2016

Fra Spademanns Leksikon, den både frie og sande virkelighed
Spring til navigation Spring til søgning
År:
2019 2018 2017 - 2016 - 2015 2014 2013
Årtier:
2040'erne 2030'erne 2020'erne - 2010'erne - 2000'erne 1990'erne 1980'erne
Århundreder:
22. århundrede - 21. århundrede - 20. århundrede

Regerende dronning i Danmark: Henrik


Hvis 2016 starter lige så heldigt som 2015 endte på Korup Fyrværkeri- og Ammunitionsdepot, så går vi en lys fremtid i møde.

2016 - alletiders år. Ikke set bedre siden 2015, der jo nærmest foregik i en lykkerus.

Tak, Valium, tak!

Ellers er der ikke sket det helt store indtil nu, ikke på sofaen i hvert fald.

Januar[redigér]

 • 1. januar - Den 33-årige Gisela Morta indsættes som ny borgmester i den mexicanske by, Temixco, valgt på løftet om at bekæmpe stofmisbruget.
 • 1. januar - Iran lover guddommelig hævn over Saudi-Arabien, bare fordi de har taget livet af en imam, der ville løsrive Saudi fra Arabien.

"Årr, hvad!"

~ Hende den lækre fra parallelklassen om årstal

Februar[redigér]

En god cigar i Cuba, som Obama har lovet at se nærmere på.

Marts[redigér]

 • 5. marts - Lukas Graham er for fjerde uge i gennemtræk nr. 1 på den engelske hitliste med sangen 7 years. Ikke set stærkere af danske musikere, siden Whigfield debuterede på førstepladsen med Saturday Night tilbage i 1994. Nå ja, og Aqua nogle år senere. Blop-blop.
 • 6. marts - Nancy Reagan dør, kun 94 år gammel. Breaking news på alle medier!
 • 6. marts - chokerede århusianske politikere vil stoppe opførelsen af en ny moské efter afsløring af, at eksisterende moskeer praktiserer islam.
 • 9. marts - George Martin, The Beatles' pladeproducer og manden bag soundtrack'et til Min lever skal dø går i seng for sidste gang, kun 90 år gammel.
 • 11. marts - Keith Emerson kan ikke mere klare akkorden. Not Nice.
 • 19. marts - Salat Abeslam, mere end almindelig mistænkt for terrorangrebet i Paris i 2015, brækker en negl, da han bliver arresteret i en vatpose af kyndige specialpædagoger og elitehumanister. Erstatningen bliver sikkert på flere millioner. Terrorangreb i Tyrkiet og Egypten, men ellers er det en meget almindelig lørdag. I Aldi er der tilbud på en slibemus til 189 kr., dog må slibepapir tilkøbes til 29,95 kr., så helt billigt er det jo ikke. Dan Turell's 70 års fødselsdag fejres over hele landet, bortset fra de fleste steder. Digteren selv, er som bekendt død.
 • 20. marts - Statsminister Anker Jørgensen, 93 år, opgiver kampen mod inflationen og udånder. Landet stander i våde. Samtidig - uden nogen form for sammenhæng - besøger USA's præsident, Barack Obama som den første præsident siden Calvin Coolidge Cuba for at se på gode cigarer. En konspiration? Måske. Måske ikke.
 • 22. marts - Så er terroren nået til Belgien, hvor terrorister hævner at en terrorist er blevet hårdhændet behandlet og endnu ikke har modtaget erstatning. De kære EU-politikere begynder så småt at ryste i bukserne, nu hvor lorten ligger foran deres egen parlamentsdør. Nå, vi snupper en alopam og glemmer alt om det.
 • 24. marts - Johan Cruyff, 68-årig fodboldspiller, stiller støvlerne på plads for sidste gang.
 • 26. marts - Det afsløres at en medarbejder på et belgisk atomkraftværk er blevet dræbt og hans id-kort stjålet. Der bliver også fundet en flere timer lang overvågningsvideo af et af atomkommissionens medlemmer. "Der er intet at være bange for", udtaler Alternativet, "det er sikkert bare nogen, der har glemt at tage deres beroligende medicin".
 • 27. marts - Så er det vore venner fra Taliban der lige skal markere deres foragt for de kristne: 72 bombedræbte, heraf 29 børn i Pakistan. Men sprængstoffer og dumhed er en uheldig kombination, så Taliban rammer muslimer i stedet for.

