Vladimir Putin

Fra Spademanns Leksikon, den både frie og sande virkelighed
Spring til navigation Spring til søgning


"Ethvert angreb på Putinland vil blive besvaret med atomvåben!"

~ Vladimir Putin om Ruslands asylpolitik


"Så, så Vladimir! Nu må du være lidt seriøs!"

~ Vladimir Putins matematiklærer, Sophia Wezhikjanko om hans larmen i timen


"Der findes ikke noget der hedder "en tidligere KGB-agent"."

~ Vladimir Putin om sin udenrigspolitik


Vladimir Putin arbejder hårdt på at udrydde overbefolkningen i Moskva, bl. a. ved at indføre fri jagt på små børn. På billedet suger han morgenurinen ud af en lille purk

Vladimir "Jokerface" Vladimirovič Putin (født 7. oktober 1952) er Ruslands præsident på livstid. Han er desuden mistænkt for at have været bagmanden bag, at en del almindelige og uskyldige personer er blevet dræbt.


Offentligt liv[redigér]

Putin arbejdede tidligere for KGB,[1] men siden blev han ekskluderet grundet hans kyniske opførsel. Derefter blev han valgt til præsident. Han blev hurtigt kendt i Europa som lidt af en excentriker, da han efter kun 29 dage som præsident, brutalt dræbte og spiste den svenske statsminister Olof Palme[2] under en miljøkonference i Holland.[3] Putin undskyldte senere over for den svenske befolkning, men han fik dog aldrig fuldstændigt genoprettet sit image i Sverige. Han er, trods en meget kontroversiel holdning til overbefolkning, meget populær i Rusland.

Putin, som han fremstår i de russiske mediers version af virkeligheden. Bemærk, at kroppen er en 'låner', da den ikke er udsmykket med sølvkors om halsen

I maj 2008 trak han sig tilbage fra præsidentposten, for at overtage premierministerposten.
Putin selv havde ikke noget imod dette karriereskifte, da[4] posten ville give ham mere fritid til at praktiksere sin yndlingshobby; at lege med marionetdukker.

Men desværre; efter fire år besluttede Putin at opnå et nyt achievement.
Efter "udsmidningen" af yndlingsmarionetdukken Dmitrij Medvedev, kronede den populære x-præsident sig til enevældig hersker af Rusland og alle tidligere sovjet-republikker. Han regerer over lidt mere end 600.000.000 mennesker, som alle, af en eller anden grund, elsker ham og tilbeder ham offentlige torve.

På trods af en meget lidt kritisk presse, påstår Putin, at der er ytringsfrihed i Rusland.

Ukraine[redigér]

I 2014 sad Putin på sit kontor og kiggede ud på isflagerne i Neva-floden, og sandt at sige, så kedede han sig lidt. Så faldt hans blik på et kalenderbillede fra Massandra-badestranden ved JaltaKrim, og med en impulsivitet, der ellers var ham sjælden, trykkede han på det antikverede samtaleanlæg og bad sin sekretær i forkontoret, Pjotr, om at booke den næstkommende weekendSortehavets bedste hotel, Bristol, hvor han havde boet før. Men hotellet meldte "alt udsolgt", og så blev Putin for en gangs skyld rigtig børnesur ...

Private liv[redigér]

Privat holder Putin meget af at gå til judo og en hyggelig gang tortur af politiske modstandere.[5] Han blev i 1983, trods hendes store protester, gift med Lyudmila Shkrebneva. De har nu to børn[6] sammen, der begge ligesom deres far holder af at afhøre folk og drømmer om at komme ind i KGB. Putin taler udover russisk flydende engelsk, latin, sanskrit og tysk.[7] Putin er desuden dybt religiøs jøde. Han bærer altid et sølvkors, som han har fået velsignet ved Grædemuren i Jerusalem.[8]

Viste du...[redigér]

 • at Putin nægtede at afbryde sin ferie i sommeren 2000, da han blev informeret om, at ubåden Kursk var forlist. Han mente godt, at ubådens besætning kunne vente med at blive reddet, indtil han kom hjem fra sin ferie til Zimbabwe. I forbindelse med den endelige redningsaktion, så viste det sig, at ingen af besætningsmedlemmer var overlevet. USA og andre vestlige lande påpegede i denne forbindelse, at man nok godt kunne have redet nogle af besætningsmedlemmerne hvis redningsaktionen var blevet påbegyndt tideligere, eftersom man fandt tegn på kannibalisme i ubåden. Dette har Putin dog afvist, idet han mente, at alle besætningsmedlemmerne døde i forbindelse med eller umiddelbart efter eksplosionen, og dermed var det helt korrekt, at Putin ikke aflyste han ferie, eftersom rejsen ikke kunne refunderes (angiveligt havde Putin bestil sin rejse igennem Zimbabwe Experten). Endvidere påpegede Putin, at kannibalisme var almen praksis indenfor den russiske hær, dermed kunne man nemlig spare på rationerne.
 • at Putins i 2006 selv betalte for renovering af den russiske præsident bolig, idet han mente, at de russiske skatteborger allerede betalte nok. Denne renovering kostede angiveligt atronomiske 100.000.000.000.000.000 rubler (ca. 10 mio. DKK). På daværende tidspunkt tjente Putin blot 500.000 DKK om året for at være præsident, og derudover fik han også en del honorarer for diverse bestyrelsesposter, ca. 100 mio DKK. Sidstnævnte honorarer ville nok gå under betegnelen bestikkelse i et hvilket som helst vestligt land.
 • at Putin i 2010 blev kåret som den 2. mest betydningsfulde fysikker i verdenshistorien - kun overgået af Albert Einstein. Putin mente dog selv, at han burde have været nr. 1, eftersom han fik 02 i fysik i folkeskolen.
Efterfulgte:
Boris Jeltsin
Russisk præsident
19992008
Efterfulgtes af:
Dmitrij Medvedev
Efterfulgte:
Dmitrij Medvedev
Russisk præsident
2012Aldrig
Efterfulgtes af:
-
Fil:Cartoon coronation\Бумажная коронация

FSB-fodnoter[redigér]

<references>

 1. Men skyndte at melde sig ud under kupforsøget i august 1991
 2. Siden mordforsøget i 1986 havde våbenhandleren Palme gemt sig i Skt. Petersborg
 3. Efter sigende fik Vladimir et ædeflip efter et besøg i en coffee shop
 4. betyder "ja" russisk
 5. Og forbipasserende folk, der viste umådeholden lystighed ved at smile til ham
 6. Begge piger. Den ældste vil være direktør for det hele. Den yngste vil være indretningsarkitektdet hele
 7. Han var udstationeret i Østberlin indtil Muren faldt sammen
 8. Hovedstaden i Bibelen