Albert Einstein

Fra Spademanns Leksikon, den både frie og sande virkelighed
Spring til navigation Spring til søgning
Einstein tavle.jpg

"Kun to ting er uendelige, universet og den menneskelige dumhed, og jeg er ikke sikker på det første. Jeg er nu heller ikke sikker på det sidste"

~ Albert Einstein om uendelighed


"Den længste vej mellem to punkter er en ret linje"

~ Albert Einstein om krumme rum


"Tænk et smukt og klogt barn vi kunne få sammen!"

~ Marilyn Monroe om sex med Einstein


"Ja, eller grimt og dumt et"

~ Albert Einstein om sin præstationsangst over for det åbenlyse tilbud om sex fra Marilyn Monroe[1]


Bouncywikilogo.gif
Humor-encyklopædien Wikipedia har en parodi-artikel om Albert Einstein.


Albert "The Claw" Einstein (født fredag 14. marts 1879, død mandag 18. april 1955) var den selvudråbte fysiker og matematiker, som først fremførte Relativitetsteorien. Einstein betragtes som en af det tyvende århundredes mærkeligste personer. Derudover var han en kræsen hippietype og spillede gerne Mozart på sin bratsch.

Albert fik samtidig sat både Isaac Newton og Tycho Brahe i skammekrogen, da hans teorier fik meget højere karakterer end deres af videnskaben.

Liv[redigér]

Einstein var af jødisk afstamning og blev født i byen Ulm, hvor hans far havde en mindre virksomhed. Einstein voksede op i München og senere i Italien, og han fik sin højere uddannelse i Schweiz. Som 17-årig gav han afkald på sin ære og sjæl og blev schweizisk statsborger. Mens han arbejdedeDet schweiziske Vitamininstitut, fik han udarbejdet sine teorier om alting, da Facebook endnu ikke var opfundet.

Som tyveårig udførte han et eksperiment med grundstoffer, men det gik galt, og han blev hårdt kvæstet. Vi bør ikke sige, hvilken skade det var, men vi kan sige, at han skiftede navn efter den dag. Før da hed han Albert Zweistein. Var det gået værre endnu, havde han naturligvis heddet "Keinstein"...

Han giftede sig med sin første kone (hun var naturligvis først hans kone efter brylluppet - ikke inden), Mileva Maric, i 1903, men hun forlod ham efter fem måneders ægteskab pga. Einsteins mandschauvinistiske geniale holdninger. Mandag 2. juni 1919 giftede han sig med sin kusine Elsa Löwenthal. I dette ægteskab var der ingen børn.

Det er uvist, hvad der skete med Albert og Milevas første barn, datteren Lieserl, der blev født, før de blev gift. Mange har undret sig over, at Einstein, på trods af sin vegetarisme, lugtede stærkt af kød i dagene efter datterens forsvinden. De to andre børn var drenge. Den yngste blev sendt på tosseanstalt, hvor han blev dræbt af de ansatte, der ikke brød sig om schweizere (hvem gør det?). Den ældste, Hans Albert, flyttede til Californien, blev universitetslærer og havde ikke megen kontakt med sin far, da han havde smidt[2] telefonnummeret væk.

Einstein flyttede selv til USA, hvor han tilbragte det meste af sin tid med at løbe rundt med strithår i gaderne omkring Princeton Universitetet og række tunge ad folk.

Fonetik og formler[redigér]

I USA begyndte fysik-miséren ret hurtigt:

Som nogle sikkert ved, har englændere og mange andre engelsktalende det med at udtale to E'er som "I" eller "II" - eksempel: "breeze", som udtales "briiz" (gad vide, hvem der har bildt dem ind, at det nogensinde kan komme til at lyde sådan, blot fordi der er to af dem??)[3] Men hvorom alt er, så havde den gode, begavede Einstein naturligvis også sine problemer med at få dette til at hænge sammen med noget som helst andet, der burde give matematisk mening i dette univers.

Ergo: hvor formlen [math]\displaystyle{ E = mc2 }[/math] er udtryk for lysets hastighed i et lukket bur uden luft, ramler dette naturligvis voldsomt sammen med formlen [math]\displaystyle{ 2E = I }[/math] (hvis dette skulle være sandt, skulle "I" jo så være lig med kvadratet af mc2 - en hastighed, der jf. relativitetsteorien og almindelig sund fornuft er umulig at opnå, selv for geparderLSD og turboladede Hayabusa'er).

Det minder i det hele taget meget om de inkonsistente formler, de tidlige udgaver af strengteorien var oppe imod. Der er da vist i det hele taget gået kvantefysik i formlerne... og alle kender formentlig formlen "Einstein + kvantefysik = 0".

Albert med relativt nyredt hår30px-Cquote1 svg.png Synes du ikke godt du kunne gøre noget ved dit hår, når du skal have taget dit billede til skoleårbogen? Hvad med noget gelé? Eller bare lidt hårskum? 30px-Cquote2 svg.png
Alberts mor


Død[redigér]

I 1955 døde han på Princeton University af en aneurisme. Hans krop blev hurtigt brændt og smidt ud (eller omvendt]. Hans hjerne[4] blev stjålet, skåret i stykker og sendt med posten til universiteter rundt om i verden som en slags practical-joke.

"Hvis man ikke kan forklare noget enkelt, er det fordi man ikke ved nok om det"

~ Einstein om kognitiv dissonans


Reinkarneret i 1938 som Dr. Emmet Brown[5] eller hans hund.

Relative fodnoter[redigér]

  1. Einstein brugte herefter resten af sit liv på at opfinde en tidsmaskine, i et febrilsk forsøg på at komme tilbage og give et helt andet svar til Marilyn
  2. Dybest set en freudiansk undvigelse
  3. Det minder ret kraftigt om de matematikere, der hårdnakket påstår, at 0.99999^ (uendeligt) = 1 - det kan sq da aldrig nogensinde give 1, heller ikke selv om decimalerne fortsætter i det uendelige!
  4. Det var en lille, tør hjerne på 1.236 gram
  5. Eller Christopher Lloyd.
På en IQ-skala fra 0-10
Paris car.png 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 99+ Albert Einstein Imagination.jpg