April[redigér]

 • 3. april - Det afsløres i den pænere del af dagspressen, at hoteller, der ikke vil betale beskyttelsespenge indgå en aftale med hjemmesider som booking.com og hotels.com, alligevel fremkommer ved en søgning, men står som fuldt optaget. Forbrugerombudsmanden overvejer, om det er på kant med loven.
 • 21. april - Prince dør efter et par ugers forkølelse, så det var heldigvis ikke noget alvorligt.
 • 26. april - En fransk tandlæge idømmes 8 års fængsel for sadisme mod sine patienter og svindel mod kommunen. Og mere i samme boldgade: I Filippinerne halshugger en flok Abu Sayyaf-islamister et canadisk gidsel, da familien ikke kan skaffe løsesummen på millioner af bobs. Penge som islamisterne ville bruge på narko, sex og skihop.

Maj[redigér]

 • 11. maj - Danmark vælger Lockheed som leverandør af vore nye kampfly. De skal selvfølgelig ikke bruges til noget, men nu har vi jo pengene...
 • 12. maj - Så er der godt nyt til alle kriminelle udlændinge fra Højesteret: I kan trygt blive boende, der er hverken vilje eller metode til at smide jer ud! Politikerne taler om at "det er skandaløst" og "reglerne skal strammes", men det er bare det sædvanlige mundsvejr. Skrub så ud og sælg noget coke, drenge.
Muligvis vil Storbritannien oprette sin egen verdensdel, de har alligevel altid kaldt resten af Europa for kontinentet.

Juni[redigér]

 • 2. juni - Tyrkiet, der efterhånden opfører sig som Europas værste mobber, kalder sin ambassadør i Tyskland hjem i fornærmelse over, at tyskerne har kaldt det armenske folkedrab i 1915 for et folkedrab.
 • 3. juni - Sommerens kraftige regnvejr har hidtil kostet 11 mennesker livet i Tyskland og Frankrig, mens 50 er ramt af lyn. Danskerne er ligeglade, vi har ikke sommerferie endnu.
 • 4. juni - Muhammad Ali, rysteribs, tidligere verdensmester i sværvægtsboksning, ringes ud af sidste runde.
 • Uge 24 - Sikke en spændende uge! To terrorbombninger i Tyrkiet, Rusland og Englands såkaldte fodboldfans slår hinanden 3/4 ihjel under EM i fodboldvold, 49 dræbte på en bøsseklub i Florida, 1 politimand med frue dræbt i eget hjem foran deres barn og engelske MP Jo Cox, der bliver skudt og knivstukket fordi hun vil blive i EU. Til gengæld bliver 12 mand anholdt i Belgien inden de når at udføre et terrorangreb, så det er nærmest 1-1. Tag din Buspiron med et stort glas vand til, så går det nok alt sammen.
 • 24. juni - Så er stemmerne talt op i Storbritanniens afstemning om fortsat EU-medlemskab eller ej, det såkaldte BREXIT. Det blev ej. Konsekvenserne er uoverskuelige: aktiekurserne falder, euroen og pundet falder, ja, selv temperaturen falder. My oh my.
30px-Cquote1 svg.png Alone again, naturally 30px-Cquote2 svg.png
Gilbert O'Sullivan
 • 28. juni - Et stort farvel til Bud Spencer. Lad nu være med at banke hele dødsriget sønder og sammen, ikke.
 • 29. juni - Terroren er nu kommet til Tyrkiets største lufthavn, Atatürk i Istanbul. Foreløbig 41 døde og hundredevis af sårede. Bedste reklame for Prozac hidtil.
Theresa May klør sig i øjenbrynet efter at have lagt alle modstandere ned.

Juli[redigér]

"They call me the Wild Rose, but my name is Theresa May"

~ Theresa May om vilde roser
 • 1. juli - 100-årsdagen for Slaget ved Somme's begyndelse. Da ingen nulevende kan huske rædslerne, fejres begivenheden overalt i Tyskland og Frankrig, som symbol på "Europæisk Sammenhold".
 • 2. juli - Elie Wiesel når knapt at overleve holocaust, blive professor i humanisme og få Nobels Fredspris 1986 før han kradser af i en alt for ung alder.
 • 4. juli - Terrorbombning i Irak, Saudi Arabien og Bangladesh - samlet dødstal omkring 300. Ingen reaktioner af betydning fra den omgivende verden, vi sidder og ser EM i bold, hvor Island - vore nordiske helte - får en på snuden af Frankrig.
 • 7. juli - Mens "hold så op med at skyde negre"-demonstranter chanter don't shoot begynder kuglerne at fløjte om røvhullerne på dem. Fem betjente dør, syv såres og hele demonstrationen er ødelagt.
 • 8. juli - Marvel tryllebinder verden med en information om, at Ironman istedet for en 40-årig hvid mand, fremover skal være en 15-årig negerpige med afrohår. Hvordan frisuren skal tilpasses den stramme hjelm forklares ikke, men navnet forbliver uændret.
 • 10. juli - Frankrig lammetæver Portugal 0-1 i en forrygende EM-finale, hvor næsten hver fjerde seer er vågen helt frem til den udvidede spilletid.
 • 11. juli - Her er London, her er London. Det meddeles nu officielt, at premierminister Cameron har overgivet sig til de feministiske styrker og at Theresa May snarest vil overtage premierministerposten, premierministerboligen, premierministerfruen og premierministerbilen. I talende stund er der stadig tvivl om premierministerhunden og premierministerkatten, men vi kan godt se hvor det peger hen ad.
Happycat.jpg
 • 15. juli - Under jagten på en Pokémon GO-figur kommer en fransk-tunesisk lastbilchauffør til at køre et par hundrede mennesker ned med en lastbil under Bastilledagen i Nice, Frankrig. For ikke at ødelægge hele forretningen for Nintendo enes man om at slå det hele hen som terrorisme. Samme aften men sikkert uden nogen for for sammenhæng sker der et kupforsøg i Tyrkiet. Hele aftenen er ødelagt.
 • 16. juli - En flygtning fra Afghanistan Pakistan hugger folk til farsbrød i et tysk tog. Deutsche Bahn beklager de deraf følgende forsinkelser.
 • 19. juli - Donald Trump udnævnes officielt til republikanernes præsidentkandidat til novembervalget. Abraham Lincoln vender sig i sin grav, men det er næsten ikke til at høre.
 • 20. juli - Danmark vælger at belemre de kinesiske myndigheder med en email indeholdende over 5.000.000 cpr-numre, med tilhørende helbredsoplysninger. Hvad kineserne dog skal bruge det til, ved ingen. Endnu. Men de finder nok på noget.
 • 22. juli - McTerrorMcDonald's i München. Ni dræbte. Nå ja, og morderen selv, men ham regner vi ikke for noget.
 • 26. juli - Så skal vi igen helt ned til Frankrig for at se noget syg terror: Tre psykopater fra fredens religion skærer halsen over på en præst, inden de selv får tildelt et par ekstra legemshuller. Og mere samme dag: På Demokraternes partikonvent nomineres Hillary Clinton til præsidentkandidat, ikke så meget for hendes skyld, men for D'erne gerne vil se Bill Clinton i rollen som First Lady.
 • 27. juli - BIOS, der ellers skulle have stået for ambulancedriften i Syddanmark går konkurs, da de ikke kan betale de 15 kroner de skylder i kantinen. Fremover må vejofre hentes af Uber. Skål for EU's udbudsregler, der sendte Falck ud af kredsløbet!

