Find Holger

Fra Spademanns Leksikon, den både frie og sande virkelighed
Spring til navigation Spring til søgning
Kan du finde Holger?

Find Holger er en bestseller fra 1050 hvori Holger Danske optræder. Bogen var oprindeligt tiltænkt børnehavebørn og andre svage sjæle, der, når nøden var størst og fjenden bankede på porten, skulle finde Holger, så han kunne slå fjenden på flugt ved hjælp af én af sine bøger, eller eventuelt strangulere dem i sit halstørklæde.
Desværre var der aldrig nogen, der fandt på at kigge i kælderen under Kronborg, hvor han har sovet sødt siden midten af det 11. århundrede.

Bogen er sidenhen udkommet i en række studieudgaver, hvoraf den første, "Find Alkoholger" (1988), henvender sig til folkeskolens afgangsklasser, hvor det gælder om at finde den fuldeste elev ved skoleafslutningen.
Til ungdomsuddannelserne kom i 1990 bogen "Find Alkoholger II -drink harder" der går ud på at finde den mest berusede studerende på det lokale gymnasium, handelsskole, eller tekniske gymnasium.
Gennemfører man 2'eren kan man gå videre til "Find Alkoholger - With a Vengeance "(1995), hvor det gælder om at finde den mest berusede studerende på landets videregående uddannelser.

Fakta

  • I USA hedder den "Find Osama Bin Laden".
  • Den sværeste Find Holger nogensinde, foregik fra d. 27/3 2011 til d. 28/3 2011. Det tog 70 folk fra hjemmeværnet, 40 hundepatruljer, 3 helikoptere, adskillige HjemIS-biler, en mand til hest og 400 frivillige præcist 24 timer at finde Holger. Scenariet hvor Holger skulle findes, satte endda også rekord. Det var nemlig det største område NOGENSINDE hvor han var blevet væk. Det er der hvor helikopterne kommer ind i billedet. Samtidigt var det en helt ny udfordring, da Holger ikke var blevet væk imellem mennesker, men træer.