uden at opdage det) udgivet et voldsomt berømt cover-nummer af 'Played Alive', produceret af Simon Cowell - nummeret modtog 1700 priser globalt under titlen 'Få Flaget op i Flagstangen'.

Nu[redigér]

Den konstant voksende megaberømmelse har gjort, at Bamse nu er berømt steder hvor det egentlig burde være umuligt, og han er nu større end Guldkalven fra Bibelen. Alle børn i verden har Bamse-merchandise stående, men Bamse selv er så utilregnelig, at hans program 'Bamses Billedbog' blev stoppet fra produktionen, til trods for at han som idol er større end Oprah Winfrey. Mens milliarderne dagligt mangedobles på hans konto, er Bamse nu selv forvist som sideshow i et cirkus, styret af Rasmus Bjergs onde fætter.

Fremtiden[redigér]

Danmarks kulturelite har fået øjnene op for Bamses utallige kvaliteter, og han er så småt begyndt på en lovende karriere som balletdanser, skønt det peger i retning af et kommende flex-job. Kylling og Ælling har lovet at tilgive ham hans ekstreme overgreb, mod at han til gengæld går i behandling for hans misbrog og stærkt problematiske personlighedsspaltning.

Medierne[redigér]

Mange uafhængige kilder, i særdeleshed tidsskriftet 'Se & Hør', beretter om at Bamse har fået indsat en pacemaker, hvilket kan være årsag til hans nedsatte arbejdstid på Det Kongelige Teater, men Bamse selv har intet bekræftet. Mange børn, over hele verden, begræder, at den gule bamses pensionssag gik igennem ved kommunen, men de børn kender jo heller ikke sandheden om, hvorfor bamsen skulle på akut pension.

Se også: