Ondskabens akse

Fra Spademanns Leksikon, den både frie og sande virkelighed
Version fra 22. jul. 2013, 00:30 af Badroulbadour (diskussion | bidrag) Badroulbadour (diskussion | bidrag) (lidt links og pynt ;))
(forskel) ←Ældre version | Nuværende version (forskel) | Nyere version → (forskel)
Spring til navigation Spring til søgning

Ondskabens akse er et udtryk opfundet af en af de største amerikanske præsidenter nogensinde, nemlig Georg Busk. Han brugte første gang udtrykket tirsdag den 29. januar 2002 i en tale til nationen[1], hvor han beskyldte Irak, Iran, Canada og Nordkorea for at være nogle værre skiderikker, der betalte mad og husly for terrorister[2]

Ondskabens akse (tv), her illustreret som "forureningstransport i moræneler"
Mange forveksler Kim Lil-dill med Lil Kim. De fleste med vilje (og af lyst)

Virkningen af udtrykket[redigér]

Da Georg Busk havde sagt disse ord, sved det godt og grundigt i trusserne på de tre landes ledere, Madam Hussein, Abanamiabanamehadjad, Steffen Hårbeer og Kim Lil-dill. De mødtes i starten af 2003 til den store underbuksekonference i Bella Center, og de udsendte sammen en bulletin, hvor de påtog sig skylden for alverdens ulykker[3].

I 2004 måtte lederne dog konstatere, at intet var ændret trods deres bedste intentioner. De valgte derfor at træde tilbage og overgive deres lande til demokratiske reformer.

Men noget gik galt. Forfærdelig galt. Det lykkedes ikke lederne at træde tilbage i tide. Så USA invaderede Irak, Iran startede et atomprogram[4] og Nordkoreas kære leder trådte kun offentligt frem som en marionetdukke i Kim Il-Sigurds Den Kære Bjørnetime. Georg Busk måtte sande, at hans pædagogiske evner for en gangs skyld havde svigtet.

Kritik af udtrykket[redigér]

Forskere imod Politivold har påpeget, at det overhovedet ikke var spor pænt af Georg Busk at tale sådan, og at Irans præsident siden har lidt af tudeture[5] i utide, kombineret med ukontrolleret sædafgang. Madam Hussein fra Irak har åbenbart hængt sig, og Kim Lil-Dill har fået moderne briller og ekstra krusninger i håret. Altsammen et udtryk for ungdomssløvsind.

I desperation over at blive kritiseret fra alle sider, måtte den ellers så veltalende og sejrsvante Georg Busk trække sig tilbage fra præsidentembedet og åbne et lille nonnekloster i Dallas, Texas, hvorfra han lejer sin kone ud for en 50'er[6].

Noter imod Atomkraft[redigér]

  1. Nationen er først og fremmest kongressens to kamre samt de 30-40 værtshuse der har tv.
  2. Der er dog langt flere terrorister, der får bistandshjælp i Danmark end i Nordkorea. Georg Busk beklagede senere fejlen.
  3. Når bortses fra Godfather III og den sidste Olsenbande-film.
  4. Atomprogrammet kan ses på Al-Jadetserjegda onsdag aften kl. 20, hvis der ikke er transmission fra de officielle steningsmesterskaber i Teheran.
  5. Hvilket betyder, at han - i overensstemmelse med sit lands stolte traditioner - græder som pisket
  6. Eller hvad 10 dollars ellers er værd nu om dage