August[redigér]

 • 2. august - Barack Obama udtaler, at Donald Trump er alt for umoden til præsidentembedet. "Æv bæv, det kan du selv være" svaret The Donald.
 • 4. august - Britisk politi gør knuder på sig selv og hinanden for at overdøve, at London i nat blev ramt af endnu et terrorangreb: "Somalieren der gik bananas var "nordmand" og der er ingen beviser på at han var radikaliseret". Hvis man fraregner den dræbte og de 5 sårede fra bevisbunken, altså.
 • 10. august - 7 års retssager er overstået. Staten Israel har vundet retten til Franz Kafka's skriverier. Hvad de vil med det, er aldrig afsløret.
 • 20. august - Modefænomenet "afbrænding af andre folks biler" slår endelig igennem i København efter at have fejret triumfer i Malmø siden starten af juli. Så var Pokémon Go egentlig hyggeligere...
 • 22. august - Endelig en nyhed, der ikke handler om 12-årige selvmordsbombere i Tyrkiet eller terror begået fra vejbroer over motorvejen på Fyn: Fløjtenisten, mundharpevirtuosen og guitaristen Toots Thielemans dør mandag morgen, kun 94 år gammel på et plejehjem i Belgien. Nærmest stille og roligt.
 • 23. august - Det grønlandske folketingsmedlem Aleqa Hammond ekskluderes fra sit parti Siumut, fordi hun endnu engang har taget af kaffekassen. Socialdemokraterne i Danmark følger herefter trop, og smider hende ud af folketingsgruppen, sådan nærmest for sjov.
 • 25. august - Over 50 års borgerkrig er slut i Columbia. Ingen klar vinder er fundet, bortset fra Kalashnikov-fabrikkerne i Rusland.
 • 26. august - Jorden går kortvarigt under men vender tilbage på lige godt under et sekund, uden de store skader.
 • 29. august - Gene Wilder - et Hollywood-ikon ud over det almindelige, smider sutterne og siger godnat.
Foreløbig har vi kun dette fantombillede af ildspåsætterne, der futtede Svinkløv Badehotel af. Maskeret med hjelme og røde sparkedragter, hele koret.

September[redigér]

Oktober[redigér]

En lille klovn (th.) møder Chuck Norris. Bad move, fottamukka!
 • 2. oktober - Tidligere trommeslager i Walkers, Poul Dehnhardt, trækker stikket ud og forstærkerne bliver tavse. Godt vi har alle deres pladerbånd og deres bånd på cd. Og mp3.
 • 3. oktober - Saudi-Arabien indfører den kristne kalender. 92% af indbyggerne mener at Islamisk Stat gør det godt, så lad os se hvor længe dén kalender holder.
 • 5. oktober - Filippinernes præsident Duterte kalder (igen) Barack Obama for en son of a bitch. Han siger nok undskyld igen i morgen.
 • 6. oktober - Forskere anslår, at der er 5.000.000.000.000.000.000 stykker plastik i verdenshavene. Al Gore kræver omtælling. Forbrugerbladet Tænk foreslår, at danskerne anskaffer sig en indkøbspose af bomuld.
 • 17. oktober - Hele verden er en scene, og den er fyldt af klovne. Alle vegne rapporteres om bevæbnede klovne, der skræmmer livet af gamle damer.
 • 18. oktober - Trille Nielsen smider endegyldigt guitar og hånddukker fra sig. Pænt godnat.
 • 25. oktober - Så er det Freddy Fræk, der forlader det gode selskab, 80 år ung. Væk med banjoen og vor barndoms "Sonja fra Saxogade". Og damevalsen.
Kan man andet end at elske den mand? Ja, siger Danmarks Radios Symfoniorkester.

