Atlantis

Fra Spademanns Leksikon, den både frie og sande virkelighed
Spring til navigation Spring til søgning

"No-one denies that the story of Atlantis ultimately came from Egypt"

~ Min far om Gumpersons Lov


(Originalt navn: "Orkneyøerne" eller i gamle dage Lượt tôi chú!) Atlantis-myten bygger i høj grad på flere misforståelser. En meget hårdnakket påstand er, at det skulle være en myte om en by, opslugt af havet, opfundet af Platon i det gamle Grækenland. Andre igen har forsøgt at forklare det, som et bjerg i Danmark. Disse myter kan læses herunder.[1]

Sandheden om Atlantis[2][redigér]

Moderne videnskab (glaciologer, lingvistikere, biologer, arkæologer, pingvinologer og matematikere) er i dag enige om, at forklaringen er todelt. For det første handler det ikke om "Átlantis", men derimod "Atlant-is". Med dette gennembrud var det nemt at forklare resten. På et tidspunkt[3] var Atlanterhavet dækket af is, befolket af pingviner. På denne enorme Atlant-is opbyggede de klodens første civilisation. Sandsynligvis som en konsekvens af denne civilisation og den medfølgende globale opvarmning, smeltede isen omkring år 0. Pingvinerne måtte flygte til Sydpolen, men inden da lærte de nogle mennesker at tale, og fortalte dem bl.a. om Den Store Atlant-Is. I årenes løb blev dette forvansket til "Atlantis". Sammen med sproget gav de også menneskene de første tegninger til det, der senere skulle blive til Linux.

Endnu i dag kan man på Sydpolen finde svage spor af pingvinernes oprindelige kultur.[4]


Cirkulerende myter og modargumenter[redigér]

Atlantis, by/ø i middelhavet, som Mogens Camre påstår at Bubber hævder er forsvundet i havet 9.000 år før Kristi fødsel. Modargumnet da alle ved, at mennesket ikke kunne tale før år 0, er det klart, at historien er falsk. Dog, selv hvis den var sand, var der ingen der kunne fortælle den videre de første ca 7.000 år.

Atlantis er et menneskeskabt bjerg på det nordlige Anholt. Bjerget er skabt af bl.a. selvdøde køer, makaroni, gamle socialistisk folkeparti-brochurer og de Jehovas vidner, man fandt rundt omkring. Om vejrforholden på Atlantis: forholdsvis meget sol tilsat grøn peber og byger omtrent som forrige onsdag. Darth Larsen besøgte bjerget tilbage i 1845, da han var på flugt fra sindssyge Disneyfigurer fra filmen Snehvide. Han fandt her det ideelle sted at starte en organisation til at overtage verdensherredømmet, ved hjælp af dyner og Muhammed-tegninger; en sær blanding tænker du måske nu, men bare vent ... Et par år efter bosatte Nuuk-organisationen sig her. Modargument: Da alle ved, at Danmark er fuldstændigt fladt (der bruges millioner af kroner hvert år på at udjævne evt. nyopståede bakker) er tanken om et menneskeskabt bjerg absurd. Måske i Norge, men ikke i Danmark.

Atlantis er et kontigent og det er vigtigt

Atlantis 2[redigér]

Et lignende fænomen har fundet sted på det mindre ukendte, men ligeså hyggelige Atlantis 2.

Kærlige fodnoter[redigér]

<references>

  1. Du kan osse lade være
  2. Med visse forbehold
  3. Længe længe siden
  4. Mest i form af fugleklatter