Angola

Fra Spademanns Leksikon, den både frie og sande virkelighed
Spring til navigation Spring til søgning


Angola
ANgolas flag.GIF
Angola-199x300.jpg
(Flag) (Våbenskjold)
Motto: Få råd af din kone - og gør så det modsatte.
Nationalmelodi: O Fortuna
290px-Angola (orthographic projection).svg.png
Hovedstad Adnaul
Største by Adnaul
Officielle sprog Angolaiensk
Regeringsform
Høvding
Parlamentarisk Diktatur
Vanvidsstat
• Ikræfttræden
1. November 1684
Nationalhelt(e) Forskerholdene fra Angola.
Valuta Angolaiensk Euro
Religion Voodoo
 Areal  200.000 km2
  Fremtid  Ifølge forskerhold fra Angola
er fremtiden i landet sort lys
 Nationaldyr Hjernesugende mandril
 Nationalsport  Curling


30px-Cquote1 svg.png Anghola? Jössesh dogh. Næeh, Odessa, déth væde maan vad erh 30px-Cquote2 svg.png
HC Andersen om Angola


30px-Cquote1 svg.png Hvor er jeg? 30px-Cquote2 svg.png
Bubber om Bubber og BS på afveje i Angola


Angola er et afrikansk land beliggende på den vestlige vestkyst. Navnet Angola stammer fra den hebraiske sætning להשתין לתוך האוזן שלי בול לי בתחת som sættes sammen med det svenske ord diskmaskin. Sammen giver det altså Angola, som iøvrigt hedder แองโกลา på thailandsk.

Historie[redigér]

Angola er et forholdsvis nyt land. Landet bliver for første gang nævnt i James Cook's dagbog da han var på vej for at opdage Australien: "Idag måtte vi sejle til kajs i et endnu ukendt land på den Afrikanske vestkyst. Jeg vil kalde det... Angola", havde James Cook kort skrevet om Angola. Om ikke andet kom portugiserne få dage efter og gjorde krav på området. Den brittiske dronning solgte landet for 5 paraplyer, da hun var i sit gavmilde hjørne denne dag (forskerhold fra Angola med speciale i det brittiske kongehus mener, at dronningen på dette tidspunkt lyttede til Mozart - hvilket eftersigende påvirker hendes generøsitet).

I 1987 valgte Angola at blive selvstændige, da de var trætte af den stigende import af finsk punkmusik som via. Portugal strømmede til Angola. Noget som regeringen i Portugal senere undskyldte for. De accepterede således Angola som værende et selvstændigt land, hvilket resulterede i at HC Andersens grav blev udpeget som høvding.

IPhone.png

Forskere: Simpsons rykker sydpå

The-simpsons-angola1.jpg

"Det bliver sort"!

Sådan har forskere fra Angola forudsagt, at den populære tegneserie-serie vil se ud på verdensplan i fremtiden, såfremt udviklingen i Angola fortsætter. Samtidig med dette, skal den nuværende kurve mellem udbud og efterspørgsel - med henblik på The Simpsons Inc. - have et udsving på 2,03 % eller mindre for at gøre forskerholdets hypotese til virkelighed.


Uddannelse[redigér]

Nogle af verdens førende forskningshold kommer fra Angola. Det er ikke til at sige helt præcist hvor mange forskningshold som har base i Angola, men et forskningshold fra Angola skønner at tallet i dag er oppe omkring de 307. Dette er et tydeligt resultat af mange års skolegang for den yngre befolkning i Angola. Hjælporganisationen WHO har i mange år postet penge i folkeskolerne i Angola, noget som tilsyneladende er ved at give pote. Om ikke andet, har forskerhold fra Angola beregnet, at i fremtiden (25-30 år) vil verdensmarkedet være domineret af virksomheder fra Angola.

Se også[redigér]


Fremtid[redigér]

Fremtiden i Angola tegner sig til at blive meget lys. Det høje uddannelsesniveau har resulteret i at befolkningen er igang med en overgang fra primære erhverv til sekundære erhverv. En udvikling som der kun har været 20 år undervejs. Det vil sige at vi om godt 40 vil se et Angola som allerede er kommet op på det nuværende niveau for de vestlige uddannelser. En udvikling som man er stolte af i Angola.


Fornægtelse fra verdenssamfundet[redigér]

Det har i flere år været en mere eller mindre international kendsgerning at Angola er på vej frem. Men det er endvidere ikke megen spalteplads at det vestafrikanske land får i nutidens massemedier. Forskerhold fra Angola har eftersigende bevist, at de multinationale nyhedsbureauer rent faktisk ignorerer Angolas udvikling fordi det "ikke er i verdenssamfundets interesse".