November[redigér]

December[redigér]

Francois Hollande kan vælge mellem at gå frivilligt eller ryge ud på røv og albuer.
 • 1. december - Årets første julegave havner hos franskmændene: Præsident Francois Hollande meddeler, at han ikke genopstiller "af hensyn til folkets bedste". Selvkritik når den er bedst.
 • 5. december - Mogens Camre stopper sin ensidige og urimelige kritik af den slappe indvandrerpolitik, kun 80 år gammel.
 • 7. december - Paul Elvstrøm, en rigtig sejler, OL-vinder og alt muligt, går i land - 6 fod under.
 • 7. december -Greg Lake, savnede Keith Emerson så meget at han gjorde ham følgeskab.
 • 8. december - John Glenn, den første amerikaner rundt om jorden uden underbukser på, forlader sit jordiske kredsløb.
 • 11. december - Terror i Tyrkiet, Egypten og Yemen. 7-8 årige piger agerer "selvmordsbombere", efter en kærlig overtalelse fra onkel Akmed. God smag, dér.
 • 12. december - I Danmark er det hverken rigtig koldt eller rigtig varmt, så vi ender med at tage vanter med ud at juleshoppe for en sikkerheds skyld og glemmer dem i indkøbscenteret. Så ved vi, hvad vi skal ønske os i julegave, hvis vi ikke er blevet plaffet ned af åndssvage bandemedlemmer inden.
Med ønsket om en glædelig jul og et godt nytår fra vore venner i Mexico.
 • 19. december - Uge 51 skydes godt i gang på alle måder, ja, tak for kaffe. Ruslands ambassadør i Tyrkiet bliver myrdet, en stjernepsyko kører en lastbil ind i et julemarked i Berlin og Claus Ryskjær dør. I postkassen ligger et brev fra "mor", der ønsker os "en glædelig jul" og "et godt nytår". Hvorfor bruger kællingen ikke Facebook ligesom alle andre?
 • 20. december - Den mistænkte for terrorangrebt i Berlin løslades og forsvinder sporløst. Et helt fyrværkerimarked i Mexico eksploderer i vrede og afmagt over de opskruede priser på purløg.
 • 21. december - IKEA vælger at betale erstatning til flere familier, der er ramt af "kommodedødsfald", som DR kalder det. Hvordan man kan se om en kommode er død, er ikke til at få svar på.
 • 22. december - Svindel med kopivarer når uanede højder, da nigeriansk ris viser sig at være lavet af plastik.

"De skal bare koge lidt længere..."

~ Nigeriansk svindler


 • 23. december - Der er afværget terrorangreb i Melbourne, Australien og Tyskland. Tjuhej, hvor det går!
 • 24. december - Rick Parfitt fra Status Quo dør af en portion plastikris.
 • 25. december - Sidste jul gav George Michael sit hjerte til en særlig én. Men i år holdt det op med at slå.
 • 27. december - Carrie Fisher, kendt som prinsesse Leia i Far til Fire-filmene, dør efter et hjerteanfald juledag. Ak, ja...
 • 28. december - Antallet af unge nordmænd, der får nervemedicin, er steget med 50 procent i år. Medicinindustrien jubler.
 • 29. december - Bare fordi at russerne har hacket lidt rundt i demokraternes latterlige databaser smider Barack Obama 35 diplomater hjem til Moskva. Sure stodder. Russerne viser sig ligeså sure, og taler om at smide 35 amerikanere ud.
Er det livebilleder fra terroren i Tyrkiet, dronningens nytårstale eller 90-års fødselsdagen? Vi ved det virkelig ikke.
 • 31. december - Tidligere næstformand for EU-kommissionen, udenrigsminister og finansminister Henning Christophersen synes at 71 år må være nok, der er jo ingen grund til at lægge samfundet til last med en langvarig pensionisttilværelse. I Tyrkiet skal vi da lige have gennemført årets sidste terrorangreb med 39 døde og hundredevis af sårede, inden vi kan skråle Happppppy new year hvis ellers tv-signalet er kommet tilbage.

Årets døde[redigér]

Muligvis er det ikke alle årets døde, der er portrætteret herunder. Antallet vil muligvis eskalere hen ad vejen. Vi undskylder på forhånd.