Zombie

Fra Spademanns Leksikon, den både frie og sande virkelighed
Spring til navigation Spring til søgning

Ordet Zombie henleder lidt opmærksomheden på flødebollen Samba, men det er absolut ikke det samme. En Zombie er et morsomt fiktionelt paradoksalt fænomen skabt ud fra gamle voodoo-myter og spøgelseshistorier. Flødebollen Samba er ikke fiktion, så heraf forskellen.


Myten om zombier[redigér]

Storfilmen '28 Times Later' nu i en biograf nær dig
Danny Boyle hiver for 28. gang sine skrigende og løbene zombier rundt i manechen i den seneste film i '28' serien. Nej, vi forstår heller ikke hvordan fanden han slipper afsted med det.
28times-themovie.dk

Frygter du dommedag kommer i form af en zombie invasion?
Frygt ikke mere! Følg linket og skriv under på vores underskriftindsamling der taler for, at alle kan få adgang til mindst et håndvåben samt en sænkning af våbenprisen generelt! Med en kaliber 44 i hånden er du sikret en chance for overlevelse når zombierne angriber!
HeltSikkertIkkeHellsAngelsDerVilHaveNem AdgangTilVåben.org


Googlead.png

Den levende døde[redigér]

Zombier er flittigt brugt som plot i diverse splatter/gyserfilm. Selve paradokset består i at det er en såkaldt "levende død" hvilket naturligvis er noget værre vrøvl. Det er muligt at man kan være mere død end levende, men man kan ikke være en levende død, hvor ville vi så være henne, kan man så også lave lydløs musik?

Fremstilling og adfærd[redigér]

Som regel bliver zombier fremstillet i film som halvrådne kadavere som af en eller anden mærkelig grund har en fantastisk trang til at slå mennesker ihjel. Zombier er ikke interesseret i at slå andre zombier ihjel, hvordan de kender forskel er der aldrig nogle som stiller spørgsmål til. Zombierne har i mange film også en enorm interesse i at spise levende mennesker, og særligt indvolde, hvor hjernen åbenbart er en delikatesse og styrker zombien.

Hos zombier er det altid øjnene som er noget af det allersidste som går i forrådnelse. Årsagen til at nogle kadavere bliver zombier, er der ligeledes sjældent nogen forklaring på, men oftest kan en zombie overføre "smitten" ved at spise/bide dem, som zombien angriber. I visse tilfælde er der tale om en slags gift, fx. trioxin 245 eller bare en radioaktiv stråling. Zombier kan sagtens spise mennesker selv om de ikke længere har nogen mave, ligesom en afhugget zombiehånd stadigt har interesse i at slå mennesker ihjel.


Hvordan man tilintetgør en zombie?[redigér]

Selvom der hævdes af zombierne allerede er døde, kan det i de fleste film alligevel lade sig gøre at dræbe dem ved at tilintetgøre hjernen, eller fjerne hovedet fra kroppen. Hvordan en afhugget arm ved om hjernen er ødelagt er en gåde. Zombier behersker en fantastisk evne til at fornemme om der er mennesker i nærheden, ligesom de er gode til at samarbejde med andre zombier. Zombier kan i visse tilfælde sagtens tale, skønt de ingen lunger har.