Aalborg

Fra Spademanns Leksikon, den både frie og sande virkelighed
Spring til navigation Spring til søgning
Her ses hovedgaden i Aalborg...alle kender den ihvertfald.
Folk bliver som regel gennemsigtige, hvis de opholder sig for længe på hovedgaden.

Aalborg [al'bok] er Danmarks hashhovedstad, som producerer hash til resten af verden. Aalborg står for ca. 95% af al verdens hashproduktion.


Historie[redigér]

Aalborg blev grundlagt som straffekoloni i 1455 for afsonere af domme på mere end 8 måneders tugthus. Af mere prominente logerende skal nævnes den navnkundige bande Røverne fra Vissenbjerg, som blev indsat i fæstningen efter deres pågribelse i 1540.

En vis industri blomstrede op som følge af placeringen af straffekolonien i området. Aalborg Spritfabrikker og Folkekøkkenet (se McDonald's) er endnu blandt de førende.

Som led i et beskæftigelsesprojekt for fangerne lod byens borgmester i 1775 bygge en bro over til den anden side af fjorden. Der har aldrig været noget overhovedet at komme efter derovre, men borgmesteren ville gerne indskrives i danmarkshistorien. Der er imidlertid ingen, der kan huske hans navn.

Da broen stod færdig, gik fangerne hjem til fængslet, og nybyggeriet i Aalborg har stået stille lige siden.

Efter at stationsforstander Henry Hømand i 1921 var blevet henrettet på Gammeltorv for sin rolle i oprøret i Malmö Brugsforening samt for at rasle til fastelavn uden næringsbrev, flyttedes fængslet til sit nuværende sted.

Befolkning 2006: 1356, heraf 1104 indlogerende i straffekolonien.

Jomfru Ane Gade[redigér]

Man har efterhånden forsøgt at få flere og andre personer til igennem tidernes løb, og derved opstod hovedgaden Jomfru Ane Gade. som er kendt mere eller mindre over hele landet, men trods navnet er der begrænset med jomfruer og heller ikke særligt mange der hedder ane.
Men i hverdage og andre dage er der dog fyldt op med mange skumle typer bla. en lille hobbit som er vild med blondiner og er personlig god ven med mange der hedder Jack. Denne person har dog en hvis tendens til at slå folk så hårdt i hovedet, at de tror det er whisky de har drukket. Men bare for at slå det fast DET ER DET IKKE - ”DET ER FAKTISK TIS PÅ FLASKE”. derudover har man nogle altid venlige personer som siger "HAR DU ET PROBLEM ?!" og for ikke at glemme dørmænd uden foran de forskellige steder der inde i "gaden". som for det meste kun siger to ting:

 1. Billede ID.
 2. "Det koster 40 kr. at komme ind"

Jomfru Ane Gade omtales i den lokale dialekt som "Gaden"[1]. I "Gaden" gælder udvidede frihedsrettigheder, der bedst kendes fra skiferier eller grisefester.
Du får adgang alle steder, ved at sige "Hej Kenneth" til dørmanden - for det hedder de alle sammen, og så virker du kendt og lokal.

Lokale skikke[redigér]

I Aalborg har man ingen stil! Derfor er et omsonst at omtale noget som "god stil" i Aalborg. Her er højst tale om et antal af uskrevne regler , der vil mindske sandsyligheden for, at du får på munden af en lokal landsbrugshjælper i "Gaden".

I Aalborg er det ligegyldigt hvor du bor, eller hvem du er. Bare du har en trailer!

Hidtil er det lykkedes at identificere følgende lokale skikke:

 1. Hold med AaB - du behøver ikke at se deres kampe, bare du kan raabe noget med deres bogstaver (Der er kun to - det må du kunne huske)[2].
 2. Kend en dørmand som hedder Kenneth. Det hjælper når du skal have din mindreårige søster med ind i "Gaden".
 3. Tag din søster med, når du er i byen. Det er også meget lettere at score hende senere på aftenen, når du er blevet for stiv til andet[3].
 4. Vær aldrig bange for at dele dit får med andre.

Andre finurlige steder[redigér]

Udover gaden har Aalborg en masse andre småstræder rundt omkring. Blandt disse kan nævnes:

 • Boulevarden, som mest er kendt for sine mindre butikker hist og her.
 • Vesterbro, der er forbindelsen mellem Aalborg og Nørresundby og Vendelbogade. Kører du mod nord ad Vesterbro, havner du lukt i Helvede. Du passerer dele af Udkantsdanmark undervejs.
 • Aalborgs Bordelkvarter.
 • Kennedy Arkaden, hvor John F. Kennedy blev skudt. RIGTIGT MEGET!!! Desuden kommer her også en bus i ny og næ.
 • Kebabistan, som alle DF´ere skal lære at foragte.
 • Busstoppestedet bag Sprogcentret, lige ovenover skolen Mentiqa, skolen for kloge-åger, hvor de har betalt penge for at få ekstra lektier på niende klasses niveau [4].
 • Aalborgtårnet hvor man kan se fra intetheden og ud til intetheden, og til Aalborg Portland.

Aalborg er desuden også fyldt med mange uddannelsesinstitutioner som f.eks. den glimrende handelsskole i Øgade-kvarteret og det almene gymnasium i Hasseris, hvor man uddanner den håbefyldte, nordjyske ungdom til et langt liv i Jomfru Ane Gade intetheden en strålende karriere i nordjysk historie, litteratur og kultur.

Det med småt![redigér]

Alt i Aalborg er med småt! Undtagen tårnet! (Spørg en lokal. Vi forstår det ikke...)

 1. I bestemt ental. Det er et levn fra de 95% af Aalborgs beboere, der kommer fra et sted i oplandet med kun én gade.
 2. Til dig fra Aalborg: "Aa" er det samme som "Å". Det er kun ét bogstav, men stavet med to, for at du skal føle dig international.
 3. Hvis du er en pige, så erstat "søster" med "bror" - det er pærelet!
 4. Hvis du stadig læser med hér, er du tydeligvis lokal, eller i gang med at læse korrektur på noget, som kun lokale alligevel forstår.