Windows Vista

Fra Spademanns Leksikon, den både frie og sande virkelighed
Spring til navigation Spring til søgning
Bouncywikilogo.gif
For dem uden humor, har de engelsktalende "eksperter" hos Wikipedia en dum og kedelig artikel om Windows Vista.

Windows Vista er det nyeste styresystem fra Microsoft. Men det er mest udseendet, de har ændret.

Udseendet[redigér]

Windows Vista udseendet hedder Aero, der ser meget blødere ud og viser minimer/gendan/maksimer/luk-knapperne i øverste højre hjørne på en sejere måde. Men hvis du bare så meget som nærmer dig en .mov-video eller vil tilslutte en almindelig ekstra skærm, så er det slut, og de gennemsigtige vinduer og andre pæne ting er blevet forvandlet til noget kedeligt stads, efter skærmen lige gik i sort på de mest irriterende 3 sekunder.

Nye funktioner[redigér]

Med deres reklamekampagne gjorde Microsoft det klart fra starten, at alle bare havde at købe Vista lige nu, hvis de vidste hvad der var godt for dem!

I Windows Vista er der nogen nye funktioner. F.eks et program, der fylder en god del af skrivebordet, og kan vise dato, klokkeslæt, billeder og andet. I Joblisten er der også den nye fane Tjenester, som ingen ved hvad er godt for, andet end hvis din computer går langsom, og du vil prøve at gøre noget ved det i Jobliste og så kommer til at klikke på Tjenester, så går den helt i stå. Man kan desuden nu søge på alle tidspunkter, for der er søgefunktioner over det hele.
En anden ny funktion blev lavet for at holde brugerne igang. Den hed System32 og skulle lave en fejl hele tiden. Hver uge kom der en ny fejl og erstattede den gamle. Hver gang man troede at man havde fixet fejlen kom der en ny, og på den måde tændte man computeren hver dag for at tjekke for nye fejl. Der er også udgivet en særlig service pack kaldet Windows Busta.

Myrdede funktioner[redigér]

Du kan f.eks. ikke selv vælge, hvilke ikoner der skal være for de forskellige filtyper. "Denne Computer" er også blevet erstattet med bare "Computer", og det har indtil videre forvirret alle. Man kan heller ikke læse nogen hjælp-filer længere, man bliver altid sendt ud på Internettet, hvis man ikke kan. Og nej, Papirclipsen fra Office-pakken er stadig død, og han kommer ikke tilbage!

Lydoptager[redigér]

Lydoptager, det klassiske, simple og gode lyd-redigeringsprogram, er blevet erstattet med en ny version, som kun kan lydoptage og så gemme lydoptagelsen. Man kan ikke engang høre optagelsen før man gemmer. Der står også om programmet, at man kan redigere lyden i et andet program (det behøvedes jo ikke tidligere), men det kan man jo ikke ligefrem, når filerne bliver gemt som Windows Media Audio-format istedet som gode, gamle, perfekte .wav, som alle lyd-programmer vidste, hvad var. Farvel gode lydoptager. Vi vil savne dig.

Se også[redigér]