Anarkisme

Fra Spademanns Leksikon, den både frie og sande virkelighed
Spring til navigation Spring til søgning

"Menneskeracen er beruset over små sejre, for livet er en perlekæde af dem; og når snoren knækker, rammer perlerne gulvet og triller bort i perfektion og anarki"

~ John Donne om overfladespænding


Mens Lille Palles forældre var ude at demonstrere imod politivold ved at kaste med brosten, indførte knægten styreformen anarki på sit værelse.

Anarkisme betyder, at man gør præcis som det passer én og i øvrigt er pisseligeglad (!!!) med alt andet. f.eks. behøvs man ikke stave sårn som alle ander gjør!

En sådan person er medlem af Enhedslisten - alternativt Dansk Sprognævn. Her i landet er det ikke nemt at være anarkist, eftersom Danmark ikke er et anarki, men et demokratur. De anarkister, der er i landet, vil derfor uvægerligt overtræde en eller anden lov. Dette betyder at Vestre Fængsel er det sted i landet, der har den største koncentration af anarkister.


Anarkismens historie[redigér]

Verdens første anarki startede omkring år 0 før kristus. Faktisk kom anarkismen før alle andre styreformer, og alle havde det skønt. På ét eller andet tidspunkt syntes én eller anden, at han/hun ville bestemme over alle de andre. Og så var der ikke anarki længere. Til at begynde med, var der kun én person, som var anti-anarkist, men der kom snart flere til - i flæng kan nævnes Helle Thorning Schmidt (en wannabe-antianarkist), Josef Stalin (én af verdens bedste), Anker Jørgensen og Mogens Glistrup (han er ikke helt så dygtig som han har været). (Nej, for han er død!:)

Efterhånden kom der flere og flere styreformer samt folk, der kunne lide at bestemme eller bliver bestemt over, og så blev det lidt kult at være anarkist. I Danmark var det in at kalde sig for punk og bo i et gammelt hus. Dette var dog mest i 1980'erne.
The Beatles udgav engang sangen Anarchy In The UK, som blev et stort hit i Storbritannien, men ellers blev det ikke til så meget. Min første kæreste var også lidt anarkistisk engang i 1960'erne. I dag er hun bare kedelig.
Du kan evt. selv lave lidt anarki ved f.eks at køre over for rødt, stå stille på rulletrappen eller starte et punkband. Men du er jo sikkert totalt fascist og nikkedukke for politistaten, din spasser!!