Forskel mellem versioner af "Find Holger"

Fra Spademanns Leksikon, den både frie og sande virkelighed
Spring til navigation Spring til søgning
 
m
Tag: sourceedit
 
(12 mellemliggende versioner af 7 andre brugere ikke vist)
Linje 1: Linje 1:
  +
[[Image:Studerende.jpg|right|thumb|400px|Kan du finde Holger?]]
Bestseller hvori [[Holger Danske]] optræder.
 
  +
[[Fil:holgersidder.jpg|thumb|250px|Selv Holger kan trænge til et hvil.]]
 
'''Find Holger''' er en bestseller fra [[1050]] hvori [[Holger Danske]] optræder.
  +
Bogen var oprindeligt tiltænkt [[børnehave]]børn og andre svage sjæle, der, når nøden var størst og fjenden bankede på porten, skulle finde Holger, så han kunne slå fjenden på flugt ved hjælp af én af sine bøger, eller eventuelt strangulere dem i sit halstørklæde. <br>
  +
Desværre var der aldrig nogen, der fandt på at kigge i kælderen under [[Kronborg]], hvor han har sovet sødt siden midten af det [[11. århundrede]].
  +
  +
Bogen er sidenhen udkommet i en række studieudgaver, hvoraf den første, "Find Alkoholger" ([[1988]]), henvender sig til folkeskolens afgangsklasser, hvor det gælder om at finde den fuldeste elev ved skoleafslutningen.<br>
  +
Til ungdomsuddannelserne kom i [[1990]] bogen "Find Alkoholger II -drink harder" der går ud på at finde den mest berusede studerende på det lokale gymnasium, handelsskole, eller tekniske gymnasium.<br>
  +
Gennemfører man 2'eren kan man gå videre til "Find Alkoholger - With a Vengeance "([[1995]]), hvor det gælder om at finde den mest berusede studerende på landets videregående uddannelser.
  +
  +
==Holger på druk==
  +
[[Fil:FindHolger.jpg|200px|thumb|Holger er stiv! [[Roskilde Festival]] har skylden!]]
  +
Som et nyligt opdaget fænomen, har Holger afsløret sig selv, som en dybt alkoholiseret festivaldeltager på den årlige [[Roskilde Festival]]. Her opretter han en "lejr", hvor formålet er at [[Skizofren|finde sig selv]]. Hvis du finder Holger på Roskilde Festival - så tag ham med tilbage til hans lejr. Så giver han en øl!
  +
  +
== Fakta ==
  +
*I [[USA]] hedder den "Find [[Osama Bin Laden]]".
  +
[[kategori:Bøger]]
  +
  +
*Den sværeste [[Find Holger]] nogensinde, foregik fra d. 27/3 2011 til d. 28/3 2011. Det tog 70 folk fra hjemmeværnet, 40 hundepatruljer, 3 helikoptere, adskillige HjemIS-biler, en mand til hest og 400 frivillige (heriblandt massere af katolske præster) præcist 24 timer at finde Holger. Scenariet hvor Holger skulle findes, satte endda også rekord. Det var nemlig det største område NOGENSINDE hvor han var blevet væk. Det er der hvor helikopterne kommer ind i billedet. Samtidigt var det en helt ny udfordring, da Holger ikke var blevet væk imellem mennesker, men træer.

Nuværende version fra 28. aug 2017, 16:37

Kan du finde Holger?
Selv Holger kan trænge til et hvil.

Find Holger er en bestseller fra 1050 hvori Holger Danske optræder. Bogen var oprindeligt tiltænkt børnehavebørn og andre svage sjæle, der, når nøden var størst og fjenden bankede på porten, skulle finde Holger, så han kunne slå fjenden på flugt ved hjælp af én af sine bøger, eller eventuelt strangulere dem i sit halstørklæde.
Desværre var der aldrig nogen, der fandt på at kigge i kælderen under Kronborg, hvor han har sovet sødt siden midten af det 11. århundrede.

Bogen er sidenhen udkommet i en række studieudgaver, hvoraf den første, "Find Alkoholger" (1988), henvender sig til folkeskolens afgangsklasser, hvor det gælder om at finde den fuldeste elev ved skoleafslutningen.
Til ungdomsuddannelserne kom i 1990 bogen "Find Alkoholger II -drink harder" der går ud på at finde den mest berusede studerende på det lokale gymnasium, handelsskole, eller tekniske gymnasium.
Gennemfører man 2'eren kan man gå videre til "Find Alkoholger - With a Vengeance "(1995), hvor det gælder om at finde den mest berusede studerende på landets videregående uddannelser.

Holger på druk[redigér]

Holger er stiv! Roskilde Festival har skylden!

Som et nyligt opdaget fænomen, har Holger afsløret sig selv, som en dybt alkoholiseret festivaldeltager på den årlige Roskilde Festival. Her opretter han en "lejr", hvor formålet er at finde sig selv. Hvis du finder Holger på Roskilde Festival - så tag ham med tilbage til hans lejr. Så giver han en øl!

Fakta[redigér]

  • Den sværeste Find Holger nogensinde, foregik fra d. 27/3 2011 til d. 28/3 2011. Det tog 70 folk fra hjemmeværnet, 40 hundepatruljer, 3 helikoptere, adskillige HjemIS-biler, en mand til hest og 400 frivillige (heriblandt massere af katolske præster) præcist 24 timer at finde Holger. Scenariet hvor Holger skulle findes, satte endda også rekord. Det var nemlig det største område NOGENSINDE hvor han var blevet væk. Det er der hvor helikopterne kommer ind i billedet. Samtidigt var det en helt ny udfordring, da Holger ikke var blevet væk imellem mennesker, men træer.